A D0-ás csúcs-stepping, meg a deja vú..

Úgy látszik, az Intel megmakacsolta magát, és a korábbi fiaskó ellenére ismét nekiveselked: a cég honlapjára felkerült infók szerint még a második negyedben kiadatik (újra) a PIII utolsó képviselője, az egyszer már csúfosan visszahívott 1.13GHz-es változat.

A dolog érdekességei többen vannak. Egyfelől a cucc ugye alapból túlhajtva érkezik, legalábbis most sem lőnek nagyon mellé azok, akik ismét egy overclockolt gigás procit sejtenek a tokban, másrészt, ez a tok kizárólag a SECC2-t jelenti - itt elsősorban a szerelhető masszívabb hűtés az ok. Amire szükség is van, hiszen a túlhajtás ugye rendre magasabb core feszt kíván, és nincs ez másként egy gyárilag túlhajtott proci esetén sem: az utolsó mohi kán tokjára 1.8V lesz tetoválva..

A D0 core steppingel megkülönböztetett procik természetesen 133-as FSB-vel lesznek hajthatók, mi meg persze hajthatatlanok, hogy valaha ilyesmire szórjunk ki drága pénzt.. :)

Kérésre bárki gigás PIII-asára mesteri vonásokkal rárajzoljuk a hibádzó 1.8V-ot, valamint mail-ben elküldjük a használati utasítást (gebrauchsanweisung) arra vonatkozólag, miképp kell otthon (persze csakis saját felelősségre..) előállítani a magunk kis 1.13GHz-es PIII-át.. (itt csak annyit jegyeznénk meg, hogy 150MHz.. :) )

Drukkolunk az Intelnek, hiszen most is, mint mindig, remekül helyezked..

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Hirdetés