Az SD Szövetség (SDA) támogatja az SD-memóriakártya terjedését

A Panasonic, a SanDisk és a Toshiba közösen kifejlesztett egy kisméretű, nagy sebességű olvasható/írható memóriakártyát, amely magasszintű védelmet biztosít a zeneszámok, filmek és egyéb művészi és kereskedelmi tartalmak másolásakor. Mindegyik cég komolyan támogatni kívánja a kártyához való alkalmazások fejlesztését. Egy szövetséget is létrehoztak SD Association (SDA) néven e következő generációs SD (Secure Digital) memóriakártya terjedésének elősegítése érdekében. Várhatóan több mint 100 piacvezető cég csatlakozik majd a szövetséghez az új digitális fogyasztói termékek és internetes alkalmazások fejlesztése céljából.


A flashmemórián alapuló, cserélhető tárkártya kompakt, megbízható és egyszerűen használható, nagy mennyiségű hang-, kép- és egyéb adat tárolására alkalmas eszköz digitális zenelejátszókhoz, fényképezőgépekhez, személyes digitális segítőkhöz (PDA), videokamerákhoz, mobiltelefonokhoz, GPS-rendszerekhez és más digitális szórakoztatóelektronikai termékekhez. A szerzői jog nagyfokú védelmét biztosító eszköz a művészek és tartalomtulajdonosok elvárásainak is megfelel, és nagyobb adatbiztonságot kínál a felhasználóknak. Az SD-memóriakártya szolgáltatásai és előnyei a következők:


A kártya vezérlőegységébe, saját fejlesztésű biztonsági funkciókat építettek be, amelyek lehetővé teszik a gazdaeszköz és a kártya közti biztonságos tartalomcserét. A biztonsági szintet úgy állították be, hogy megfeleljen a jelenlegi és későbbi SDMI (Secure Digital Music Initiative) hordozható eszközökkel szemben támasztott követelményeknek. Az SD-memóriakártyában több flashmemória-chip is elhelyezhető, ami növeli a kártya kapacitását. Így a kártya a jövőben például video- és lejátszórendszerekben teljes mozifilmek tárolására is alkalmas lesz. Az igen előnyös kisszámú tű ellenére az SD-memóriakártya rendkívül jó olvasási/írási teljesítményt biztosít. Egy mechanikus írásvédelmi kapcsoló megakadályozza, hogy a felhasználó véletlenül felülírja a kártyát, és letörölje a tárolt adatokat, képeket vagy hangot.

Az SD-memóriakártya ergonómiai és elektromos tulajdonságait a célfogyasztók igényeinek megfelelően fejlesztették tovább. Az új SD-memóriakártya bővítőhelyeihez a jelenleg használatos MultiMediaCard kártyák is csatlakoztathatók.


2000 januárjában a Panasonic, a SanDisk és a Toshiba az egész szakmára kiterjedő új szövetséget hozott létre az SD-memóriakártyával összefüggő ipari szabványok kialakítása és a kártyák digitális alkalmazásokban való terjedésének elősegítése érdekében.


Az SD Association (SDA) névre keresztelt kaliforniai székhelyű új szervezet vezető tagjai között mintegy 30 csúcstechnológiai cég és nagy tartalomszolgáltató lesz. Az SDA induló tagságát körülbelül 100, a legkülönfélébb szakmákban - a szórakoztató elektronika, az információfeldolgozás, a távközlés, a szórakoztatóipar és a szoftverfejlesztés területén - működő cég alkotja majd a világ minden részéről. A szövetség célja, hogy műszaki és specifikációs szabványokat hozzon létre az SD-memóriakártyán alapuló alkalmazásokhoz, szabványosítással elősegítse a következő generációs memóriakártyák szakmán belüli terjedését, és ösztönözze a digitális A/V berendezések és digitális információs hálózati berendezések fejlesztését.



Az SDA alapító tagjai A Panasonic az otthoni, irodai, valamint az otthon és az iroda között használható digitális elektronikai termékek egyik legnagyobb fejlesztője és gyártója a világon. Székhelye Japánban, Oszakában található, és az elmúlt pénzügyi évben 63,6 milliárd dollár árbevételre tett szert. A Panasonic márkán kívül a cég Technics (audio), Quasar és National néven ismert termékeit is forgalmazzák.


A SanDisk Corporation (NASDAQ: SNDK) a flash-adattárolók legjelentősebb szállítója a világon, saját szabadalmaztatott nagy sűrűségű flashmemória- és vezérlőtechnológiáján alapuló ipari szabványú félvezetős adat-, digitáliskép- és -hangtárolásra alkalmas termékeket tervez, gyárt és forgalmaz. A SanDisk központja Kalifornia államban, Sunnyvale-ben található.


A Toshiba Corporation az elsők között van az információs és kommunikációs rendszerek és a korszerű elektronikai alkatrészek piacán. A kizárólag SmartMediában(tm) és más fájltároló alkalmazásokban használt NAND típusú flashmemória feltalálója és legjelentősebb szállítója. A Toshiba amerikai félvezetőgyára, a Dominion Semiconductor 2000 negyedik negyedévében kezdi meg a NAND-eszközök gyártását. A Toshiba 197 ezer dolgozót foglalkoztat világszerte, és éves árbevétele meghaladja az 50 milliárd dollárt.

Az SDA tagjai: Eddig 71 cég jelentette be az SDA-hoz való csatlakozási szándékát.


A szövetséghez vezető tagként csatlakozni kívánó cégek névsora:
Alpine Electronics Inc., ARM Inc., Audible Inc., Canon Inc., Casio Computer Co. Ltd., Compaq Computer Corp., Diamond Multimedia/S3, Eastman Kodak Co., EMI, Hewlett Packard Co., IBM Corp., Kenwood Corp., LG Electronics Inc., Liquid Audio Inc., Microsoft Corp., Micronas Intermetall GmbH, Mitsubishi Electric Corp., Motorola, NEC Corp. (Mobilfunk-Geräte), Olympus, Onkyo Corp., Panasonic (Matsushita Electric Industrial Co. Ltd.), QALCOMM, RealNetworks Inc., Samsung Electronics Corp. Ltd., SanDisk Corp., Sharp Corp., Socket Communications Inc., Symbian Ltd., TDK Corp., Toyota Motor Corp., Toshiba Corp., Universal Music Group és Victor Co. of Japan Ltd.

A szövetséghez közönséges tagként csatlakozni kívánó cégek névsora:
Alps Electric Co. Ltd., Altec Computersysteme GmbH Ltd., AMP (Japan), Ltd., AVX Corp., Clarion Co. Ltd., e.Digital Corp., Eiger Labs Inc., FCI Japan Co. Ltd., Hirose Electric Co. Ltd., Hitachi Maxell Ltd., Honda Tsushin Kogyo Co. Ltd., Hosiden Corp., Innogear Inc., InterTrust Technologies Corp., Iriso Electronics Co. Ltd., Japan Aviation Electronics Industry, Ltd., J.S.T.NFG. Co. Ltd., Kyocera Elco Corp., LinkUp Systems Corp., Matsushita Electric Works Ltd., MediaQ Inc., Molex Inc., Molex Japan Co. Ltd., Next Audio Inc., Pontis, RioPort.Com, SCM Microsystems Inc., Silicon Storage Technology Inc., SmartDisk Corp., Taiko Denki Co. Ltd., Texas Instruments, Tokyo Electron Co. Ltd., Tomita Traders Co. Ltd., TYCO Electronics EC, Yamaichi Electronics Co. Ltd., Yokowo Co. Ltd. és Zoran Corp.


(Panasonic - sajtóanyag)

Azóta történt

Hirdetés