2019. augusztus 22., csütörtök

Útvonal

Hírek » Alaplap rovat

Az NVIDIA továbbra sem gyártja, csak tervezi az alaplapokat

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: DigiTimes

A többek közt grafikus chipeket és alaplapi lapkakészleteket gyártó cég komoly fejlesztési apparátust nyújt az alaplapgyártóknak.

Hirdetés

Továbbra sem gyárt saját márkanéven alaplapokat, viszont komolyabb fejlesztői támogatást nyújt partnereinek a kaliforniai székhelyű, többek közt alaplapi vezérlőket gyártó NVIDIA. A cég egy szóvivőjén keresztül cáfolta azokat a híreszteléseket, melyeket a grafikuskártya-piac egyes szereplői terjesztettek el nemrégiben: ezek szerint az NVIDIA a közeli jövőben saját márkanévvel ellátott alaplapokkal lépne színre. Ez belátható időn belül biztosan nem valósulhat meg, a gyártó ugyanakkor továbbra is igyekszik minden segítséget megadni partnereinek a „Designed by NVIDIA” program keretén belül.

Az NVIDIA nemrég indított programja révén az alaplapgyártók számára egyszerűsödhet a gyártási folyamat, a cég ugyanis számos fejlesztési terhet átvesz partnereitől, így azok gyorsabban és nagyobb volumenben képesek piacra dobni az NVIDIA lapkakészleteire épülő újdonságokat. A chipsetgyártó ráadásul nem csak az alaplapok felépítésének megtervezéséhez nyújt segítséget partnereinek, hanem teljes szoftverfejlesztői hátteret is kínál, azaz az eszközillesztőket és a BIOS-okat is az NVIDIA szoftveres csapata készíti. A gyártó elképzelései szerint ez a modell az összes piaci szereplő számára kedvez, hiszen az NVIDIA és partnerei nagyobb forgalmat realizálhatnak, miközben a többé-kevésbé uniformizált termékek teljesítménye és stabilitása a végfelhasználók örömére javulhat.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.