Az ASUS is elkészült a mini GeForce GTX 970-es VGA-val

Az ASUS már több kompakt méretű GeForce GPU-s VGA-t tett le az asztalra, és ebből a sorból az NVIDIA egyik legújabb üdvöskéje, a GTX 970 sem maradhatott ki. Az elsőség ezen a téren ugyan nem az ASUS-t illeti meg, hanem a Gigabyte nevéhez fűződik, de remélhetőleg a kis késést a gyártó majd más oldalról próbálja meg kompenzálni, noha ára egyelőre még nem ismert.

Az viszont már most világos, hogy a GTX970-DCMOC-4GD5 típusjelzésű, könnyebben megjegyezhető nevén ASUS GeForce GTX 970 DirectCU Mini VGA méretét most is a lehetőségekhez mérten minimálisra vették, így mindössze 17 centiméter x 12,9 centimétert foglal el a házban. Az egyedi (azaz nem referencia) tervezésű "apróság" megkapta a GTX 670 Mini és GTX 760 Mini kártyáknál is használt egyedi, CoolTech ventilátorral kiegészített DirectCU hűtőt, ami miatt a vezérlő két kártyahelyet foglal el, de hatékonyságban messze megelőzi a referencia megoldásokat.

A technikai paramétereket illetően is szakított a gyártó a referencia paraméterekkel, azaz megemelt órajelekkel érkezik. A gyári 1051 MHz mag- és 1178 MHz-es Boost órajel helyett 1088/1228 MHz az alapbeállítás, a 4 GB-nyi GDDR5 memória pedig effektív 7000 MHz helyett 7010 MHz-en ketyeg, ezekkel az értékekkel minimálisan túlszárnyalva a Gigabyte hasonló kategóriás termékét.

Ugyanezt a hátoldali kivezetésekkel nem sikerült kivitelezni, noha a két DVI (1 x DVI-I és 1 x DVI-D) mellett található 1-1 darab HDMI 2.0 és DisplayPort a többség számára bőven elegendő lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés