2,5-colos Seagate merevlemezek szerverekbe

Eddig a 2,5-colos háttértárolókat alapvetően a hordozható számítógépekben alkalmazták, annak ellenére, hogy ezek a meghajtók elvileg bármilyen asztali PC-ben vagy szerverben éppúgy működhetnének, mint mobil társaikban. Igaz, a notebook-HDD-k mindössze 5400 vagy csak 4200 fordulat/perc teljesítményűek, míg az asztali társaiknál már a 7200 RPM-es érték a megszokott.

A Hitachi nemrég bejelentette a TravelStar 7K60 nevű modelljét, amely az első 7200 RPM-es, 2,5-colos notebook-merevlemez. Az ötlet a Seagate-nek is megtetszett, ezért el is határozták, hogy 2,5-colos winchestereket fognak készíteni szerverekbe, amelyek akár a RAID5 üzemmódot is támogatják. A 2,5-colos meghajtók előnye kétségkívül az, hogy kisméretűek, ami szervereknél előny lehet. Az új Seagate-merevlemezek SCSI vagy Serial Attached SCSI (SAS) interfészesek lesznek.

A Seagate csak 2004-ben akarja megindítani a sorozatgyártást, így természetesen árakról és konkrét megjelenési időpontokról nincsenek még információk. Az is kérdéses, hogy az új meghajtók 7200 vagy 10000 RPM-esek lesznek-e?

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés