2 GB-os GeForce GTX 285 a Galaxy tálalásában

A Galaxy 2 GB GDDR3 típusú memóriával szerelte fel frissen bejelentett GeForce GTX 285-ös kártyáját, melynek eredményeképpen a termék messze túlteljesíti a jelenlegi grafikus programok memóriaigényét. Az 55 nm-es gyártástechnológiával készülő, GT200 kódnevű grafikus processzorral szerelt kártya az NVIDIA ajánlásának megfelelően 648, 1476 és 2484 MHz-es mag-, shader- és effektív memória-órajelen üzemel.

A 240 stream processzorral rendelkező, DirectX 10-zel kompatibilis grafikus processzor hőmérsékletét az Arctic Cooling által fejlesztett Accelero Xtreme típusú hűtő biztosítja. Az alumíniumlamellákból álló, öt darab hővezető csővel felszerelt bordát három 9 cm-es ventilátor hűti, melyek motorja percenként 2000 fordulatot tesz meg.


Forrás: vr-zone [+]

A PCI Express 2.0 csatolóval rendelkező kártyára két DVI és egy tévékimenetet szereltek a tervezők. Emellett a termék mellé az Xtreme Tuner tuningszoftver is jár, melynek segítségével a ventilátorok vezérlése egyszerűen megoldható, továbbá lehetőség van a módosított BIOS-ok beégetésére is. Amennyiben az eljárás esetén probléma lépne fel, a második BIOS képes életre kelteni a kártyát.

A 2 GB-os Galaxy GeForce GTX 285 még ebben a hónapban az üzletekbe kerül, az ajánlott fogyasztói árról még nem számolt be a gyártó, de valószínűleg 30-40 dollárral lesz drágább a referenciamodellnél.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés