Athlon 64 - hátrányos helyzetben?

Valljuk be, nehéz úgy versenyezni, hogy az ellenfelünk eleve előnyösebb helyzetből indul. Ez történik egyre inkább az AMD-vel és az Athlon 64-es processzorral is. Még akkor is igaz ez a kitétel, ha tudjuk, hogy az Intelnek is meggyűlik mostanában a baja a Prescott gyártásával. S hogy miért is kerülhet könnyen hátrányos helyzetbe az Athlon 64?

Egyfelől az elvárás nagy, hiszen az AMD legújabb termékének helyt kell állnia, ráadásul nem akárhogyan és nem is akármilyen ellenfelekkel szemben - gondoljunk csak a közelgő Prescottra. Másfelől Marty Seyer, az AMD mikroprocesszorokért felelős divizó alelnöke megemlítette egy interjúban, miszerint könnyen megeshet, hogy az első 64-bites, az Opteronhoz és az Athlon 64-hez szánt Windows operációs rendszer csak 2003 végén, vagy 2004 elején jelenik majd meg.

A Microsoft az időpontról nem nyilatkozik. A vállalat egyik szóvivője csupán azt árulta el, hogy létezni fog a 64-bites Windowsból egy asztali és egy szerverváltozat. Ám, hogy mikorra készülnek el ezek, azt nem említette.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés