Új teljesítményszintre ültetné az iMacet az Apple

Az új generációs sorozat még idén elérhető lesz, és a vékony kialakítás megőrzése mellett szokatlanul extrém tempót kínálna a legjobb modell.

Az Apple háza táján egy ideje már inkább az iOS-re épülő platformok a menők, de ez nem azt jelenti, hogy a macOS-sel már senki sem törődik, csak egy picit átgondolják a fejlesztéseket. Ez talán nem is árt, ugyanis a Mac gépek piacán talán nem minden haladt abba az irányba, amerre kellett volna.

Kifejezetten az iMac termékekre koncentrálva a legutolsó frissítés szép volt, jó volt, de a teljesítmény esetenként hiányzott. Ez főleg a kisebbik modellre volt igaz, amelyben csak Intel IGP kapott helyet, nagyrészt azért, mert egy MXM modulra már nem volt elég hely. A nagyobbik modell persze már valamilyen AMD Radeon dedikált GPU-val érkezett, viszont ritkán ugyan, de itt is érződött, hogy még a legjobb konfigurációval is tempó hiányos lehet a rendszer.

A jó hír, hogy az Apple a jövőben érkező Mac frissítéseivel megpróbál reagálni a felhasználó visszajelzésekre, és nem csak a saját elképzeléseik után mennek. Ez persze leginkább azért változik meg, mert a legutolsó iMac esetében bukásról ugyan nem lehet beszélni, de őrületes siker sem övezte. Az Apple is kezdi tehát belátni, hogy érdemes figyelni a potenciális vásárlóbázis igényeire, hiszen iMac ellenfélből egyre több van, addig pedig nem érdemes megvárni, amíg a hűséges felhasználók kiábrándulnak a rendszerből.

Az új iMac a friss hírek szerint valamikor idén érkezik meg, feltételezhetően az év második felében. Az elsődleges fejlesztési szempont a teljesítmény növelése lesz, lehetőség szerint a dizájnra vonatkozó jellemvonások megőrzése mellett. Ugyanakkor ezúttal nem az számít, hogy mindenhol elképesztően vékony legyen, tehát csupán pár milliméternyi faragásért nem raknak majd bele az ideálisnál rosszabb hardvert. Ezzel az Apple megpróbálja megkeresni az arany középutat, ahol a dizájn még a szemnek is tetszetős, és az is rendben lesz, ami belülre kerül.

A legfőbb változás az lesz, hogy az új iMac generációból a legnagyobb modell az eddigieknél jobban nyit majd a professzionális felhasználás felé. Ezáltal a normál kiépítés mellett olyan konfigurációval is kérhető, amelyért ugyan nagyon a zsebbe kell nyúlni, de a teljesítmény tekintetében is az élmezőnybe fog tartozni a piacon kapható egybegépek között. Spekuláció szintjén elképzelhető az is, hogy konkrétan a leggyorsabb lesz, mivel az Apple-nek olyan szerződése van az AMD-vel, ami garantálja számukra az adott GPU leggyorsabb modelljét, amit másnak nem kínálhatnak fel egy meghatározott ideig. Ezt az almások az elmúlt években többször is eljátszották.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés