Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Sn00PiG

    aktív tag

    válasz janos666 #27875 üzenetére

    Hát, akkor beszámolnék nektek az én vizes kálváriámról, ami lassan 2 hónapja kezdődött, azóta kb 1 hétig volt gépem...

    Vettem egy komplett vízhűtés szettet, egy ph!-s kollegától. A részei egy Asetek waterchill pumpa, 3 csatis Asetek cpu blokk, zalman vga+vram blokk, és egy asetek single radi volt.
    Megérkezésekor sajnos még nem kaptam kétoldalú hővezető ragasztót, ezért a VRAM blokkot még nem tettem fel a 9800GT-re(gigabyte, 512Mb, ez később fontos lesz), hanem besüniztem a fetekkel mindennel együtt. Feltettem a GPU blokkot, Prociblokk, becsövezés. Feltöltéskor minden rendben zajlott.

    Indításkor hasonló probléma fogadott, mint janos666 kollegánál, előlapi LED felvillan, gép nem megy... Ha a tápról lehúzom a karit, de marad a slotban, no kép, de indul a gép. Rákötve ismét halál.
    Őszinte leszek, itt valószínűleg én rontottam el a pasztázást, gyakorlatilag inkább szigeteltem, mint vezettem hőt...

    Na akkor gpu blokk leszed, alkohollal megtisztít, eredeti hűtő vissza, és elbattyogtam a boltba. Mondták semmi probléma, cserélik. olyan 1,5 héttel később boldog tulajdonosa lettem egy immár 1Gb-os 9800GT-nek.

    Nade nehogy egyszerű legyen az élet, időközbe elhalálozott az Asetek pumpa :(((
    Semmi gond, beszereztem egy Eheim Station 600-st, ez vinné most is a rendszert.
    A videókarira egyenlőre nem raktam rá a vizet, kicsit ki akartam élvezni hogy van gép :)
    Mivel a procira se kaptam olyan jó eredményeket, mint amiket vártam, beszereztem egy dual radit időközben.

    Mivel még mindig nem szereztem kétoldalú hővezető ragacsot, ezért újra gpu+sünik megoldással rákötöttem a vízre a karit. Elindul, minden faja, belépek everestbe, és szembesülök a GPU 80 fokos mivoltával... Nem tudtam mire vélni, de mivel a gép még mindig kellett, ezért hagytam így menni a gépet, de se játék, se semmi komolyabb megterhelés, csak net. 2 napig bírta, majd távozott az élők sorából. Hibajelenség matt ugyanaz, mint az előzőnél.

    Ismét blokk+sünik leszed, alkohol, eredeti hűtő vissza, gariba visz. Ismét közölték hogy cserélik.
    Na de ez nem 1,5 hét volt, hanem 1 hónap! Mikor mentem reklamálni, hogy mi az isten tart már ennyi ideig, közölték hogy ez teljesen normális... :(((

    Végre visszakaptam a kártyát, most egy 9800GT 1GB gyárilag OC verziót. Na erre már tényleg nem lett volna értelme vizet kötni, ezért nem akartam erőltetni, de sajnos durva hangja volt az eredeti Zalman hűtőnek, amivel szerelték(tényleg!!)
    Tehát rendeltem kétoldalú hőv. ragacsot, és korrekten felszereltem mind2 blokkot a VGA-ra.
    (Majd elfelejtettem, időközben beszereztem ventiszabályozót, UV csövet, csatikat, törésgátló spirált, új csöveket, ami azért szintén nem 2 fillér volt...)
    Miután mindent sikerült belőni, összekötögetni, ráröffentek, mit ad isten, a CPU blokk úgy döntött, jobb lenne ha nem gépem, hanem szökőkutam lenne... :(((
    Asetek bácsi szétáztatott gyakorlatilag mindent. A pumpa nem kicsit ment fel bennem, így hagytam az egészet ott rohadni ahol van.
    De 2 nappal később nem bírtam tovább, leszereltem a CPU blokkot, és felraktam egy léghűtést. Viszont a vizet hagytam, only VGA-ra kötöttem, hogy majd milyen jó lesz, ha veszek egy CPU blokkot akkor csak azt kell bekötni, a VGA már szépen fel van szerelve.

    És lássatok csodát, ment is a gép. 1 hétig. Gond nélkül. Everest szerint a GPU 38 fokos volt, ami azért egy gyárilag OC kártyánál elég jó eredmény. Játszottam vele, tesztelgettem(Overlord2, Prototype, Left4Dead, Crysis warhead, stb..), Gondtalanul ment.
    Marha boldog voltam, hogy semmi gond, amikor is egyik nap, ph! olvasgatás közben(csak firefox!!) egyszercsak pukk, gép leáll, és ugyanaz a jelenség, mint az előző 2 esetben!!!
    Nem volt pofám visszamenni már a boltba, ezért miután megtörtént a tisztogatás meg a hűtőcsere eredetire, mást küldtem magam helyett. Kicserélik. Most várok.

    Tapasztalat: írtózatos mennyiségű pénzt elnyelt, egy single radi csak ami az eredeti rendszerből megmaradt(szerintem érthető okokból a VGA hűtését elfelejtem...).

    Most egy Tody V2 blokk várja, hogy a single+dual radira kötve vigye a gépet. Videókártya vizezés hanyagolva. A 2 hónap tortúra alatt kb 1,5 hétig volt gépem. De ha visszakapom a videókarit, vajon mi lesz az újabb buktató, kíváncsian várom...

    Ps.: janos666, hidd el, én aztán tényleg együtt érzek veled...

    Nokia Lumia 625 - Innokin iTaste SVD - Rocket

Aktív témák