Hirdetés

Aktív témák

  • kabelmania27

    félisten

    válasz hercsi #3811 üzenetére

    Igazán nincs mit!
    Szerintem gondold végig hogy a jelerősségi vagy az esztétikai szempontok a fontosabbak:D:D
    Amikor megkaptam a 15ik szülinapomra az 5 elemes yagit, pár hónapig fel volt a plafonra gerendára szögelve (falusi házba meglehet csinálni ha a plafon ilyen fa gerendás) aztán kaptam hozzá kb 40méter antennakábelt ( még csak 2x árnyékolású volt) és feltettem padlásra a tetőt alá összekötő gerendára, itt a háztetőn van. Jól működött, sok adó jött be rajta, nem voltam a magyar adásokra ráutalva, Antenne Stiermark, Ö3, Radio Si (102,8) még a Rádió Szombathely adását is sikerült néha befogni vele (télen amikor volt hó:D).
    A tyúkbeles drót helyett minden megoldás jobb szerintem, attól függ hogy milyen az ingatlanod jellege panell, régi társas, új társas, családi házikó , van e szekrénysor amire ha feltennéd kicsit el lenne takarva ha zavarna téged vagy másokat a látványa.
    A beltéri erősítős kis plusz áramfogyasztást jelent, nekem ilyenem nincs, akinek van/volt megírhatná a tapasztalatát. De lehet az is elég lenne, nem tudom, 18decibeles erősítés a max szabályozható. Viszont ha serceg nálad a 94,8 petőfi rádió akkor rendesen le lehet árnyékolva, vagy ezerszer visszaverődik a hullám és kioltják egymást az is lehe, ki kellene jól kihúzni felfele azt a tyúkbeles antennát, vagy ami a hifihez van most. És megnézni mi jön rosszúl mi jön jobba, Budapesten nem minden rádiót sugározzák a Széchhenyi hegyről, van amelyek a Citadelláról jönnek és van ami saját adóberendezéses sugárzás. www.frekvencia.hu n megnézheted melyiket honnan adják és mennyi teljesítménnyel.
    Beltérinél nem kell szerelni, többinél kell.
    Erőlködőtől is függ milyen jelszinttel ad szép hangzást, pl egyik hifivel bejött a gyenge térerejű adás (pl az említett rádió szombathely), másikkal pedig nem.
    Bocs a hosszú hozzászólásért. Jó gondolkodást kívánok !:D

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák