Adatátvitel (szinte) bármilyen vezetéken

Az aacheni Devolo, melyről leginkább Powerline adapterei kapcsán lehet hallani, új, a korábbiaknál is rugalmasabban használható hálózati eszközt dobott piacra. A dLAN 200 AVpro segítségével nem csupán a villanyvezetékeket lehet felhasználni adattovábbításra, hanem a tévé számára kiépített koax kábeleken keresztül is létrehozható – a tévézést nem zavaró – adatforgalom.

A készülék legfeljebb 200 Mbps bruttó átviteli sebességet nyújt, ideális esetben a helyi elektromos hálózaton 200 m, a koax kábeleken 750 m az áthidalható távolság maximuma. A dLAN 200 AVpro egy Fast Ethernet (RJ45) portot kínál router, LAN-állomás vagy switch csatlakoztatásához, ezenkívül egy koax kimenettel és egy adatátvitelt is szolgáló tápcsatlakozóval rendelkezik. A felhasználó egy kapcsoló segítségével választhat, hogy csak tévékábelen akar-e kommunikálni, vagy egyidejűleg elektromos hálózaton is. A készülék támogatja az adatok 128 bit erősségű AES titkosítását, valamint a médiafolyamok zökkenőmentes továbbítását szolgáló QoS funkciókat.

A Devolo az új terméket kevésbé magánszemélyek, mint inkább olyan cégek, szervezetek számára ajánlja, melyeknél a már úgyis meglévő tévés kábeleket szeretnék adat- vagy IP-alapú hangátvitel céljaira is használni, a lehetséges ügyfelek közé tartozhatnak tehát szállodák, kórházak, irodák stb. A dLAN 200 AVpro mellett egy azonos belső tartalommal, ám robusztus fémházzal készülő változat is piacra kerül, ennek elnevezését egy „i” betűvel toldották meg. A két modell ajánlott ára 160, illetve 180 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés