Az Acer prezentálta a jövő notebookjait

Különleges izomnotebookok piacra dobásán munkálkodik az Acer. Az új Ethos széria tagjai 5943G és 8943G jelzésű változatban lesznek kaphatók. Előbbi 15,6, míg az utóbbi 18,4 colos, LED-es háttérvilágítással rendelkező kijelzőt alkalmaz, melyek natív felbontása 1366x768, illetve 1920x1080 pixel. Az újszerű dizájn alatt meglehetősen combos belső rejtőzik, így elmondható, hogy a gyártó minden területen a maximumra törekedett.

Az új Aspire notebookok az Intel HM55 Express lapkakészletét használják, így a mobil Core i3, i5 és i7 processzorokat támogatják, a DDR3 szabványra épülő rendszermemória mérete pedig maximum 4 GB lehet. A diszkrét grafikus processzor szerepét az elérhető legmodernebb megoldások tölthetik be, így a vásárló a Mobility Radeon HD 5650 és HD 5850 között választhat. Mindkét MXM modul támogatja a DirectX 11-es API-t, és 1 GB-os fedélzeti memóriát kínálnak. Az adatokat maximum 640 GB-os merevlemez tárolhatja, ám itt fontos megjegyezni, hogy a 8943G-s modellbe akár két ilyen meghajtó is beszerelhető. Az archiválásról egy DVD-író vagy egy Blu-ray kombó gondoskodhat.

A képességeikhez viszonyítva vékonynak nevezhető termékek kommunikációs lehetőségeiért a Gigabit Ethernet, a Wi-Fi vezérlő és az opcionálisan választható Bluetooth modul felel, emellett a HDMI interfésszel felszerelt notebookok tartalmaznak webkamerát és kártyaolvasót is, sőt igény esetén tévétuner is kérhető beléjük. A nyolccellás akkumulátorral felszerelt, 3,3 kg-os masinák beépített hangszórókat is tartalmaznak. A kisebbik modellt 2.1-es, míg a nagyobbikat 5.1-es rendszerrel szerelték fel a tervezők.

Az Acer Aspire 5943G és 8943G néven megjelenő notebookok 64 bites Windows 7 Home Premium operációs rendszert használnak. Az Ethos széria első képviselői várhatóan tavasszal jelennek meg, a pontos árazásuk azonban nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés