A jövő billentyűzete a jövő Windowsának

Miközben a Microsoft fejlesztői gőzerővel dolgoznak azon, hogy az új Windows operációs rendszer a többszöri halasztás után a jövő év első felében piacra kerülhessen, a vállalat hardverfejlesztő részlegénél is azon munkálkodnak a mérnökök, hogy valamilyen különleges eszközzel ünnepeljék meg a Vista premierjét. A vállalatnál javában készül egy (legalábbis a Microsoft eddigi hardvertermékeihez képest) merőben szokatlan, egyedi kialakítású billentyűzet-egér kombináció: a redmondiak a napokban egy dedikált bemutatkozó weboldalon fedték fel az Ultimate Keyboard névre keresztelt új beviteli rendszerüket.


Forrás: DailyTech

Az új billentyűzet-egér páros – mely várhatóan még a Vista megjelenése előtt piacra kerülhet – az egyedi dizájnon kívül több olyan megoldást is tartalmaz, amely eddig nem volt fellelhető a Microsoft hardverek repertoárjában. Így többek közt a Bluetooth rendszerrel kommunikáló eszköz gombjai háttérvilágítást kapnak majd, amit egy szenzor aktivál az aktuális fényviszonyok alapján, mi több, a billentyűzet mozgásérzékelője révén azt is érzékeli, ha a felhasználó otthagyja asztalát, így a világítást adott idő után automatikusan lekapcsolja. Az Ultimate Keyboardhoz járó egér energiaellátási rendszere szintén újdonság a vállalat kínálatában, a mutatóeszköz ugyanis egy speciális egérpadra ráhelyezve tölthető fel.

Az ergonomikus kialakítású billentyűzet már a Vista multimédiás képességeihez lesz igazítva, így a funkciógombok elsősorban az új operációs rendszer folyamataihoz, illetve programválasztékához idomulnak majd. A minőségi műanyagból készült klaviatúra érdekessége mindazonáltal, hogy szakítván a hagyományokkal nem tartalmaz numerikus blokkot (jóllehet nem ez az első ilyen kiosztású billentyűzete a cégnek).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés