2017. november 19., vasárnap

Útvonal

Hírek » Alaplap rovat

Kisebb méretkategóriában bővül az MSI X299 alaplapkínálata

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az új, X299M Gaming Pro Carbon legfontosabb újdonsága, hogy micro-ATX méretben érkezik.

Hirdetés

Először a Computexen volt szerencsénk találkozni az MSI X299 Gaming Pro Carbon AC alaplapjával, amelynek egyik különlegessége a cserélgethető hűtőbordázat. Ez a lap kap most egy méretben kisebb testvért, X299M Gaming Pro Carbon AC néven, amelynél megmaradnak a fő tulajdonságok, de ezeket egy micro-ATX szabványú alaplapon láthatjuk viszont.


[+]

A megmaradó képességek között természetesen ott van ismét az említett cserélhető bordarendszer és az RGB LED-ek, így mindenki nyugodtan egyedivé varázsolhatja gépét. Ami a lényeges paramétereket illeti, négy DDR4 foglalatot kapunk, az MSI-től megszokott DDR4 Boost Technology megoldással és 4200 MHz-es frekvencia támogatásával. A kisebb méret miatt némileg vágni kellett a PCIe slotok számán, így ezen a lapon „csak” három x16-os foglalat van, közülük kettő erősített (Steel Armor) is. A sávok kiosztása CPU-tól függően egyébként x16/x16/x8 vagy x16/x8/x4 lehet.

Adattárolók felé nyolc SATA 6 Gbps áll rendelkezésre, és van két M.2 port is, amelyek SATA és NVMe meghajtókkal egyaránt használhatóak – az előbbi esetben a nyolc standard portból kettővel megosztottan persze. Hasonlóan bőséges az USB kínálat is, ami három USB 3.1 Gen 2 porttal indul (egy Type A és egy Type C hátul, illetve egy Type C header belül), majd négy hátsó Gen 1 és két hátsó 2.0 sebességű porttal folytatódik, amelyeket természetesen belső csatlakozókkal még tovább bővíthetünk. Hálózati adapterként két gigabites LAN és egy ac-s WLAN modul került a lapra, mindhárom az Inteltől, és az utóbbinak köszönhetően Bluetooth 4.2-t is kapunk. További hívószavak: ALC1220, Nahimic 2+, 10 (8+1+1) fázisú Military Class 6 digitális táp.

Az X299M Gaming Pro Carbon AC pontos megjelenési idejét és hivatalos árát nem tették közzé, de egyes online boltokban már megjelent, 300 dollár körüli áron.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.