32 GB-os Samsung memóriamodul

A Samsung ismét behúzott egy újabb rekordot, mivel elsőként kezdik meg a 32 GB kapacitású RDIMM memóriák szállítását. A vállalat új modulja 36 darab kétlapkás, DDR3 szabványú memóriachipből épül fel, amik egyenként 4 gigabites kapacitással rendelkeznek, és a 40 nm-es gyártósorokon készülnek.

Az energiatakarékos modul bemutatása pont időben történt, hiszen az Intel és az AMD új szerverprocesszorokkal, illetve platformmal állt elő, amelyekben természetesen hasznosítható az extrém nagy kapacitás. A Samsung elmondása szerint az 1,35 V-on működő termék 1066 MHz-es effektív órajelen üzemelhet, ám a fogyasztása nem nőtt meg az előző évben bemutatott, 16 GB-os modulhoz viszonyítva, azaz az új memória alkalmazásával azonos kapacitás mellett csökkenthető a szerver energiaigénye.

A Samsung már szállítja a 32 GB-os RDIMM modul mintáit, a kereskedelmi forgalmazás azonban csak április végén kezdődhet meg, az árazásról sajnos nincs információ. Érdemes megjegyezni, hogy a vállalat további újításokkal készül még erre az esztendőre. Többek között az év második felében megkezdődik a 30 nm-es gyártástechnológia hasznosítása, ami még jobb memóriamodulokat eredményezhet a csúcskategóriás szerverek piacára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés