Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yiggdrasil

    aktív tag

    Sziasztok!

    Remélem jó helyre írok :B
    Adott három laptop, amik nem éppen úgy működnek, ahogyan azt elvárnám tőlük.
    Az egyik egy Dell XPS (i5, 8GB RAM, 1TB HDD, 525m)
    -OS: előre telepített x64 Win7 Home Premium (Recovery-ről, ami csak parancssorral indul el Hiren's Boot CD segítségével), illetve a napokban kaptam hozzá a Dell supporttól egy DVD-s verziót driver nélkül.
    -Böngésző: IE 11
    -Antivírus: Kaspersky Internet Security 2014
    -Egyéb: MS Office 2013, BSPlayer, CCleaner, Total Commander, Daemon Tools, BB Link, uTorrent.
    -Játék, stb: Teamspeak 3, Hamachi, Age of Empires II, Aion.
    Ezt a gépet én használom, játék, sok internetezés, film, zene, telefon sziknronizálása. Kb ennyi.
    A második egy kissé gyengébb Toshiba Satellite L650 (i3, 4GB RAM, 650GB HDD, intel 3000HD). -OS: MSDN-es Win7 Ultimate x64
    -Böngésző: Chrome
    -Antivírus: Kaspersky Internet Security 2014
    -Egyéb: MS Office 2013, BSPlayer, CCleaner, Total Commander, Daemon Tools, uTorrent.
    -Játék, stb: Teamspeak 3, Hamachi, Age of Empires II, Aion.
    Ez a párom gépe, ő általában zenét hallgat, filmet néz, néha játszik, illetve állandóan netezik össze-vissza minden blogot, stb-t.
    A harmadik pedig egy öregecske Dell Latitude E4300 (intel P9300, 2GB RAM, 80GB HDD)
    -OS: Win 8.1 x64 MSDN
    -Böngésző: Chrome
    -Antivírus: AVG Internet Security 2014 volt amíg magától le nem törlődött, most Malwarebytes Anti-Malware és egy gyári vírusirtó
    -Egyéb: MS Office 2013, BSPlayer, CCleaner, Total Commander.
    Ez a párom munkaeszköze úgymond, ezen csak az Office van használatban, illetve sajnos ezen is böngészget össze-vissza mindent.

    A problémám pedig az, hogy karácsonykor csináltam meg az összes gépet formázással, stb. teljesen gyári állapotúra, adatmentéssel (WD 500GB HDD-re, előtte és utána is KIS-el végigellenőriztettem, nehogy vírusos legyen). Egy ideig mennek szépen, de folyamat lassulnak és nagyon zavaró. Az enyém kb 5 perc mire bekapcsol, utána tűrhető, viszont az IE eszméletlen lassan működik, csomószor befagy az ablaka, stb, ugyanezt produkálja a BSPlayer is.
    A párom Toshibája állandóan lefagy, rettenetesen lassú, és sokszor indításnál nem indul el a vírusirtó se. Emellett ha fut egy Teamspeak, egy Chrome és egy Játék, akkor komoly idő kell egy Alt+Tab-os váltáshoz, illetve mostmár egyre gyakrabban fordul elő az, hogy kiír egy hibaüzenetet, a téma átvált ilyen "csökkentett mód"-szerűre, hogy a file nem található, biztos hogy törli? és elsötétül, újraindul.
    A kis Dell pedig most 1 hónapig kölcsönözve volt az egyik ismerősömnek, aki elvileg csak Skype-olt és Facebookozott egy kis online sorozat meg filmnézés közben (hurrá), és mostanra használhatatlanul lassú szar lett az egész.

    A kérdésem pedig az lenne, hogy most úgyis újra fogom húzni az összes gépet, de az lenne a kérdés, hogy érdemes-e a fennt említett OS-el, és a többi programmal csinálnom, vagy kellene valami változtatást eszközölnöm?
    Előre is köszönöm a segítségeteket, illetve elnézést ha rossz helyre írok.

Új hozzászólás Aktív témák