Qilive Q.2507 akció-kamera: sokat ígér, de...

Qilive Q.2507

A Qilive név egyelőre hazánkban még nem igazán ismert, de ez könnyen lehet, hogy a jövőben változni fog. Ez ugyanis az Auchan saját márkája, és a vállalat a közelmúltban már be is hozott az országba néhány terméket, többek között egy tévét, két telefont, egy tabletet, valamint egy akciókamerát. A tévé után most az utóbbit, a Q.2507 típusjelzésű kamerát próbáltuk ki; kíváncsiak voltunk, hogy teljesít egy alapvetően olcsó, de papíron egész ígéretesnek tűnő eszköz.

A doboz tartalma

A Q.2507 külsejében a GoPro kamerákat idézi, azaz leginkább egy törpe fényképezőgépre hasonlít, amelyet a rendeltetésszerű használathoz víz-, por- és ütésálló, átlátszó műanyagtokba kell dugni. Az 5,9 centiméter széles, 4,2 centiméter magas kamera legnagyobb vastagsága az objektívnél 4,2 centiméter. Tehát akár zsebre is vágható, ami például városnézés vagy séta alkalmával jól jöhet. Maga az említett műanyagtok 7 x 7 x 6 centiméteres, ami egy táskába még gond nélkül befér, de átlagos méretű zsebbe már nem igazán.


A kamerára mindössze két vezérlőgomb került, egészen pontosan a tetejére, a monokróm LCD kijelző két oldalára. Építettek rá micro HDMI és micro USB csatlakozót, micro SD kártyaolvasót és 2,5 mm-es mikrofonbemenetet. Ez utóbbi nem használható, ha a terméket a tokba dugják, pedig pont akkor lenne igazán értelme, hiszen a beépített mikrofon olyankor nem teljesít jól.

A szokásoknak megfelelően a dobozba pakoltak egy csomó kiegészítőt, amelyek a sokoldalú használatot segítik elő. Található benne fejpánt, mellpánt, két ragasztóval bekent talp, a kormányra vagy bármilyen csőre felcsavarozható tartóeszköz, USB kábel, elektromos hálózatra csatlakoztatható adapter, használati utasítás, illetve egy különleges, órával keresztezett távirányító.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés