Az LG is beszáll az akciókamera bizniszbe

Noha még mindig a GoPro tekinthető a legnépszerűbbnek a komolyabb akciókamerák között, az egyre kiélezettebb verseny hatásait már eddig is érezhették, ezért is próbálnak újítani. A kisebbik koreai gyártó, az LG is beléphet ebbe a szegmensbe, ráadásul nem ismeretlen számukra a terület, hiszen a Samsunghoz hasonlóan ők is rendelkeznek panoráma kamerával, a 360 CAM személyében. Az LG Action Cam LTE névre keresztelt eszköz azonban túlmutat a szokásos megoldásokon és a beépített LTE modulnak köszönhetően külső eszköz nélkül képes az élőkép streamelésére, amivel egyedülálló ajánlat lesz a piacon.


[+]

Ugyanakkor ennek a megoldásnak is megvannak a maga korlátai. Az első és talán legfontosabb, hogy a vevő eszköznek hatósugaron belül kell lennie nyilvánvaló okok miatt, emellett az internet kapcsolat is jelentősen befolyásolhatja a streaming minőségét és természetesen az aktív kapcsolat az üzemidejét is jelentősen lerövidíti. Erre a piacra már sokan megpróbáltak betörni több-kevesebb sikerrel, azonban az LG esetében mindenképpen pozitívum a stream lehetősége, így akár még valósidejű biztonsági kameraként is funkcionálhat.


[+]

Ami a műszaki paramétereket illeti, a 12,3 megapixeles szenzor elé egy 150 fokban látó optikát helyeztek, mellyel UHD esetén 30 kép/mp, FHD esetén 60 kép/mp vagy HD esetén 120 kép/mp maximálisa sebességgel rögzíthetjük a videókat, amiket az akár 2 TB-os microSD kártyára ment el. A streaming maximum 30 fps lehet HD felbontással. A hardver több részét sem aprózták el, az adatok feldolgozásáról egy Snapdragon 650 gondoskodik, ami mellett a rendszer 4 GB ROM-mal és 2 GB RAM-mal gazdálkodhat. Az LTE mellett természetesen 3G hálózatokon is üzemel, illetve rendelkezésre áll a GPS és gyorsulásmérő, valamint Wi-Fi, 4.1-es Bluetooth és vezetékes csatolófelületként az USB Type-C. Az IP68-as védettségű 95 g-os házban egy 1400 mAh-s akkumulátor szolgáltatja a szükséges energiát, de a várható üzemidőt nem közölték.

A kamera először Koreában fog megjelenni júniusban, amit később az amerikai és európai piac is követni fog, ám az árazásról nem esett szó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés