Alacsony tolóerővel startol a Dell-AMD rakéta

A héten beértek a Dell és az AMD májusban bejelentett együttműködési megállapodásának első gyümölcsei; az előzetes várakozásoknak megfelelően megjelentek az eddig kizárólagosan Intel CPU-kat felhasználó amerikai PC-gyártó kínálatában az első, AMD processzorra épülő asztali számítógépek. A már rendelhető gépeket a negyedik negyedévben további AMD-s konfigurációk, köztük noteszgépek és szerverek fogják követni a Dell kínálatában.


Dell Dimension C521
Forrás: DailyTech

A gyártó egyelőre két konfigurációt kínál AMD CPU-val, mindkettő elsősorban irodai használatra lett tervezve, ennek megfelelő teljesítménnyel és árszinttel. A drágábbik, 359 dolláros alapárról induló, vékony kialakítású Dimension C521 modell AMD Sempron, Athlon 64 vagy Athlon 64 X2 processzorral rendelhető, melyet egy, az NVIDIA nForce 430 típusú lapkakészletére épülő alaplap fogad be. A gép grafikus alrendszere alapvetően az ebbe a lapkába integrált GeForce 6150 LE vezérlőből áll, bővítési opcióként egy 128 vagy 256 MB memóriával ellátott Radeon X1300 (Pro) videokártya is kérhető a géphez. A Dimension C521 maximum 4 GB memóriával, két Serial ATA II egységgel bővíthető, a rendszerbe illeszthető továbbá egy PCIe x16, egy PCIe x1 és egy PCI bővítőkártya. A 280 wattos tápegységgel felszerelt gép alapfelszereltségéhez tartozik egy Fast Ethernet hálózati vezérlő, valamint egy nyolccsatornás hangrendszer is.


Dell Dimension E521
Forrás: DailyTech

A Dimension E521 modell a fentebb ismertetett Dimension C521 ikertestvére, legalábbis ami a belső felépítést, illetve a rendelhető bővítési opciókat illeti. A leglényegesebb különbség ez esetben annyi, hogy a 329 dollárról induló számítógép nagyobb méretű házban foglal helyet, így ebbe a gépbe eggyel több 3,5 és 5,25 hüvelykes egység (három-kettő arányban) építhető. A Dimension E521 vásárlói egyetlen olyan extrát rendelhetnek számítógépükhöz, amely nem szerepel a Dimension C521 opciós listáján: a nagyobbik házba épített PC-nél egy SoundBlaster X-Fi XtremeMusic hangkártya beszerelését is lehet kérni a gyártótól.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés