Alvássegítő fülhallgatót készít a Bose

A vezetéknélküli megoldás nem mondható épp hagyományosnak, de úgy tűnik, így is lesz rá kereslet.

Kicsit furcsa, hogy egy olyan nagy cég, mint a Bose a közösségi finanszírozás eszközéhez, jelen esetben az Indiegogo felületéhez nyúl, de nem ez az első ilyen eset a világtörténelemben. Arra mindenképpen alkalmas ez a fajta megközelítés, hogy felmérjék az igényeket, és a fejlesztés közben monitorozzák, jó irányban haladnak-e. A cég ugyanis nem a kész terméket akarja eladni a közösségi kalapozós portálon, hanem bétatesztelési lehetőséget kínál, aminek során finomhangolhatják az eszközt. A projekt egyébként nagy múltra tekint vissza, a Bose ugyanis 5 éve tanulmányozza, miként tudja ily módon segíteni az alvást, az első tesztek pedig 2014 óta futnak, időközben fel is vásárolták az ilyen téren otthonosan mozgó startup céget, a Hush-t.

Rátérve a termékre, az apró eszköz nem egy hagyományos értelemben vett fülhallgató, bár részben úgy néz ki, de mindent annak rendeltek alá, hogy alvás közben kényelmes legyen a viselése. A kialakítás ennek megfelelően vezeték nélküli, tápellátását pedig egy igen apró, újratölthető akkuval oldották meg, mely egy töltéssel két éjszakára elegendő, töltése pedig a mellékelt tokban lehetséges, használaton kívül. A kényelem mellett a másik fontos szempont az volt, hogy minden környezeti zajt kiszűrjön. Ez utóbbiban nem csak a fülbe illeszthető gumiharang gondoskodik, hanem a maszkolásért felelős elektronika, ami lényegében ez az eszköz lelkét jelenti. Ezen, egy kis kapacitású flashmemórián, előre felvett, mélyebb alvást és relaxációt elősegítő hangok találhatók, amelyeket megszólaltat az eszköz, valamint ébresztőként funkcionáló dallamok is előhívhatók, ha igény van rá, amivel kvázi privát ébresztőként funkcionál. A termék képességei egyébként testreszabhatók a mellékelt telefonos alkalmazásból, azaz beállítható többek között a hangerő, az említett ébresztő, és az is, hogy meddig szóljanak a pihentető dallamok.


[+]

Természetesen a Bose-nál gondoltak arra, hogy nem mindenki számára kényelmes, ha egyfajta kivitelt készítenek, így a házból háromféle méretet kapnak majd a vásárlók, így talán mindenki megtalálja a saját füléhez illőt.


[+]

Ami pedig az Indiegogo gyűjtést illeti, úgy tűnik a cég egyelőre nem nagyon nyúlt mellé, ugyanis az 50 000 dolláros célt már sokszorosan túlteljesítették, jelenleg 439 000 dollárt közelíti a számláló és még 24 nap van a gyűjtés végéig. Sajnos az előre felkínált 150-185 dolláros prototípus csomagok már elfogytak. Akik megvásárolták ezeket, azok 2018 februárjában kapják kézhez az eszközt, ami leghamarabb 2018 második felében jelenhet meg a boltokban, ha minden jól megy.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Bose

Előzmények

Hirdetés