A FujiFilm a csúcsra tör

Kemény fába vágta a fejszét a FujiFilm, hiszen ahhoz, hogy tervét valóra váltsa, előbb le kellene hagynia a koreai Samsungot és a japán Nikont, akik jelenleg előtte állnak. A FujiFilm már évek óta nem gyárt komolynak tekinthető fényképezőgépet; nemrégiben az X100-zal robbantak be újra az igényes felhasználóknak szánt gépek piacára. Most azonban Takeshi Higuchi, aki a vállalat fényképezőgép részlegének vezetője, a FujiFilm visszatérését tervezi a cserélhető objektíves gépek világába.


(forrás: FujiFilm)

A tervek szerint, a gyártó a legújabb divathullámot meglovagolva, cserélhető objektíves, de tükör nélküli fényképezőgéppel szeretne visszakerülni a köztudatba. Az egyelőre piros számokat mutató egyenleget a vezér takarékoskodással és kellően erős marketinggel billentené vissza az egyenesbe. „Mindenünk megvan ahhoz, hogy házon belül megoldjuk a fejlesztést, de jelenleg nincs kellően erős hírneve a cégnek. Mérlegeltük az okokat és arra a konszenzusra jutottunk, hogy luxusmodelleket kell gyártanunk és többet kell költenünk a népszerűsítésre, hogy ismét felépíthessük a márkát.” - mondta Higuchi.

A fényképezőgép-gyártók rangsorán jelenleg ötödik helyen, a Canon, a Sony, a Nikon és a Samsung mögött áll a FujiFilm, ezért úgy tervezik, hogy 25 százalékkal fellendítik az eladásokat, így jövő márciusban már egy hellyel előrébb lehetnek a listán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés