Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• J97

tag

Ki, hogy áll ubuntu alatt a hw video gyorsítással ati kártya esetén? Mert még mindig messze nem tökéletes és akkor finoman fejeztem ki magam! :) :W Gondoltam szép nap van, betegszabi rá is érek, így megpróbálom újra a hw videogyorsítást belőni, két éve már elszenvedtem vele egy csomó időt eredmény nélkül de gondolván az eltelt idő és hw frissítés óta javult a helyzet.

Először is a paraméterek:

Ubuntu 12.04 LTS frissítések lent.
    HP Pavilion G6 AMD A4-3300M integrált ATI 6480G VGA + dedikált ATI 6470M (Dual Graphics)

Fglrx fent, működik, aktív kártyának a 6480G integrált kiválasztva.

Köv.:
    sudo apt-get install xvba-va-driver libva-glx1 vainfo

vainfo

Majd örülünk! :)

libva: libva version 0.32.0
    Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0".
    libva: va_getDriverName() returns 0
    libva: Trying to open /usr/lib/dri/fglrx_drv_video.so
    libva: va_openDriver() returns 0
    vainfo: VA API version: 0.32
    vainfo: Driver version: Splitted-Desktop Systems XvBA backend for VA-API - 0.7.8
    vainfo: Supported profile and entrypoints
    VAProfileH264High : VAEntrypointVLD
    VAProfileVC1Advanced : VAEntrypointVLD

VLC xv kiválasztva, smplayer xv kiválasztva! 720p film elindít! Sírógörcs! 60% CPU használat! Puff neki semmi!

Hm mondom a rendszer behazudja, hogy minden ok gyorsítás van, stb stb... Hát látom!
    ATI driver frissítés következik! Itt követtem el a hibát, azóta összeszakadt az egész rendszer! Nagy nehezen eljutottam odáig, hogy az X újra üzemképes de akármilyen felhasználót veszek fel vagy akár a régivel próbálok belépni visszadob a login screenre akármit csinálok! Kivéve a vendég munkameneten, azzal beenged, arról vagyok most! Log nincs, üzenet nincs! Login után rövid ideig fekete kép majd újra login screen! CLI -n természetsen beenged! Nem írtam el a jelszavam!

Van ötlete valakinek ezzel most mit kezdjek? Reinstallon kívül természetesen! Illetve van remény, hogy valaha is ATI kártyával ebben az életben még lesz hw video gyorsítás linux alatt?

Új hozzászólás Aktív témák