CES 2015: Íme a világ első Full HD-s panorámakamerája

A Giroptic tavaly nyáron indította el egy új panoráma kamera projektjét a Kickstarteren. A kezdeményezés óriási sikert aratott, hamar összegyűlt a szükséges pénz, és a CES-en már be is mutatták a meg is vásárolható készüléket, amely a 360cam névre hallgat.

Giroptic 360cam
Giroptic 360cam [+]

Az egyedi dizájnnal bíró, leginkább egy körtére hasonlító készülékbe három darab, szinkronizált 185 fokos látószögű optikát építettek, amelyek egyszerre dolgoznak, és egy szoftver "dolgozza össze" az ily módon felvett anyagot 360 fokos panorámaképpé, de természetesen normál módban is használható. A vízálló modell 2048x1024 képpont felbontású videók elkészítésére képes másodpercenként 30 képkockás rögzítési sebesség mellett. Ezenkívül 4096x2048 képpont felbontású állóképek is lőhetőek a segítségével, és a TimeLapse funkció sem hiányzik belőle.

Rendelkezik beépített képstabilizátorral, mikrofonokkal, illetve GPS-sel, 1180 mAh-s akkumulátora pedig egy órányi működésre elegendő energiát biztosít számára. A Wi-Finek köszönhetően irányítható mobil eszközről, és az online streamelést is lehetővé teszi, azaz valós időben küldi álló- és/vagy mozgóképeinket Wi-Fin keresztül okos eszközeinkre, vagy a felhőbe, így – az opcionális villanykörte-menettel – akár otthonfelügyelő rendszerként is bevethető.

Giroptic 360cam
Giroptic 360cam [+]

Maga az időjárásnak is ellenálló, LED-es kijelzővel rendelkező kamera 500 dollárba kerül, emellett vásárolhatók mellé különféle kiegészítők, amelyek sokoldalúbbá teszik a használatát. Így például egy monopod (40 dollár), egy egyszerűen csatlakoztatható fényforrás (80 dollár), az Ethernet csatlakozóval ellátott Video Streaming Base (280 dollár), valamint egy plusz akkumulátor, amiért 40 dollárt kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés