120 wattos hangrendszer kerül a 110"-es Samsung UHD tévébe

Bár a Samsung az utóbbi években megszokottaktól eltérően kifejezetten lassan reagált egy új piaci trendek megjelenésére, mostanra utolérték a közvetlen vetélytársakat, és ők is bemutatták saját Ultra High Definition felbontású televízióikat.

Samsung S9000
Samsung S9000 [+]

Amíg a többiek idén inkább a méret csökkentésére, tehát a várhatóan olcsóbb, így nagyobb népszerűséget hozó darabokra helyezték a hangsúlyt, addig a dél-koreai cég a másik irányba mozdult el. Bemutatták ugyanis a világ jelenlegi legnagyobb 4K tévéjét, egy 110 hüvelyk képátlójú monstrumot, amelyhez külön speciális állványt is terveztek. Az S9000 sorozatba tartozó LCD televízióba a cég saját Precision Black Pro képjavító csomagja került, ami állítólag még a feketét is hibátlanul jeleníti meg. Megkapta az Ultimate Dimming technológiát is, azaz képes a háttérvilágításért felelős LED-eket csoportokba rendezni, és azok fényerejét külön-külön vezérelni.

A képminőségen túl az S9000 erőteljes hangrendszerrel és négymagos processzorral is büszkélkedhet, így a tartalmak megjelenítése és az alkalmazások egyszerre történő használata sem okoz gondot elméletileg. A háromutas, 2.2 csatornás hangrendszere a maga 120 wattos teljesítményével sokszorosan múlja felül egy átlagos tv teljesítményét. A cég ezen kívül bemutatott egy 85 hüvelykes UHD tévét is, ami a pletykák szerint 38 000 dollárba kerül majd, illetve bejelentették, hogy az első félévben még piacra dobnak egy kisebb, 65 colos, 3840x2160 képpont maximális felbontást kínáló készüléket is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés