Hirdetés

2014. július 25., péntek

Hozzászólások

(#1) Vw84


Vw84
(újonc)

Sziasztok.

Segítségeteket szeretném kérni,h hogyan lehet beállítani a fent látható tipusú routert.Azt szeretném,h mások ne tudjanak hozzáférni se a netemhez se a hálózatomhoz.Jelszóval való védelmet szeretnék.Mivel mostanában nagyon lassú a netem és valószínű,h valaki használja.A számítástechnika ezen részéhez abszolút nem értek.Ha valaki részletes segítséget tudna benne nyújtani azt nagyon megköszönönném.Várom segítségetek.

Üdv:Vw84

(#2) F1DO válasza Vw84 (#1) üzenetére


F1DO
(senior tag)

Én hétvégén egy havernál telepítettem TP-LINK wifit.
WinXP alatt.
A gyári telepítővel nem is jártam sikerrel, viszont a használati utasításban megadott ip cimmel böngészőn keresztül elérhető saját menüjében beállítható minden.

Oda kell belépned, és beállítani a jelszót, a védelmi szintet, stb.
Windows XP hálózati beállításoknat is ellenőrizd le.

"Ha minden ésszerû lenne a földön, akkor nem is történne semmi érdekes..."

(#3) Tosee válasza Vw84 (#1) üzenetére


Tosee
(PH! addikt)

Üdv!

Először is a wirless settings -nél (router menüjébe) Enable Wireless Security-t aktiváld!
Security Type: WPA-PSK / WPA2-PSK (amennyiben a másik eszköz is tudja ezt a titkosítást)
Security Option: WPA2-PSK /
Encryption: Automatic
PSK Passphrase: ez az úgynevezett jelszó!
Save
Ezeket a beállításokat jegyezd meg mert a klienseken is be kell állítani a kapcsolódáshoz!

Másodszor:
wirless -> mac filtering
Wireless MAC Address Filtering: enabled
Deny the stations not specified by any enabled entries in the list to access válaszd ki!
Add new: Itt az összes wifi eszköz MAC címét be kell állítanod külön külön, mert másképp nem tudnak kapcsolódni...
MAC Address: Wifi kártya MAC address kell beírni (start -> futtatás -> cmd -> ipconfig /all)
Description: ide azt írsz amit akarsz, pl laptop
Privilege: Allow
WEP Key: hagyd üresen
Status: Enabled
Save

Harmadszor:
Security -> firewall
Enable Firewall (the general firewall switch) engedélyezd
Enable MAC Address Filtering szintén (Deny these PCs with enabled rules to access the Internet)
Save
Security -> MAC adress filtering
Itt is ugyan úgy be kell állítani a MAC címeket, ahogy már a wirless beállításoknál leírtam, de itt már fel kell venni a kábelen kapcsolódó gépek MAC címét is!
Save

Hirtelen ennyi jutott eszembe! ;]

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#4) Tosee


Tosee
(PH! addikt)

Vw84 privát üzenete Tosee számára

"Szia.

Nagyon köszönöm,a segítséget,de valamiért nem lett jó.Beállítottam mindent,de után teljesen behalt a net lan-on is meg wlan-on is.Nem tudom miért.Először én feltudtam csatlakozni a jelszóval amit csináltam,de net nem volt.A lakótársamnak viszont a jelszót sem fogadta el,vmiért.Ha tudnál segíts légyszives.Annyi még,hogy nemtudom h befolyásol -e valamit,de volt egy-két dolog ami bevolt kapcsolva a router beállításai között,de azok már úgy voltak,amikor elkezdtem állítgatni a te tanácsaid alapján.Várom válaszod.Előre is köszönöm."

Tosee privát üzenete Vw84 számára (válasz)

"Szia

Kapcsold ki a MAC address filtering-et lan-on és wlan-on is! Lehet, hogy azt állítottad be rosszul! Egyébként ip-címet kapnak a gépek a routertől (DHCP)? Vagy már azt sem kapnak? Mert ha nem akkor be kell kapcsolni a DHCP server-t!"

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#5) LACKA0670


LACKA0670
(újonc)

Hello!

Szeretnék segítséget kérni... A problémám:

Megvettem pár napja ezt a TP-wr340gd routert. Tegnap észrevettem, hogy miközben valamilyen játékkal játszok multiban (COD2,COD4...) megszakadozik a net... nagyon idegesítő. Viszont ha pl. csak böngészek vagy letöltök akkor semmi baja nincs.

T-online a szolgáltatóm (5mbps)

Előre is köszönöm.

Üdv.

(#6) papy


papy
(újonc)

Sziasztok!

Nem rég vettem én is egy ilyen routert a kábeles internet előfizetésemhez. A problémám áramszünetek után jelentkezik, miután újra felépítette a modem a kapcsolatot, a routert újra kell indítanom. Mi okozhatja ezt a problémát?
Volt már D-Link és Linksys routerem is, egyiknél sem volt ilyen problémám.

(#7) Ano


Ano
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem egy a címben szereplő wifi-s routerrel kapcsolatban.

a routerhez 2 laptop csatlakozik wifi-n ... kb 1 éve van meg a router és eddig az 5 majd később a 15megabites netet osztottuk meg rajta, természetesen tikosítással és bekapcsolt tűzfallal és minden remekül működött egyetlen apró dolgot kívéve, amit akkor még nem gondoltam problémának ... valamiért lassan másolt a hálózaton, de mivel igazából nem használtuk azt a rész így nem zavart annyira.

A probléma most jött elő nem olyan régen, amikor a netem 30 megabites lett (elvileg a router wifi-je ugyebár 54 megabites ... annak is látja a beállításban az admin oldal illetve a kliens gépek is ezzel a sebességgel csatlakoznak ... legalábbis ezt írja a windows)

és azt vettem észre hogy az egyik laptopon csak kb 11-15 megabittel működik a net a másikon meg kb 16-18 megabittel (nem egyszerre mértem!!)

így nem tudom kihasználni a teljes sávszélességet ...

ezután vettem elő a régebbi problémát miszerint az egyik laptopról a másikra másoltam wifin keresztül és legnagyobb meglepetésemre max 1500-2500 kB/sec volt az átviteli sebesség ami 18-19 megabitnek felel meg maximum!!!
úgy is teszteltem hogy csak az 1ik volt wifivel kapcsolódva, a másik meg rendes 100megabites UTP-vel és akkor is max 2400kB/sec lett a sebesség

tegnap feltettem a legfrisebb firmware-t is, de a helyzet nem javult ... miért nem megy a wifi maximális sávszélességgel??

próbáltam már mindenféle opciót be illetve kikapcsolni a routeren és a klienseken is (energia takarékosség, maximális energia stb) de a helyzet változatlan ...

perpill a wifi beállítások a következők:

Region: hungary
Channel: 1
Mode: 54Mbps (802.11g)
Enable Wireless Router Radio: yes
Enable SSID Broadcast:yes
Enable Bridges: no
Enable Wireless Security: yes
Security Type: WPA-PSK stbstb ...
Security options: WPA-PSK
Encryption: Automatic
PSK Passphrase: jó hosszú és vegyes karakteres ...
Group Key Update Period: 86400

Wireless MAC Address Filtering: Disabled

Firmware Version:
4.5.0 Build 100125 Rel.49499n
Hardware Version:
WR340G v5 081520C2

köszi előre is a segítséget ...

[ Szerkesztve ]

Sony Xperia Z1 Compact felfedezés alatt ...

(#8) dr.bubo válasza Ano (#7) üzenetére


dr.bubo
(őstag)
LOGOUT blog

A g szabványu wifi router elméletben 54Mbit/s-t tud, gyakorlatban 20Mbit/s körül jön át rajta. Tehát a19Mbit/s sebesség nálad nagyon jó érték. Ahoz, hogy te wifin ki tudd használni a 30mbit/s-t már n-s szabványu router kell és a vevő oldalon is n-s eszköznek kell lennie. :)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#9) Ano válasza dr.bubo (#8) üzenetére


Ano
(fanatikus tag)

köszi a gyors segítséget ... milyen routert ajánlasz ami azért nem horror összegű és tudja nagyobb sebességet?

az egyik laptopban ilyen wifi van: Atheros 11a/b/g Wireless LAN Mini PCI Express Adapter

ez tudja gyakorlatban is az 54Mbps sebességet?

a másikban nem tudom milyen van most így hirtelen ...

Sony Xperia Z1 Compact felfedezés alatt ...

(#10) dr.bubo válasza Ano (#9) üzenetére


dr.bubo
(őstag)
LOGOUT blog

Ami a laptopodban van az is csak g-s szabványu, nem tudja gyakorlatban az 54Mbit-t.
Neked ilyen router kell: TP-link wr941nd [link]
De, hogy a 30 Mbit menjen is a laptopokban is kell cserélned a wifi kártyákat, ilyenre: Tp-link wn961n [link]
Vagy usb-s wifit veszel: Tp-link wn827n [link] :)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#11) Ano válasza dr.bubo (#10) üzenetére


Ano
(fanatikus tag)

köszi a gyors és hasznos tanácsokat :)

ez a router tudja is ténylegesen a 300megabitet egyébként, vagy ez is csak paraszt vakítás? :D

a jelenlegi wifi kártya a laptopomban ilyen hosszúkás ez meg széles amit linkeltél ... olyanból is létezik gyors wifi kártya ami laptopba való?

[ Szerkesztve ]

Sony Xperia Z1 Compact felfedezés alatt ...

(#12) dr.bubo válasza Ano (#11) üzenetére


dr.bubo
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudja ez sem gyakorlatban a 300Mbit-t.
Itt le van irva a wifi szabványok gyakorlati sebessége: [link]

Néz meg a pontos tipusát a wifi kártyának, ami most van laptopodban, hogy kiderüljön milyen foglalatot használ. De szerintem van bele olyan kártya is, ami tudja az n szabványt. :)
Ha pedig nincs, akkor ott az usb stick.

[ Szerkesztve ]

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#13) Ano válasza dr.bubo (#12) üzenetére


Ano
(fanatikus tag)

miért nem vagyok meglepődve!? :D

ilyen van most a laptopomban ...

kissé homályos, de a lényeg látszik :)

USB-set semmi esetre sem szeretnék ... csak letörném véletlenül ...

[ Szerkesztve ]

Sony Xperia Z1 Compact felfedezés alatt ...

(#14) dr.bubo válasza Ano (#13) üzenetére


dr.bubo
(őstag)
LOGOUT blog

Ez mini PCI-Express csatolásu. Nem igen találtam most hirtelen olyan magyarországi üzletet, ami n-s mini pci-e kártyát árulna. :( Használtan lehet kapni, van jó pár hirdetés. :)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#15) baor


baor
(újonc)

Helló! Kérdésem lenne. Routerem típusa TL-WR340GD. Vezeték nélkül használom. Telepités sikerült gond nélkül. Titkositva nem müködik Nincs kapcsolat. szóval az kikapcsolva.
De ami a legzavaróbb:S Hogy a netem le és feltöltési sebessége csökkent.
Router nélkül simán jött a 800kb/sec letöltés most jó, ha eléri a 700at. Feltöltésnél ugyan ez. Mit lehet tenni, hogy régi sebességen menjen? Invitel a szolgáltató. valami okosság?

(#16) lajcsiii


lajcsiii
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Vettem egy TP-Link TL-WR340GD routert, de attól tartok, hogy nincs biztonságosan beállítva. Tudnátok segíteni?
A router kábellel van összekötve a számítógépemmel, a net ezen keresztül működik is, eddig minden csodás.
A para az, hogy a telefonomat szeretném csatlakoztatni a routerre, viszont nem tudom, hogyan kell biztonságosan beállítani a routert. Jelszó nélkül már belőttem, működik, de az finoman szólva nem jó módszer.

Kérdéseim:
MAC szerinti szűrést alkalmazzak? (A telómon kívül nem lesz más csatlakoztava a routerhez. De fogalmam sincs, hogy a telónak van-e MAC azonosítója... a teló egy HTC Hero amúgy.)
Vagy jelszavas védelmet válasszak? Melyiket? WEP, WPA, WPA2? WPA-PSK / WPA2-PSK?

És még két dolog:
1. ha a régiónál Magyarországot állítom be, nincs net. Ha visszaállítom USA-ra, van net. Miért??? Hagyjam így? Vagy van valami trükk?
2. hol lehet beállítani a router nevét?

Itt a router menüjének szimulátora: [link]

Ezer kösz!

[ Szerkesztve ]

(#17) kali válasza lajcsiii (#16) üzenetére


kali
(Szakértő)

a mac adress szűrése önmagában nem biztonságos, mert attól még lehallgatható a forgalmad!
a telcsidnek természetesen van mac adress azonosítója!
wpa-psk/wpa2-psk (wpa2 a jobb, wpa a gyengébb) módot kell választani - a wep már aránylag egyszerűen törhető -, jó hosszú, nagy- és kisbetűkből, valamint számokból álló jelszóval, és akkor rendben lesz! az encryption lehetőleg aes legyen! a group key update period értéke 0 legyen, tehát magától ne változtassa a jelszót adott időközönként, csak ha te akarod!
a router hálózatának a neve a wireless settings - ssid érték alatt adható meg!
a régió maradhat usa, de ha ezen régió szabványa szerinti a telcsid - wifi modulja -, akkor hungary értékkel lenne jó!

[ Szerkesztve ]

(#18) baor


baor
(újonc)

Na mivel nem jött segitség nagy nehezen meg oldottam. De most olyan van, hogy azt írja ki a Vezeték nélküli hálózati kapcsolat /állapotban azt írja a hálozati cím lekérése. Lehet vele valamit kezdeni? Net van.

(#19) Tosee válasza baor (#18) üzenetére


Tosee
(PH! addikt)

Hali!

Gondolom frissíti az IP és DNS beállításait! Ez általában fix időnként jelentkezik! Át lehet állítíni a router DHCP beállításainál (Address Lease Time)!

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#20) baor válasza Tosee (#19) üzenetére


baor
(újonc)

Igen:) az volt a bibi. 1órára van állítva:D

(#21) feco88


feco88
(tag)

sziasztok, az a problémám, hogy beállítom az ADSL netett és elméletileg a router kapcsolódik is de valamiért az eszközök nem hajlandóak meglátni a netett de a routerhez viszont csatlakoztak. Úgy néz ki egyszerüen,hogy : router<->modem OK router <->PC ok meglát mindent, IP cím MAc meg ami jöhet sorba, de amikor töltene be egy oldalt egyszerüen képtelenség mert nem hoz be semmit, játékok nem csatlakoznak szerverhez, msn nuku és a wan, sys és gépek ledjei villognak folyamatosan. Mi lehet a gond ? Köszi a válaszokat előre is.

Samsung LE40C650 + Pioneer VSX-520 + Jamo S506 HCS3, TP-LINK TL-WR841N,LENOVO Ideapad S205 + 1TB WD HDD, Samsung Galaxy Ace2 4.1.2

(#22) kornel8585


kornel8585
(tag)

Sziasztok.Azt szeretném megkérdezni,hogy ennek a routernek pontosan milyen típusú AC adaptere van?előre is köszi az infókat.

(#23) Tosee válasza feco88 (#21) üzenetére


Tosee
(PH! addikt)

Hali!

Network -> Wan beállításoknál rákattintottál a "Connect"-re?
Wan Connection Mode: Connect Automatically legyen!

Security beállításokat nem babráltad?

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#24) feco88 válasza Tosee (#23) üzenetére


feco88
(tag)

hello, azt elfelejtettem irni, hogy az öcsém laptopja kapcsolódik és megy rendesen minden, igaz kicsit lassaban mint ahogy vártam. hugom gépe is rendesen csatlakozik igaz az UTP kébelen, de nekem a gépem nem akar. Már megjavítottam egy win reinstallal

Samsung LE40C650 + Pioneer VSX-520 + Jamo S506 HCS3, TP-LINK TL-WR841N,LENOVO Ideapad S205 + 1TB WD HDD, Samsung Galaxy Ace2 4.1.2

(#25) feco88 válasza Tosee (#23) üzenetére


feco88
(tag)

hello, azt elfelejtettem irni, hogy az öcsém laptopja kapcsolódik és megy rendesen minden, igaz kicsit lassaban mint ahogy vártam. hugom gépe is rendesen csatlakozik igaz az UTP kébelen, de nekem a gépem nem akar. Már megjavítottam egy win reinstallal

Samsung LE40C650 + Pioneer VSX-520 + Jamo S506 HCS3, TP-LINK TL-WR841N,LENOVO Ideapad S205 + 1TB WD HDD, Samsung Galaxy Ace2 4.1.2

(#26) feco88 válasza Tosee (#23) üzenetére


feco88
(tag)

hello, azt elfelejtettem irni, hogy az öcsém laptopja kapcsolódik és megy rendesen minden, igaz kicsit lassaban mint ahogy vártam. hugom gépe is rendesen csatlakozik igaz az UTP kébelen, de nekem a gépem nem akar. Már megjavítottam egy win reinstallal :)) Jelszóval levan védve a hálózat, így tökéletes. Már csak aza egy kérdésem van, hogyha a laptopon nem is tudja átadni az 5mb-os netett teljes mértékben, azért a rendes kábeles kimeneten miért nem megy rendesen? az előző routerem simán megosztotta a gépek között az 5mb-os netett de ez valahogy vacakol. Olyan 1.2-2mb közötti értéket mérek azokon a gépeken amelyek utp kábelen kapcsolódnak, a laptopon meg néha még az 1mb-is nehezen jön át. Ez miért lehet?

Samsung LE40C650 + Pioneer VSX-520 + Jamo S506 HCS3, TP-LINK TL-WR841N,LENOVO Ideapad S205 + 1TB WD HDD, Samsung Galaxy Ace2 4.1.2

(#27) feco88 válasza Tosee (#23) üzenetére


feco88
(tag)

hello, azt elfelejtettem irni, hogy az öcsém laptopja kapcsolódik és megy rendesen minden, igaz kicsit lassaban mint ahogy vártam. hugom gépe is rendesen csatlakozik igaz az UTP kébelen, de nekem a gépem nem akar. Már megjavítottam egy win reinstallal :)) Jelszóval levan védve a hálózat, így tökéletes. Már csak aza egy kérdésem van, hogyha a laptopon nem is tudja átadni az 5mb-os netett teljes mértékben, azért a rendes kábeles kimeneten miért nem megy rendesen? az előző routerem simán megosztotta a gépek között az 5mb-os netett de ez valahogy vacakol. Olyan 1.2-2mb közötti értéket mérek azokon a gépeken amelyek utp kábelen kapcsolódnak, a laptopon meg néha még az 1mb-is nehezen jön át. Ez miért lehet?

ahh bocsi az előbbiért nem tudom miért lehetett, hogy annyiszor elküldte :F

[ Szerkesztve ]

Samsung LE40C650 + Pioneer VSX-520 + Jamo S506 HCS3, TP-LINK TL-WR841N,LENOVO Ideapad S205 + 1TB WD HDD, Samsung Galaxy Ace2 4.1.2

(#28) cashback


cashback
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok.

Lenne egy olyan problémám hogy... szomszéddal közösen használunk egy 30mb-os netet. De mostanában rászokott hogy elmegy aludni és éjszakára úgy hagyja a letöltéseket. Ez nem is zavarna annyira, én nem szoktam letölteni... viszont COD2-4-nél erősen megdobja a pingemet. Meg lehet azt oldani hogy a LAN részt korlátozom, vagy ideiglenesen letiltom? Nem nálam van a router, hanem a két padlás feljáró közé van berakva... de hagyna mászkáljak már éjszaka a padláson... :U Szóval valami beállítással meg lehet ezt oldani a router ip-jén? 192.168.1.1

Előre is köszi.

Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.

(#29) Athlon64+ válasza cashback (#28) üzenetére


Athlon64+
(senior tag)
LOGOUT blog

Bekapcsolod a MAC-szűrés úgy, hogy az ő gépe ne legyen regisztrálva. Így, mikor játszani akarsz, bekapcsolod, újraindítod a routert. Ekkor az ő kapcsolata megszakad, tiéd a sávszél. Mikor végeztél, kikapcsolod a szűrőt, router-újraindítás, ekkor már vissza fog kapcsolódni az ő gépe is.

[ Szerkesztve ]

MCTS: .NET Framework 4, Web applications | <?php die('hard'); ?>

(#30) cashback válasza Athlon64+ (#29) üzenetére


cashback
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi. Sikerült. :R
Viszont nem kapcsolta le teljesen... de lényegesen lassította... mintha "átcsöpögött" volna a net... :D
Statisztikában figyeltem egy darabig... 10-15mb-val töltött le... bekapcsoltam a MAC szűrést és utána is volt 10-20kb mozgás. De ez elég volt ahhoz hogy a pingem ne menjen mások agyára. :C

Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.

(#31) balage007


balage007
(újonc)

Sziasztok!
Én is a routerrel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni!
VNC szerverrel akarok rájelentkezni arra a gépre ami a routerre van rákötve. Minden nagyon jó, és működik, kivéve a port kezelések...
netezni tudok, FTP-zni már nem....
virtual servernél bevan állítva a VNC által használt port száma, port triggernél meg az, h hálón belül is ugyanannak vegye, de nem akar semmi se működni semmivel.
remote managmentbe se tudtam rájelentkezni a routerrel pedig beálltottam az IP-t meg mindent.
sztetek valamit kifelejthettem, vagy szimplán nem jó a router?
előre is köszi a segítséget!

(#32) kizcar


kizcar
(tag)

Sziasztok!

Három napja vettem ilyen routert, kb. már 5 órát foglalkoztam vele, de nem tudtam működésre bírni.
Az eladó srác megmutatta, hogy nincs baja a routernak. Nálam valamiért mégsem akarja behozni a beállításokat, ha beírom a böngészőbe az IP-t. Annyit ír, hogy nincs kapcsolat.
Ha elindítom a telepítőjét, akkor is azt írja, hogy nincs kapcsolat, és nézzem meg a DHCP szerver beállításokat. Ezt nem tudom hol van.
Akkor hivatkozott még érvénytelen IP hibára is.
Invitel dinamikus IP-s vagyok.
Op.rendszer Windows 7.
Mit állítsak, hogy jó legyen?
Valaki segítsen legyen szíves. Már tiszta ideg vagyok miatta.
Googleban is kerestem már egy csomó segítséget, de hiába. :(
Köszönöm előre is.

(#33) Truman válasza kizcar (#32) üzenetére


Truman
(senior tag)

A DHCP alapértelmezett a Windowsban. (Start--> Vezérlőpult--> Hálózat és internet--> Hálózati és megosztási központ--> Adapterbeállítások módosítása. Jobbkatt a Helyi kapcsolatra--> Tulajdonságok. Az általános fülön a TCP/IPv4 --> Tulajdonságok. Itt mindennek automatikusnak kell leni.) A router-ben is alapértelmezett a DHCP kiszolgáló. Nézd meg kapsz IP címet a router-től: Start menü keresője--> cmd (nyomj entert) -->A megjelenő parancssori ablakba írd be:ipconfig /all

[ Szerkesztve ]

(#34) bberni


bberni
(újonc)

Sziasztok! Fenti wifi routert tettem az inviteles ADSL modem után. Kábelen kapcsolódik a routerhez egy PC, minden oké, net is megy. Viszont wifin keresztül szeretnék egy ASUS laptopot is a hálózathoz kapcsolni. A laptop látja az otthoni hálót, rá is kapcsolódik, viszont internet elérés nincs.
Tudja vki, mi lehet a hiba? Tanácstalan vagyok :(

(#35) Truman válasza bberni (#34) üzenetére


Truman
(senior tag)

És ha vezetékkel kötöd össze a laptoppal akkor van?

(#36) bberni válasza Truman (#35) üzenetére


bberni
(újonc)

Akkor van net...
Nem értem, miért látja wifin keresztül a hálót, ha nem látja a netet?

(#37) Truman válasza bberni (#36) üzenetére


Truman
(senior tag)

Sokszor elő szokott fordulni, hogy a Wifi adapter csatlakozás kezelő szoftvere (ami a driver-el együtt kúszik fel) kiüti a Windows sajátját (WZC), Attól függően melyiket akarod használni, le kell tiltani azt amelyiket nem használod.

(#38) bberni válasza Truman (#37) üzenetére


bberni
(újonc)

A windows-ét kellene ezek szerint használnom?
Honnan tudom meg, hogy tényleg ez a helyzet állt elő nálam? És hogy tudom letiltani a wifi szoftverét?
Kezdő wifis vagyok :U

(#39) Truman válasza bberni (#38) üzenetére


Truman
(senior tag)

Ha Windows XP XP2 vagy újabb Windows-t használsz, akkor mindenképp a Windows-ét célszerű használni.
Hogy hol találod a gyártó szoftverét az a Wifi-d gyártójától függ, az ikonja ott szokott ólálkodni az értesítési területen (az óra mellett). Annak segítségével letilthatod, bár sokszor ez sem segít és drasztikusabb módszerek kellenek, pl Start--> Futtatás--> msconfig
Itt az automatikus indítás fülön olyan programokat kell keresni ami utal a nevére, majd letiltani azt.

(#40) bberni válasza Truman (#39) üzenetére


bberni
(újonc)

Win7 van a laptopon (és a pc-n is).
Köszönöm a segítséget, kipróbálom délután...

(#41) kizcar válasza Truman (#33) üzenetére


kizcar
(tag)

Durván ezt írja. Ha jól vettem ki belőle, akkor asszem kapok IP-t, de nem vagyok biztos benne.
Még mindig nincs net ha csatlakoztatom a routert, és még a beállításokat sem hozza be a böngészőben, ha beírom az IP-t. :(

C:\Users\kizcar>ipconfig /all

Windows IP konfiguráció

Állomásnév. . . . . . . . . . . . : kizcar-PC
Elsődleges DNS-utótag . . . . . . :
Csomóponttípus. . . . . . . . . . : Hibrid
IP-útválasztás engedélyezve . . . : Nem
WINS-proxy engedélyezve . . . . . : Nem

Ethernet-adapter Helyi kapcsolat:

Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . :
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce 10/100/1000 Mbps Ethernet
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 00-18-F3-6F-48-34
DHCP engedélyezve . . . . . . . . : Igen
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen
Kapcsolati szintű IPv6-cím . . . : fe80::4b5:2c23:5d7d:ff7e%11(Kívánt)
Automatikusan konfigurált IPv4-cím: 169.254.255.126(Kívánt)
Alhálózati maszk. . . . . . . . . : 255.255.0.0
Alapértelmezett átjáró. . . . . . :
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 234887411
DHCPv6-ügyfél DUID azonosítója . . . . . . . : 00-01-00-01-13-95-BF-BF-00-18-
F3-6F-48-34
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : Letiltva

Alagútadapter isatap.{6D21DC45-DEE7-4504-899D-ECB074BAFEC3}:

Adathordozó állapota. . . . . . . : Adathordozó leválasztva
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . :
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP adapter #2
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP engedélyezve . . . . . . . . : Nem
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen

Alagútadapter 6TO4 Adapter:

Adathordozó állapota. . . . . . . : Adathordozó leválasztva
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . :
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 adapter
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP engedélyezve . . . . . . . . : Nem
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen

Alagútadapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Adathordozó állapota. . . . . . . : Adathordozó leválasztva
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . :
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP engedélyezve . . . . . . . . : Nem
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen

C:\Users\kizcar>

[ Szerkesztve ]

(#42) Truman válasza kizcar (#41) üzenetére


Truman
(senior tag)

Hát ezt a címet tuti nem a DHCP szerver osztotta ki: 169.254.255.126, de mégis azt hazudja hogy a DHCP engedélyezett, ellenőrizd a korábban említett módon.
Biztos, hogy mindent jól dugtál össze?
Az is elképzelhető, hogy még sincs engedélyezve a DHCP azon a router-en. Ebben az esetben ossz ki manuálisan a kártyának TCP/IPv4 címeket (a TCP/IPv6 -ot nyugodtan letilthatod):
Pl.:
IP cím: 192.168.1.10
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Átjáró: 192.168.1.1
DNS1: 192.168.1.1

(#43) kizcar válasza Truman (#42) üzenetére


kizcar
(tag)

Köszönöm a segítséget!
Már megoldottam a helyzetet egy Windows újratelepítéssel.
Szerintem rossz chipset driverre frissítettem pár hete.
Még egyszer nagyon köszönöm. :R

(#44) kizcar


kizcar
(tag)

Még annyit kérdeznék, hogy hol tudom jelszavassá tenni a netet. A másik szobában levő géppel simán rá tudtam csatlakozni :F

(#45) Truman válasza kizcar (#44) üzenetére


Truman
(senior tag)

Ennél a típusnál, csak a Vezeték nélküli részt lehet jelszavassá tenni: leírás.

(#46) kizcar válasza Truman (#45) üzenetére


kizcar
(tag)

Köszi szépen! :)

(#47) kizcar válasza Truman (#45) üzenetére


kizcar
(tag)

Ez akkor azt jelenti, hogy akárki kaphat tőlem netet mindenféle nehézség nélkül? :F

(#48) Truman válasza kizcar (#47) üzenetére


Truman
(senior tag)

Ha nem jelszavazod le, akkor igen.

(#49) kizcar válasza Truman (#48) üzenetére


kizcar
(tag)

Már meg is van :DDD Kösz mégegyszer ;]

(#50) mc-4


mc-4
(fanatikus tag)

Sziasztok

Ha firmwirét cserélek akkor mindent újra kell állítani vagy a be állításokat meg tartja?

Köszi

Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.