Acer blog: Aspire V, mint vékony – Aspire V7 jövőkép elemzés

Pheke kolléga épp a napokban mutatta be a PH!TV-ben az Aspire V7 első példányait, pontosabban a 14"-es darabot abból a kettőből, amit hozzánk érkezett. A New York-i bemutató alkalmával már számos információ elhangzott a gépekkel kapcsolatban, de kézbe véve a működő, véglegesre hajazó mintapéldányokat, számos dolog fogalmazódott meg bennünk a koncepció kapcsán.

Acer Aspire V7-ek egymást közt (ezüstben a 14"-es, feketében a 15,6"-es modell)
Acer Aspire V7-ek egymást közt (ezüstben a 14"-es, feketében a 15,6"-es modell) [+]

Alapvető felállás, hogy az Acer Ultrabookként harangozta be a V7-est, ami furcsa lépésnek tűnhet azt követően, hogy a V sorozatban korábban nem volt ilyen kategóriába sorolt laptop, inkább csak olyan vékony notebookok, mint a V5 – ami persze továbbra is velünk marad. A V7 Ultrabookká minősítése tehát azt vetítené előre, hogy mind az Aspire V, mind pedig az Aspire M és S családban is lesznek Ultrák, ezzel bőséges, már-már zavarba ejtően bő választékot kínálva a potenciális vásárlók számára. Ez azonban nem így lesz. Az egyszerűsítés jegyében az Aspire M Timeline U sorozat, így az ebbe tartozó 15,6"-es M3 és 14"-es M5 Ultrabookok fokozatosan kivezetésre kerülnek.


[+]

Ha szó szerint jól megnézzük a V7-eseket, akkor könnyen felfedezhetők benne az M sorozatban felvonultatott stílusjegyek, de ezeket tovább csiszolták az Acernél és az optikai meghajtót is elhagyták végre. A V7-ban tehát gyakorlatilag minden feltétel adott, hogy kiszolgálja az Ultrabook kategória alsóbb szegmensét: alumínium fedél, puha bevonatos alj, háttérvilágított billentyűzet, ultraalacsony fogyasztású processzorok, gyorsítótárral kiegészített HDD vagy SSD, opcionális mobil VGA, Full HD opció IPS-sel, érintőképernyő.


[+]


[+]

Ezek után nem lenne racionális döntés még egy olyan kategóriát fenntartani, mint az Aspire M – bármennyire is szerettük. Ezzel a lépéssel előáll az az egyszerű helyzet, hogy a V családban lesznek normál laptopok (V3), vékony notebookok (V5) és megfizethető Ultrabook többféle méretben (V7), míg az extra vékonyságra és komolyabb anyagokra gyúró prémium kategóriát továbbra is az S sorozat szolgálná ki.


[+]

Összességében véve a név szinte mindegy; legyen Aspire M3, M5 vagy Aspire V7, a szóban forgó Ultrabookok egészen jól néznek ki, és úgy tűnik, teljesítményből sem lesz hiány. Egyelőre azt nem tudjuk, hogy a minden hájjal megkent, dedikált GeForce GT 750M-mel és Full HD panellel szerelt variáns mibe fog kerülni, de reméljük már nem kell sokáig várni arra, hogy ez és a pontos konfigurációkkal kapcsolatos részetek is kiderüljenek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények