Az MSI bejelentette 745 Ultra lapját!

... amit a SiS persze már hosszú hónapokkal ezelőtt bejelentett, a tényleges piacra kerülés azonban csak most kezdődik. A SiS tudja, hogy miért jó ez neki, bő egy hét múlva ugyanis a VIA is bejelenti KT333-as chipsetjét, amely - mint az a nevéből is látszik - már DDR333 kompatibilis. A VIA pedig - a SiS-szel ellentétben - nem szokott sokat késni (újabban).

Lényegi különbségek azért vannak a két megoldás között. Egyrészt, a VIA setje már az új VT8233A South Bridge-vel, azaz ATA/133 támogatással érkezik. A SiS-ről ugyanez nem mondható el, ráadásul ott az egy chipes implementáció miatt (a North és a South Bridge egy chipen kapott helyet, mint a SiS 735-nél... ha bárki szkeptikus lenne, keressen South Bridge-t a képen :D) később sem illeszthető új South Bridge a laphoz.

A SiS-nek is vannak adui: a 745-ös set IEEE-1394 Firewire támogatással bír, és az MSI 745 Ultra lapja például ki is használja ezt: mindkét port "ott figyel" az alaplapon. Az egy chipes implementáció egyértelmű előnye az olcsóság. Kétségtelen, hogy a SiS 745-ös lapok sokkal olcsóbbak lesznek, mint a VIA üdvöskéi. Ráadásul egy ideje az sem mondható el, hogy a SiS sokkal lassabb/instabilabb megoldásokat vonultatna fel.

Szumma-szummárum: az MSI lapja, csakúgy, mint a többi márkás, SiS 745-ös lap, ígéretesnek tűnik. Korábban már adtunk hírt erről a lapról, az új apropót most az adja, hogy a 745 Ultra mától hivatalosan is hozzáférhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés