a 192.168.2.1 IP címet gondolom a gépen állítom be 
és akkor fog csatlakozni a routerhez?
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
[Re:] Beépített golf üzemmódot kapott a Toshiba Regza 50G5 LCD TV
[Re:] Dell XPS One 27 – QHD felbontású All-in-One Ivy Bridge processzorral
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!

a 192.168.2.1 IP címet gondolom a gépen állítom be 
és akkor fog csatlakozni a routerhez?

Ha nem csatlakoztal fel a netre, illetve nem piszkaltad az alapertelmezett tcp/ip beallitasokat. Akkor a bongeszobe kell siman beirni.
Ha csatlakoztal akkor bontsd le elobb a kapcsolatot.
Ha modositottad a TCP/IP bealitasokat akkor. Vezerlopult / halozati kapcsolatok / Helyi kapcsolatokra dupla kat. Majd tulajdonsagok / TCP/IP protokolt kivalaszta a listarol. Ezutan megint tulajdonsagok, it IP es a DNS is legyen automatikuson.
SCJP 6

ja, a tcp/ip-hez nem nyúltam, automatikus ip cím van beállítva a gépen
amikor csatlakozok a netre, akkor pedig két db hálózati ikon jelenik meg a tálca jobb sarkában
egyik a saját hálókártya, automatikus ip címmel, a másik pedig a tv network saját ikonja
ezt nem egélszen értettem, mert ugye a tv network a gép hálókártyájához csatlakozik... 

A PPPoE kapcsolat eseteben a halozati komunikacio egy WAN miniport driveren keresztul tortenik ez az eredeti halokartyara telepul ra, de kulon halozati eszkozkent latszik. A router eseteben ez a miniport driver fog atkoltozni a routerra igy nalad mar csak a sima halokartya lesz. A PPPoE kapcsolathoz hasznalt csatalakozas ikon maradhat, csak nem kell hasznalni.
SCJP 6

aha...köszi
így már érthető(bb) a dolog
és amikor a végén bedugom a két gépet a routerbe, ott kell még állítani valamit, vagy a router kiosztja az ip címeket automatikusan?

A router el fogja intezni az automatikusan az ip kiosztast. Trukozni csak p2p progik hasznalata eseteben kell.
SCJP 6

hm...esetleg ezt részleteznéd egy kicsit? 

Folytassuk ezt a rszet a router topicjaba inkabb. [link]
SCJP 6

ok

Remelm azert nem tul sulyos a helyzett karlenne ertuk.
SCJP 6

''A TvNetWork nemrég 500 millió forintért vásárolt meg egy bajai hálózatot az Euronet Rt.-től, amelyből mintegy 300 millió forintot még nem egyenlített ki.''
Na, még a végén a cég csődjének is mi leszünk az oka, bajaiak.
Egyik szerelőjük szerint itt a legtöbb az olyan ember, aki nagyon késve fizeti be a számlát. 
A hüleséget félretéve tényleg szomorú lennék én is, ha becsődölne, most mikor már végre stabil netet csináltak, pláne itt a déli környéken. (Egyébként erről jut eszembe: lehet ennek valami köze ahhoz, hogy 2-3 napja állítólag megint szakadozik az internet? Azért állítólag, mert jelenleg nem vagyok otthon.)
...

Szegeden már kb 2 hete ingadozik a net, ez már olyan szintre jutott, hogy csak este 22:00 után lehet normálisan használni. Ha anyagi gondja van a cégnek akkor valszeg korlátozva van a külföldi elérés. ( Nem tudja fizetni, csak a hazai hálózatott ). A külföldi oldalakat alig érem el.
NET: Szeged, Net X csomag 1536/384 kb/s ( lenne ) > valós kb 600/130 kb/s
Folyamatos szakadások: kb. 4-5/nap
Nézegessük azért a többi szolgáltató honlapját, biztos ami biztos.
[Szerkesztve]

A speedtest.net-et 4x próbáltam betölteni mire sikerült, hát megérte.

A speedtest.net-et 4x próbáltam betölteni mire sikerült, hát megérte.![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/178696718.png)
Nem tudom, hogy épp most mennyire kell megijedni, de én már több forrásból is hallottam, hogy a tvnetwork nem megbízható, késve fizet, és hogy többször állt már felszámoláshoz közel. Hogy most mi zajlik épp, és hogy mennyire komoly a helyzet az remélem a napokban kiderül ill. megoldódik.

Ne tudom nálad mi lehet a gáz, nálam stabil és gyors....
Budapest:![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/179487400.png)
London:![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/179488944.png)
Moszkva és New York felé lassúl![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/179489527.png)
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/179490723.png)
Afrika:![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/179491660.png)
[Szerkesztve]
Számoljunk el végtelenig! --> http://logout.hu/bejegyzes/maykol/szamoljunk_el_vegtelenig/friss.html

Neked ez a 2000 körüli feltöltés valós? Nekem általában 3000 körül mér, pedig a valós az 4200-4300 (valós alatt ftp, torrent vagy bármi más értendő).
Telenor One Touch-hoz turbosim eladó

Nem
Ftp-s feltöltés általában 380-400K nálam.
Számoljunk el végtelenig! --> http://logout.hu/bejegyzes/maykol/szamoljunk_el_vegtelenig/friss.html

Használja valaki Tvnetwork ICEPHONE-t? Kaptam 2x2000Ft feltöltőkártyát de nem megy a regisztrálás. Hogy kell?

A speedtest kilo bit per seconds ban mer, mig az ftp kliens Kilo Byte per secondsban. Ugy lehet felismerni, hogy ha byteban adjak meg akkor rendszerint nagy B-t hasznalnak mig bit eseteben kis b-t. Az atvaltas egyszeru osztd el 8al a bites erteket ig megkapod Kilo Byteosat. Azaz a te feltoltesed az altalad megadott adtok alapjan ugy 5000 korul van.
SCJP 6
Amikor megjelent ez az egész icephone, már akkor nem tudtam regiszrálni, azóta se 
De tényleg. Nem csoda, hogy kaptál feltöltőkártyát, nem is egyet 

Komolytalan népség......

Te valamit nagyon félreértettél! Szerintem Calogero kollega is tisztában van vele, hogy mi a kbps és a kbyte/s között a különbség, épp ezért írta, hogy ftp-n neki is gyorsabb, mert amit a speedtest mér az nagyjából 254kbyte/s és valójában neki 380-400, ami mellesleg 8-cal beszorozva nem 5000, hanem 3200kbps körül van. (Ha valahonnan máshonnan vetted ezt az 5ezret akkor bocs, de a legnagyobb érték, amit én itt látok, az 2035).
Telenor One Touch-hoz turbosim eladó

Milyen webcamet adnak tvnetworkék az előfizuhoz? Mert nincs driver lemez, oszt xp alá be kellene lőnöm egyet 
Esetleg egy link a driverhez?
Köcce előre is 
Találmány gyártási joga eladó!

Innen letöltheted a drivert: [link]

albérletbe adott egy ilyen internet, pingek mindig 10ms alatt. Az a kérdésem ,h mindenhol ilyen jó vagy csak Szegeden?

Debrecenben is tökéletes...kop kop kop

Köszönöm szépen

Találmány gyártási joga eladó!

Sziasztok.
Remélem jó helyen járok. Unokatesómnak Tvnetworkos lannet-je van fix ip-vel.
Routerrel akarjuk szétosztani 2 gép között, de sehogy nem tudom megcsinálni!
Egy Asus rx3041 routerrel akarjuk, de sehogy nem tudom megadni a mac address-t!
Elvileg minden dolgot megcsináltam amit lehetett, de semmi reakció!
Kérnék egy kis segítséget!
Üdv.: Szumoo 
A nyúlon túl? - Eladó: http://href.hu/x/hqjj (Chieftec Uni BA02)

Ha lannet akkor pppoe van es nem mac cim szures. MAC cim szures csak signet eseteben van, feltehetoleg mar megint mindenhol.
A roterben allitsd be pppoe re majd add meg az elofizeteskor kapott felhasznaloi nevet es jelszot, az utobbit valoszinelg ket helyen is meg kell addni.
Ha szerencsed van akkor a kerdeses router teljese mertekben tamogatja a pppoe szabvanyt, ha nem akkor vagy 15 percekent ujra kapcsolodas vagy fel sem fog tudni lepni. Ez esetben a gyartot kell piszkalni.
[Szerkesztve]
SCJP 6

Hali!
Köszi a választ. A routernél van olyan opció, hogy fixed IP, pppoe, kábel meg mittomén még mi. Na most haverommal konzultálva ő a fixed ip-s javasolta és azon tevékenykedtem.
Na akkor most majd meglesem a pppoe-s is. Remélem most sikerülni is fog.
Köszi a tippet!
Szumoo 
A nyúlon túl? - Eladó: http://href.hu/x/hqjj (Chieftec Uni BA02)

Sziasztok!
Most költöztem Szegedre. a Tvnetwork lannet lenne a választásom, hogy internetet szolgáltasson. (Adsl nem jór, mert nincs és nem kell telefon, kábeltv nincs a házban (náluk), mikrótól idegenkedem, azt hiszem ennyi). Csongrádi sgt. Media Markthoz közel.
Legkisebb csomagot (Jumbó) néztem ki, 1536/256 kbit/s (ügyfélszolg 1/1 mbitet magyarázott..
), diákigazolvánnyal, 1 év rabsággal nem egész 3000 Ft/hó.
Olvasgattam már fórumot itt is és máshol is, sok érdekes és aggasztó és nem egészen világos dolgot tudtam meg.
Néhány kérdésem lenne, aki használ, tud erről valamit.
Olvastam ezzel a PPOE MD5-el kapcsolatban, hogy nem minden router oldja ezt meg, máshol azt írták, hogy júliustól már megeszi bármelyik masina a netet (nincsenek 15 percenként szakadások), vagy ez csak úgy igaz, ha firmware frissítés meg van a routeren vagy harmadik verzió szerint minden router mást kíván?
Jelenleg is akadozik, csökkentett a sávsz.vagy csak foltokban ideiglenes hibák vannak?
A nagyob csomagnál (Dáma 4480/512 kbit/s kb. 5000 Ft.) már az van, hogy ''2 számítógépre'' ez azt jelenti, hogy a központban két ilyen PPOE-s hozzáférést regisztrálnak be és csak annyi, hogy a router beállításánál a két gép, külön azonosítást kap? teljes homály ezen a téren.
még egy a végére, bár ezt az ügyf. kellett volna megkérdeznem, 1 év hűség az mindig megújúl újabb 1 évre?
Akinek van kedve, ért hozzá, esetleg érintett, kérem írjon!
További szép napot mindenkinek!
Üdv Tices 
Konfig: Core i7 620@2,67Ghz,Scythe Mugen 2, ASUS P6T Deluxe V2, Corsair 3*2 Gb Tri. Ch., Corsair PSU-650TX, Pioneer 216D, GTS250 1Gb, Canon EOS400D, C. 18-55mm II IS, C. 50mm/1.8, Yongnuo YN-468., BA3 2101

- Jumbó: 1500/256 a papíron, nekem is ilyen van, de néha gondol egyet és felugrik 1500/1000-rre. Ennek én örülök, mert hasznos a torrentnek.
Problémám most nincs vele, korábban volt, hogy elment a net és 1hétig jöttek ki ''javítani''. Aztán a sarkamra álltam és megcsinálták. Azóta jó. Ping 5-40ms.
- MD5 már nem olyan vészes, elég sok router tudja alapból, a linuxosak biztos. Itt a fórumon korábban már levolt írva, hogy melyek tudják biztosan.
- Dáma csamagnál is csak 1 azonosítód van, de ott routerrel legálisan tudod a netet a másik gépen is használni. A Jumbót is lehet 2 gépen használni, nem hiszem, hogy szankciókat vonna magaután(nem érdekük). Szerintem csak a sebességek miatt írták oda, hogy hány gépen ajánlott a használata.
- 1év az pontosan 1év, csak akkor újul meg, ha megújítod (új szerződéssel).
Konfigom: http://lala.digiportal.hu

Köszi a segítséget, minden jót! 
Konfig: Core i7 620@2,67Ghz,Scythe Mugen 2, ASUS P6T Deluxe V2, Corsair 3*2 Gb Tri. Ch., Corsair PSU-650TX, Pioneer 216D, GTS250 1Gb, Canon EOS400D, C. 18-55mm II IS, C. 50mm/1.8, Yongnuo YN-468., BA3 2101

Ha 2 vagy tobb azonositot szeretnel akkor azt is meg tudjak oldani egy havi fix felarert vehetsz meg egy ip cimet es azonositot.
SCJP 6

Én Media Markt-nál lakom és junbó csomagot használom SMC vbr7004 routerren keresztül. Meg vagyok elégedve. Torrentezek, és a 1536/256 kbit/s (-5%) szinte mindig megvan.
Ha nem változik a helyzet a jelenlegi netemmel, akkor szolgáltatót fogok váltani.A tvnetwork árai egész barátságosak a mostanihoz képest is, vmi 7 ezer ft a 8 megás csomag, csak kérdéses, hogy nálam mennyit tudna.Nem tudja vki, hogy hova kell telefonálnom, hogy megmondják mekkora a nálam létesíthető legnagyobb sávszél?
A főnök tekintetete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

Pontosabban melyik csomagjukat nezted ki magadnak? ADSL, LANNET, SIGNET, ICENET?
SCJP 6
Természetesen adsl, mert csak az létesíthető nálunk.
A főnök tekintetete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

Hat a tvnetwork egynelore meg nem hurok berlo szolgaltato, legjobb tudomasom szerint. A tavolsagod a kozpontol nem fog valtozni a szolgaltato valtas miat, vagyis minden esetben a maximalis letesitheto sebesseg ugyan az marad. A 1289es szamon tudsz veluk telefonon konzultalni, 2 es gomb, illetve az info@tvnetwork.hu email cimen.
SCJP 6
Jelenleg nem adsl t használok hanem kábel netet, igy nem tudom megmondani hogy nálam milyen sebességű lenne a net.

Aha vagy ugy, bocsi. Akkor maradnak a fentebb leirt elerhetosegek.
SCJP 6

Csak nem otthagyod a Fibert? 
Kérdezd meg a szomszédokat hátha van valakinek dsl-je, mert a sebbesség ott a távolságtól függ, és akkor legalább tudsz viszonyítani

Nálam abszolút sirály a szolgáltatás itt Zuglóban 
remélem nem lesz probléma a továbbiakban sem.
Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.

Nálam is teljesen rendben van tőled nem messze a XVI. kerületben 

Most olvastam a szamla melle mellekelt laprol, hogy Szegeden is lesz ICENET 1 ... (1/1 Mbit, 4000-ert)
De mi lesz a tobbivel ???
A honlapon pedig: okt22-tol Szentesen novelik a Kartyas csomagok sebesseget ... Es Szegeden ???
Koszi

"A honlapon pedig: okt22-tol Szentesen novelik a Kartyas csomagok sebesseget ... Es Szegeden ???"
És Budapesten?
Írtam nekik levelet ezzel kapcsolatban, hogy Budapesten is tervezik-e a kártyás csomagok sávszélesség növelését, egyelőre nem kaptam rá választ 

Kivancsi leszek a valaszra ... 

Igen, nekem ez az info viszont a honlapjukrol van meg. Valoszinuleg teszt jellegel elkezdik Szegedre is behozni illetve a tobbi varosba. Szentes jelentosen kisebb telepules mint, Szeged szvsz ott kevesebb maceraval meg lehet oldani.
SCJP 6