Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • micafighter

    nagyúr

    válasz Yiggdrasil #37051 üzenetére

    Szia! Elmondom én mit tennék. Alapvetően kettő lehetőséged van:

    A) Ha jól értem most mindegyik gép problémás. Megpróbálhatod különböző programokkal kideríteni, hogy miért lassúak. Gyanús, hogy 3-ból 3 gép lassú, így hasonlóságokat kéne keresni. Első hallatra ez a megoldás tűnik a könnyebbiknek, de nem biztos, hogy olyan egyszerű lesz rájönni, hogy mi fogja a gépeket.

    B) a 3ból az 1ik gépet újratelepíteni. Ezen a gépen szép fokozatosan "építed fel" a rendszered. Arra gondolok, hogy felrakod a Wint tiszta telepítéssel (tehát Windows telepítőből törlöd a rendszermeghajtót, és aztán oda telepíted majd a Win-t. Így a Win telepítő készíti majd el a rendszerpartíciót, szépen megformázza magának ahogy kell. Ha egy másik partícióra vannak telepítve programok, akkor azokat egyenlőre el kell felejteni, ne használd őket). Első indulás után hagyod vagy negyed órát futni a gépet. Utána restart. Aztán Win Update-ben beállítod, hogy mindenhez keressen frissítést. Futtatod a Win Update-et és felrakod a frissítéseket. Újraindítás. Felrakod az Office-ot. Újraindítás. Utána megint futtatod a Win Update-et. Ez után szépen egyesével felrakod a programjaidat, mindegyik után csinálsz egy gép újraindítást, és egy Win Update manuális futtatást. (Azért érdemes ennyiszer futtatni a Win Update-et, mert ha az egyik programod telepít mondjuk egy .net keretrendszert ami eddig nem volt fent, akkor a Win Update következő futtatásnál ahhoz is találni fog frissítéseket. És érdemes így minden program telepítése után futtatni a Win Update-et, mert így egyszerre kevesebb frissítést telepít, mint ha mondjuk egyszer futtatnál Win Update-et, miután az összes programod feltelepült, és ha kevesebb frissítést telepít egyszerre a Win Update, akkor kisebb a hibalehetőség)

    Fontos: Ne tedd fel az összes általad használt programot.
    MS Office 2013, BSPlayer, Total Commander, Daemon Tools, uTorrent, ezek mehetnek, szépen egyesével telepítve, ahogy írtam, de mindegyikből stabil verzió.

    CCleaner, BB Link, Kaspersky Internet Security 2014, és a játékok (Teamspeak 3, Hamachi, Age of Empires II, Aion.) -> ezeket ne tedd fel. Vírusírtónak maradjon a Windows Defender.

    Fontos még, hogy ennél a friss telepítésnél felejtsd el a varez programokat, minden eredeti legyen a gépen.

    Ennél a folyamatnál a legnagyobb hibalehetőségeket kizártuk, így egy gyors, stabil rendszert kell, hogy kapj. Egy ideig (1-2 hét mondjuk) teszteld így a rendszert, aztán ha úgy érzed, elkezdheted felrakni a játékokat egyesével, a CCleaner, BB Link, Kaspersky Internet Security 2014 programokat viszont ne tedd fel egyenlőre. Érdemes lesz mindegyik program telepítése előtt majd rendszervisszaállítási pontot csinálni manuálisan. Fontos, hogy a stabil rendszerre, ami MS Office 2013, BSPlayer, Total Commander, Daemon Tools, uTorrent -et jelent, ez után is egyesével tedd fel a programokat(játékokat), és mindegyiket használd 2-3 napig, mielőtt feltennéd a következőt. Így szépen fokozatosan haladva szerintem ki fog derülni, hogy mi a ludas.

    Amig az egyik gépen csinálod a B) folyamatot, addig a másik kettőn csinálni tudod az A) folyamatot.

Új hozzászólás Aktív témák