Árleszállítás helyett új konzolt kap az Xbox-tábor

A várakozásokkal ellentétben egyelőre nem tervezi az Xbox 360 konzoljátékok árának mérséklését a Microsoft – derült ki az idei E3 szakkiállítás első komolyabb sajtótájékoztatóján. A gyártó nemrég jelentette be ellenben, hogy több mint egymilliárd dollárt különített el a meghibásodó konzolok javítására, jóllehet a cég továbbra sem beszél sem szériahibáról sem pedig visszahívásról. A Sony ezt követően lepte meg a vásárlóközönséget árcsökkentő akciójával, mely egyelőre csak az Egyesült Államokban lépett hatályba – ott az addig 600 dolláros PlayStation 3 konzol ára 500 dollárra csökkent, és hamarosan jön egy újabb változat is a gépből.

A Microsoft árcsökkentést tehát nem tervez, ellenben szeptemberben a redmondiak is piacra dobnak egy új Xbox 360 változatot, melynek premierjét egybekötik a vállalat kiadásában megjelenő Halo 3 című akciójáték debütálásával. Az Xbox 360 Halo Special Edition konzol belső felépítését tekintve nem különbözik a jelenleg is kapható Xbox 360 Premium modelltől, azaz egyelőre szó sincs arról, hogy a gép új, 65 nanométeres gyártástechnológiával ellátott chipekre épülne, vagy éppen gyárilag beépített HD DVD-olvasót tartalmazna.

Az új konzol burkolata viszont a játék hangulatvilágához igazodva megváltozik: a 20 gigabájtos merevlemezzel szerelt Xbox 360 Halo Special Edition háza fehér helyett zöld színben pompázik némi aranyszínű berakással, feltűnik rajta továbbá a Halo 3 felirat is, mindezen túl a játékgéphez mellékelt vezeték nélküli kontroller is hasonló színösszeállítást kap. Az Xbox 360 Halo Special Edition csomag vásárlói a szokásos kellékek mellett speciális Xbox LIVE tartalmakhoz is hozzájuthatnak ingyenesen, magáért a játékért azonban nekik is fizetniük kell majd ugyanúgy, mint a többi Xbox 360 tulajnak.

Az Xbox 360 speciális változata mellett több új kiegészítőt is piacra dob szeptembertől a Microsoft; ilyen lesz az azonnali üzenetküldésre használható, Chatpadból és headsetből álló Xbox 360 Messenger Kit, vagy az akár rózsaszínben is elérhető kontroller. Az őszi-téli szezonban mindemellett újabb csemegék tűnnek fel a játékok választékában, így a már említett Halo 3 mellett jön a Grand Theft Auto IV vagy a tengerentúlon rendkívül népszerű Madden NFL 08 xboxos változata.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés