Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#4001) BobChemistry válasza h_143570 (#4000) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

a 192.168.2.1 IP címet gondolom a gépen állítom be :B
és akkor fog csatlakozni a routerhez?

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#4002) h_143570 válasza BobChemistry (#4001) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Ha nem csatlakoztal fel a netre, illetve nem piszkaltad az alapertelmezett tcp/ip beallitasokat. Akkor a bongeszobe kell siman beirni.

Ha csatlakoztal akkor bontsd le elobb a kapcsolatot.

Ha modositottad a TCP/IP bealitasokat akkor. Vezerlopult / halozati kapcsolatok / Helyi kapcsolatokra dupla kat. Majd tulajdonsagok / TCP/IP protokolt kivalaszta a listarol. Ezutan megint tulajdonsagok, it IP es a DNS is legyen automatikuson.

SCJP 6

(#4003) BobChemistry válasza h_143570 (#4002) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

ja, a tcp/ip-hez nem nyúltam, automatikus ip cím van beállítva a gépen
amikor csatlakozok a netre, akkor pedig két db hálózati ikon jelenik meg a tálca jobb sarkában
egyik a saját hálókártya, automatikus ip címmel, a másik pedig a tv network saját ikonja
ezt nem egélszen értettem, mert ugye a tv network a gép hálókártyájához csatlakozik... :F

(#4004) h_143570 válasza BobChemistry (#4003) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

A PPPoE kapcsolat eseteben a halozati komunikacio egy WAN miniport driveren keresztul tortenik ez az eredeti halokartyara telepul ra, de kulon halozati eszkozkent latszik. A router eseteben ez a miniport driver fog atkoltozni a routerra igy nalad mar csak a sima halokartya lesz. A PPPoE kapcsolathoz hasznalt csatalakozas ikon maradhat, csak nem kell hasznalni.

SCJP 6

(#4005) BobChemistry válasza h_143570 (#4004) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

aha...köszi
így már érthető(bb) a dolog
és amikor a végén bedugom a két gépet a routerbe, ott kell még állítani valamit, vagy a router kiosztja az ip címeket automatikusan?

(#4006) h_143570 válasza BobChemistry (#4005) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

A router el fogja intezni az automatikusan az ip kiosztast. Trukozni csak p2p progik hasznalata eseteben kell.

SCJP 6

(#4007) BobChemistry válasza h_143570 (#4006) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

hm...esetleg ezt részleteznéd egy kicsit? :B

(#4008) h_143570 válasza BobChemistry (#4007) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Folytassuk ezt a rszet a router topicjaba inkabb. [link]

SCJP 6

(#4009) BobChemistry válasza h_143570 (#4008) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

ok

(#4010) shabbarulez

shabbarulez
(őstag)

Fizetési gondokkal küzd a TvNetWork [link]

(#4011) h_143570 válasza shabbarulez (#4010) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Remelm azert nem tul sulyos a helyzett karlenne ertuk.

SCJP 6

(#4012) Savage5

Savage5
(senior tag)

''A TvNetWork nemrég 500 millió forintért vásárolt meg egy bajai hálózatot az Euronet Rt.-től, amelyből mintegy 300 millió forintot még nem egyenlített ki.''

Na, még a végén a cég csődjének is mi leszünk az oka, bajaiak. :P Egyik szerelőjük szerint itt a legtöbb az olyan ember, aki nagyon késve fizeti be a számlát. :U

A hüleséget félretéve tényleg szomorú lennék én is, ha becsődölne, most mikor már végre stabil netet csináltak, pláne itt a déli környéken. (Egyébként erről jut eszembe: lehet ennek valami köze ahhoz, hogy 2-3 napja állítólag megint szakadozik az internet? Azért állítólag, mert jelenleg nem vagyok otthon.)

...

(#4013) emigos

emigos
(újonc)

Szegeden már kb 2 hete ingadozik a net, ez már olyan szintre jutott, hogy csak este 22:00 után lehet normálisan használni. Ha anyagi gondja van a cégnek akkor valszeg korlátozva van a külföldi elérés. ( Nem tudja fizetni, csak a hazai hálózatott ). A külföldi oldalakat alig érem el.

NET: Szeged, Net X csomag 1536/384 kb/s ( lenne ) > valós kb 600/130 kb/s

Folyamatos szakadások: kb. 4-5/nap

Nézegessük azért a többi szolgáltató honlapját, biztos ami biztos.

[Szerkesztve]

(#4014) emigos

emigos
(újonc)

A speedtest.net-et 4x próbáltam betölteni mire sikerült, hát megérte.

(#4015) emigos

emigos
(újonc)

A speedtest.net-et 4x próbáltam betölteni mire sikerült, hát megérte.

[kép]

(#4016) Rommel6600

Rommel6600
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudom, hogy épp most mennyire kell megijedni, de én már több forrásból is hallottam, hogy a tvnetwork nem megbízható, késve fizet, és hogy többször állt már felszámoláshoz közel. Hogy most mi zajlik épp, és hogy mennyire komoly a helyzet az remélem a napokban kiderül ill. megoldódik.

(#4017) Calogero válasza emigos (#4015) üzenetére

Calogero
(PH! addikt)

Ne tudom nálad mi lehet a gáz, nálam stabil és gyors....

Budapest:
[kép]

London:
[kép]

Moszkva és New York felé lassúl
[kép]

[kép]

Afrika:
[kép]

[Szerkesztve]

Számoljunk el végtelenig! --> http://logout.hu/bejegyzes/maykol/szamoljunk_el_vegtelenig/friss.html

(#4018) loosht válasza Calogero (#4017) üzenetére

loosht
(fanatikus tag)

Neked ez a 2000 körüli feltöltés valós? Nekem általában 3000 körül mér, pedig a valós az 4200-4300 (valós alatt ftp, torrent vagy bármi más értendő).

Telenor One Touch-hoz turbosim eladó

(#4019) Calogero válasza loosht (#4018) üzenetére

Calogero
(PH! addikt)

Nem
Ftp-s feltöltés általában 380-400K nálam.

Számoljunk el végtelenig! --> http://logout.hu/bejegyzes/maykol/szamoljunk_el_vegtelenig/friss.html

(#4020) pane

pane
(lelkes újonc)

Használja valaki Tvnetwork ICEPHONE-t? Kaptam 2x2000Ft feltöltőkártyát de nem megy a regisztrálás. Hogy kell?

(#4021) h_143570 válasza Calogero (#4019) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

A speedtest kilo bit per seconds ban mer, mig az ftp kliens Kilo Byte per secondsban. Ugy lehet felismerni, hogy ha byteban adjak meg akkor rendszerint nagy B-t hasznalnak mig bit eseteben kis b-t. Az atvaltas egyszeru osztd el 8al a bites erteket ig megkapod Kilo Byteosat. Azaz a te feltoltesed az altalad megadott adtok alapjan ugy 5000 korul van.

SCJP 6

(#4022) Rommel6600 válasza pane (#4020) üzenetére

Rommel6600
(őstag)
LOGOUT blog

Amikor megjelent ez az egész icephone, már akkor nem tudtam regiszrálni, azóta se :DDD
De tényleg. Nem csoda, hogy kaptál feltöltőkártyát, nem is egyet :D

(#4023) pane válasza Rommel6600 (#4022) üzenetére

pane
(lelkes újonc)

Komolytalan népség......

(#4024) loosht válasza h_143570 (#4021) üzenetére

loosht
(fanatikus tag)

Te valamit nagyon félreértettél! Szerintem Calogero kollega is tisztában van vele, hogy mi a kbps és a kbyte/s között a különbség, épp ezért írta, hogy ftp-n neki is gyorsabb, mert amit a speedtest mér az nagyjából 254kbyte/s és valójában neki 380-400, ami mellesleg 8-cal beszorozva nem 5000, hanem 3200kbps körül van. (Ha valahonnan máshonnan vetted ezt az 5ezret akkor bocs, de a legnagyobb érték, amit én itt látok, az 2035).

Telenor One Touch-hoz turbosim eladó

(#4025) God Vazzeg

God Vazzeg
(PH! kedvence)

Milyen webcamet adnak tvnetworkék az előfizuhoz? Mert nincs driver lemez, oszt xp alá be kellene lőnöm egyet :F

Esetleg egy link a driverhez? :R Köcce előre is :R

Találmány gyártási joga eladó!

(#4026) Calogero válasza God Vazzeg (#4025) üzenetére

Calogero
(PH! addikt)

Innen letöltheted a drivert: [link]

(#4027) lansz

lansz
(újonc)

albérletbe adott egy ilyen internet, pingek mindig 10ms alatt. Az a kérdésem ,h mindenhol ilyen jó vagy csak Szegeden?

(#4028) Calogero válasza lansz (#4027) üzenetére

Calogero
(PH! addikt)

Debrecenben is tökéletes...kop kop kop

(#4029) God Vazzeg válasza Calogero (#4026) üzenetére

God Vazzeg
(PH! kedvence)

Köszönöm szépen :R :R

Találmány gyártási joga eladó!

(#4030) szumoo

szumoo
(senior tag)

Sziasztok.

Remélem jó helyen járok. Unokatesómnak Tvnetworkos lannet-je van fix ip-vel.
Routerrel akarjuk szétosztani 2 gép között, de sehogy nem tudom megcsinálni!
Egy Asus rx3041 routerrel akarjuk, de sehogy nem tudom megadni a mac address-t!
Elvileg minden dolgot megcsináltam amit lehetett, de semmi reakció!
Kérnék egy kis segítséget!

Üdv.: Szumoo :R

A nyúlon túl? - Eladó: http://href.hu/x/hqjj (Chieftec Uni BA02)

(#4031) h_143570 válasza szumoo (#4030) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Ha lannet akkor pppoe van es nem mac cim szures. MAC cim szures csak signet eseteben van, feltehetoleg mar megint mindenhol.

A roterben allitsd be pppoe re majd add meg az elofizeteskor kapott felhasznaloi nevet es jelszot, az utobbit valoszinelg ket helyen is meg kell addni.

Ha szerencsed van akkor a kerdeses router teljese mertekben tamogatja a pppoe szabvanyt, ha nem akkor vagy 15 percekent ujra kapcsolodas vagy fel sem fog tudni lepni. Ez esetben a gyartot kell piszkalni.

[Szerkesztve]

SCJP 6

(#4032) szumoo válasza h_143570 (#4031) üzenetére

szumoo
(senior tag)

Hali!

Köszi a választ. A routernél van olyan opció, hogy fixed IP, pppoe, kábel meg mittomén még mi. Na most haverommal konzultálva ő a fixed ip-s javasolta és azon tevékenykedtem.
Na akkor most majd meglesem a pppoe-s is. Remélem most sikerülni is fog.

Köszi a tippet!

Szumoo :R

A nyúlon túl? - Eladó: http://href.hu/x/hqjj (Chieftec Uni BA02)

(#4033) Tices

Tices
(újonc)

Sziasztok!

Most költöztem Szegedre. a Tvnetwork lannet lenne a választásom, hogy internetet szolgáltasson. (Adsl nem jór, mert nincs és nem kell telefon, kábeltv nincs a házban (náluk), mikrótól idegenkedem, azt hiszem ennyi). Csongrádi sgt. Media Markthoz közel.
Legkisebb csomagot (Jumbó) néztem ki, 1536/256 kbit/s (ügyfélszolg 1/1 mbitet magyarázott.. :F), diákigazolvánnyal, 1 év rabsággal nem egész 3000 Ft/hó.
Olvasgattam már fórumot itt is és máshol is, sok érdekes és aggasztó és nem egészen világos dolgot tudtam meg. :W Néhány kérdésem lenne, aki használ, tud erről valamit.

Olvastam ezzel a PPOE MD5-el kapcsolatban, hogy nem minden router oldja ezt meg, máshol azt írták, hogy júliustól már megeszi bármelyik masina a netet (nincsenek 15 percenként szakadások), vagy ez csak úgy igaz, ha firmware frissítés meg van a routeren vagy harmadik verzió szerint minden router mást kíván?
Jelenleg is akadozik, csökkentett a sávsz.vagy csak foltokban ideiglenes hibák vannak?
A nagyob csomagnál (Dáma 4480/512 kbit/s kb. 5000 Ft.) már az van, hogy ''2 számítógépre'' ez azt jelenti, hogy a központban két ilyen PPOE-s hozzáférést regisztrálnak be és csak annyi, hogy a router beállításánál a két gép, külön azonosítást kap? teljes homály ezen a téren.
még egy a végére, bár ezt az ügyf. kellett volna megkérdeznem, 1 év hűség az mindig megújúl újabb 1 évre?

Akinek van kedve, ért hozzá, esetleg érintett, kérem írjon!

További szép napot mindenkinek!

Üdv Tices :R

Konfig: Core i7 620@2,67Ghz,Scythe Mugen 2, ASUS P6T Deluxe V2, Corsair 3*2 Gb Tri. Ch., Corsair PSU-650TX, Pioneer 216D, GTS250 1Gb, Canon EOS400D, C. 18-55mm II IS, C. 50mm/1.8, Yongnuo YN-468., BA3 2101

(#4034) Lala6 válasza Tices (#4033) üzenetére

Lala6
(őstag)

- Jumbó: 1500/256 a papíron, nekem is ilyen van, de néha gondol egyet és felugrik 1500/1000-rre. Ennek én örülök, mert hasznos a torrentnek.
Problémám most nincs vele, korábban volt, hogy elment a net és 1hétig jöttek ki ''javítani''. Aztán a sarkamra álltam és megcsinálták. Azóta jó. Ping 5-40ms.

- MD5 már nem olyan vészes, elég sok router tudja alapból, a linuxosak biztos. Itt a fórumon korábban már levolt írva, hogy melyek tudják biztosan.

- Dáma csamagnál is csak 1 azonosítód van, de ott routerrel legálisan tudod a netet a másik gépen is használni. A Jumbót is lehet 2 gépen használni, nem hiszem, hogy szankciókat vonna magaután(nem érdekük). Szerintem csak a sebességek miatt írták oda, hogy hány gépen ajánlott a használata.

- 1év az pontosan 1év, csak akkor újul meg, ha megújítod (új szerződéssel).

Konfigom: http://lala.digiportal.hu

(#4035) Tices válasza Lala6 (#4034) üzenetére

Tices
(újonc)

Köszi a segítséget, minden jót! :R

Konfig: Core i7 620@2,67Ghz,Scythe Mugen 2, ASUS P6T Deluxe V2, Corsair 3*2 Gb Tri. Ch., Corsair PSU-650TX, Pioneer 216D, GTS250 1Gb, Canon EOS400D, C. 18-55mm II IS, C. 50mm/1.8, Yongnuo YN-468., BA3 2101

(#4036) h_143570 válasza Tices (#4035) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Ha 2 vagy tobb azonositot szeretnel akkor azt is meg tudjak oldani egy havi fix felarert vehetsz meg egy ip cimet es azonositot.

SCJP 6

(#4037) pane válasza Tices (#4033) üzenetére

pane
(lelkes újonc)

Én Media Markt-nál lakom és junbó csomagot használom SMC vbr7004 routerren keresztül. Meg vagyok elégedve. Torrentezek, és a 1536/256 kbit/s (-5%) szinte mindig megvan.

(#4038) Jégkokó

Jégkokó
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha nem változik a helyzet a jelenlegi netemmel, akkor szolgáltatót fogok váltani.A tvnetwork árai egész barátságosak a mostanihoz képest is, vmi 7 ezer ft a 8 megás csomag, csak kérdéses, hogy nálam mennyit tudna.Nem tudja vki, hogy hova kell telefonálnom, hogy megmondják mekkora a nálam létesíthető legnagyobb sávszél?

A főnök tekintetete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

(#4039) h_143570 válasza Jégkokó (#4038) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Pontosabban melyik csomagjukat nezted ki magadnak? ADSL, LANNET, SIGNET, ICENET?

SCJP 6

(#4040) Jégkokó válasza h_143570 (#4039) üzenetére

Jégkokó
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Természetesen adsl, mert csak az létesíthető nálunk.

A főnök tekintetete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

(#4041) h_143570 válasza Jégkokó (#4040) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Hat a tvnetwork egynelore meg nem hurok berlo szolgaltato, legjobb tudomasom szerint. A tavolsagod a kozpontol nem fog valtozni a szolgaltato valtas miat, vagyis minden esetben a maximalis letesitheto sebesseg ugyan az marad. A 1289es szamon tudsz veluk telefonon konzultalni, 2 es gomb, illetve az info@tvnetwork.hu email cimen.

SCJP 6

(#4042) Jégkokó válasza h_143570 (#4041) üzenetére

Jégkokó
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jelenleg nem adsl t használok hanem kábel netet, igy nem tudom megmondani hogy nálam milyen sebességű lenne a net.

(#4043) h_143570 válasza Jégkokó (#4042) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Aha vagy ugy, bocsi. Akkor maradnak a fentebb leirt elerhetosegek.

SCJP 6

(#4044) Disque válasza Jégkokó (#4042) üzenetére

Disque
(lelkes újonc)

Csak nem otthagyod a Fibert? :D
Kérdezd meg a szomszédokat hátha van valakinek dsl-je, mert a sebbesség ott a távolságtól függ, és akkor legalább tudsz viszonyítani

(#4045) he7edik.

he7edik.
(őstag)

Nálam abszolút sirály a szolgáltatás itt Zuglóban :R
remélem nem lesz probléma a továbbiakban sem.

Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.

(#4046) -=Jam=- válasza he7edik. (#4045) üzenetére

-=Jam=-
(senior tag)

Nálam is teljesen rendben van tőled nem messze a XVI. kerületben :)

(#4047) chros válasza h_143570 (#4039) üzenetére

chros
(senior tag)

Most olvastam a szamla melle mellekelt laprol, hogy Szegeden is lesz ICENET 1 ... (1/1 Mbit, 4000-ert)
De mi lesz a tobbivel ???

A honlapon pedig: okt22-tol Szentesen novelik a Kartyas csomagok sebesseget ... Es Szegeden ???

Koszi

(#4048) -=Jam=- válasza chros (#4047) üzenetére

-=Jam=-
(senior tag)

"A honlapon pedig: okt22-tol Szentesen novelik a Kartyas csomagok sebesseget ... Es Szegeden ???"

És Budapesten?
Írtam nekik levelet ezzel kapcsolatban, hogy Budapesten is tervezik-e a kártyás csomagok sávszélesség növelését, egyelőre nem kaptam rá választ :(

(#4049) chros válasza -=Jam=- (#4048) üzenetére

chros
(senior tag)

Kivancsi leszek a valaszra ... :)

(#4050) h_143570 válasza chros (#4047) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Igen, nekem ez az info viszont a honlapjukrol van meg. Valoszinuleg teszt jellegel elkezdik Szegedre is behozni illetve a tobbi varosba. Szentes jelentosen kisebb telepules mint, Szeged szvsz ott kevesebb maceraval meg lehet oldani.

SCJP 6

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.