Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • st6969

    őstag

    válasz st6969 #4828 üzenetére

    Na, csak beszélni kellett róla, már meg is jött a transmitter :))
    És jól össze is zavarodtam itt a hang késés, "kell-e aptX LL tévézéshez" kérdéskörben. Ugyanis csatlakoztattam ezt az Ugreen-t az optikai kimenethez. Némi szerencsétlenkedés után párosítottam a régi (talán BT 4.0) olcsó Aliexpress-ről vett Bluedio fejhallgatómat. És meglepetésemre a hang egyáltalán nem késett. Kipróbáltam a beépített médialejátszóval filmet streamelve, és úgy sem (legalábbis nem zavaró mértékben) :Y A fejhallgatóm biztosan nem tud aptX LL-t, sem BT 5.0-t, mert amikor vettem, szerintem még nem is létezett, illetve ahhoz túl olcsó lett volna. Tisztán emlékszem, hogy korábban filléres transitterrel próbáltam (amit ugyan nem lehetett optikai kimenethez csatlakoztatni, viszont emiatt vettem egy szintén filléres DAC-ot, és azt igen, annak a kimenetére dugtam a transmitter jack csatlakozóját), és jelentős késéssel, de működött a rendszer.
    Mivel a "rendszerben" a tramsitter volt az új "elem", így ez alapján azt mondom, hogy abszolút érdemes egy jobb minőségű transmittert beszerezni, mert javít a sebességen (hogy pontosan miért...a BT 5.0 miatt, az aptX miatt...vagy inákbb csak azért, mert jobb chipset van benne, nem tudom, leginkább ez utóbbira gyanakszom).
    Magát ezt az Ugreen modellt egyelőre én még nem ajánlanám, mivel azt tapasztaltam, hogy ha kikapcsolom a tv-t, akkor értelemszerűen lecsatlakozik róla a fejhallgató, amit angolul meg is erősít (ez eddig OK). Majd a fejhallgatót is kikapcsolom. A tv-t ismét bekapcsolva megpróbáltam ismét csatlakozni. A transmitter a tv-vel együtt megkapja a tápot a tv USB aljzatáról, tehát ez úgy működik elvileg, ahogy szeretném: nem csak standby-ba kapcsol, hanem aktív állapotba (a lassan villogó kék led-ből tudható). Viszont hiába kapcsolom be a fejhallgatót, nem csatlakozik automatikusan, "párosodni" akar. Ha a transmittert párosító módba teszem, akkor párosodik is, de ez nem normális, hogy minden alkalommal ezt el kell játszani. Aztán egyszer ezt megunta, és egy bekapcsolás után nem párosító módba került, hanem kapcsolódott. Viszont valamiért hang nem jött ki rajta. Éjfél környékén meguntam a szórakozást. Úgyhogy ezt jelenleg nem tudom hova tenni, egyelőre annak tudom be, hogy régi xar a fejhallgató, és az újjal majd jó lesz, ha megjön. Ezért ezt a részt OFF-ba is teszem...

Új hozzászólás Aktív témák