Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zolikutya

    csendes tag

    Helló!
    Lehet volt már itt kérdés.
    Tovább boncolgatva a múltkori forgalmi szabályokat, nagyon sok helyen az van, hogy amikor olyan helyre akarsz menni, ami nem neked való, nem is mehetsz oda.
    Múltkor a régi sulimban voltam és wifin kapcsolódtam az ő hálózatukra. Na gondoltam, megnézem milyen felülete van az ő átjárójuknak. Böngészőből már nem sikerült meghívni a 192.168.1.254-es címet. Nyílván ez egy adott gépről érhető el. Gondolom én, óvintézkedésekből állítják be, hogy a gyerkőcök véletlenül se piszkáljanak bele. Nyílván nekik nem openwrt-jük van, lehet szervert használnak, nem tudom.
    Ebből kifolyólag viszont érdekelne, hogy openwrt alatt tudok-e olyat, hogy csak pl. a 6C:62:6D:47:66:2E mac című gépről érhessem-e el a lucit vagy ssh-n a készüléket, azonban minden máshol lehessen internetezni, Abban az esetben, ha máshol hívom meg a 192.168.1.1-e, nyomjon neki egy rejectet.
    Logikusan végig gondolva iptablessel kell szépen egy forgalmi szabályt felvenni. Régi routeren dd-WRT alatt szépen meg is lehetett oldani.
    Mondjuk ezekkel a forward szabályokkal tényleg óvatosan kell játszani, mert már voltam úgy hogy könnyen kívül találtam magam és jöhetett a reset.
    Mondjuk én fontosabb változtatás előtt mindig csinálok mentést a legutóbbi működő beállításomról, így ha reset is van, akkor mehetnek vissza a beállítások.

    Szakmai iskolába járunk! Bizony gyerekek!

Új hozzászólás Aktív témák