MSI: SuperPipe szériás GeForce termékek érkeztek

Hirdetés

Az MSI bemutatta SuperPipe szériás grafikus kártyáit, melyek az NVIDIA GeForce GTX 285-ös modelljére épülnek. A termékek 55 nm-es gyártástechnológiával készülő, GT200 kódnevű grafikus processzort, és 1 GB kapacitású GDDR3 memóriát használnak. A hűtésről a vállalat Twin Frozr névre keresztelt rendszere gondoskodik, melynek alumíniumbordájába három 6 mm-es és két 8 mm-es hővezető cső került. Az utóbbiak az MSI SuperPipe technológiájára épülnek, ami a hagyományos rendszerekhez viszonyítva nagyobb átmérőt jelent. Az vállalat mérnökei szerint a megnövelt vastagságnak köszönhetően a hőcsőben felgyorsul a hőelvezetés folyamata, így a hűtőrendszer összességében nagyobb hatékonyságot érhet el. A borda túlmelegedését két darab ventilátor próbálja megakadályozni, melyek az alacsony fordulatszám miatt visszafogott zajszinten működnek.


Fotó: TechConnect [+]

Az MSI N285GTX SuperPipe két változatban érkezik, az egyik az NVIDIA ajánlásainak megfelelő órajeleket használ, azaz a kártya 648, 1476 és 2484 MHz-es mag-, shader- és effektív memória-órajelen üzemel. A másik verzió OC jelöléssel érkezik, ami némi gyári tuningot sejtet. Az információk szerint a mérnökök a magot 680, a memóriát pedig effektív 2500 MHz-es órajelre állították be.


SuperPipe technológia - Fotó: TechConnect [+]

A DirectX 10-zel kompatibilis modellek egy-két héten belül megjelennek az európai piacon. Az ajánlott fogyasztói árak az előrejelzések alapján 300 euró felett lesznek.

A termékről további képeket az alábbi galériában lehet megtekinteni (fotók: TechConnect).

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés