Hirdetés

1000db cooler a Thermaltake-től

A World Trade Center-t ért támadás lassan tíz napja történt. Akkor és azóta sok minden megváltozott. Biztosra veszem például, hogy az ominózus dátum előtt Afganisztán és Üzbegisztán szomszédos elhelyezkedéséről sem tudtak annyian, de ez a legkevesebb. Hogy mi minden indult útjára ezen a szeptember 11-ei napon, azt most még senki sem tudhatja, annyi azonban bizonyos, a történelem ezekben a napokban valahogy sokkalta kézzelfoghatóbbnak tűnik. Más kérdés, hogy ráfogható-e egyáltalán egy helyzetre a kézzelfoghatóbbság, a történelem egyéb, kisebb nyilvánosság előtt bonyolódó fejezetei ellenében, ám mi még véletlenül sem szeretnénk fejezet és fejezet közt különbséget tenni, annál is inkább, mert vélhetőleg nem lehet.

Egy valamit tehetünk: követjük és megpróbáljuk megérteni, átérezni, felfogni az eseményeket. Az első résszel nincs is gond, ugyanis elég nehéz lenne nem követni, amikor mindenki erről beszél, mindenhol ez a téma. Az egyebek már más lapra tartoznak, az iszlám világ vallásközpontú világképe már sokkalta nagyobb falat, amit biztos nem lehet híradások alapján helyretenni, és még a mainapság magukat sokkal látványosabban exponáló iszlám-kutatók segítsége is vajmi kevés.

Ez a két bekezdés egyébként nem azt jelenti, hogy a RIO ezentúl ilyesmi témákat is ölbe próbál majd venni, ezt meghagynánk másoknak, ám amíg a számtech-ipar is rendre kitűzi saját tornyaira az amerikai zászlót, és adományoz, meg részvétnyilvánít, addig mi sem tehetünk másképp: az erről írt rövid beszámolót néhány ide kapcsolódó gondolattal vezetjük fel. Nos, mindössze ennyi történt..

Mert mostanság mindenki adni próbál: nemcsak a már korábban is említett VIA, aki ugye komoly pénzügyi support-ot ígért a WTC újjáépítésére, ha jól emlékszem, hanem pl. a Thermaltake is, aki amúgy PC-s cooler-eket gyárt. A maguk "szerény" eszközeit (cooler-eit) felhasználva ugyanis arra tettek ígéretet, hogy 1000db Volcano 6Cu cooler-t, illetve az eladásukból befolyó összeget felajánlják az újjáépítésekre. Becsülendő, annyi bizonyos..

Azóta történt

Hirdetés