Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Beniii06

    őstag

    Megrendelhető lett nálam is az optika, leírom, hogy akit érdekel, mert mikor én kérdeztem, nem sok infó volt erről. Az első "kapavágás"-tól kezdve 5 hónap alatt vált rendelhetővé téllel együtt, anélkül kb. 2-3 hónap lehet a kész állapotig, de erre még rájön 30 nap bekötési határidő, szóval 4-6 hónapot kell számolni optimális esetben a "megjelentek a tartókonzolok az oszlopokon --> feltették a kábelt --> felszerelték az elosztódobozokat --> rendelhető lesz" folyamat.

    Mielőtt rendelnék lenne pár kérdésem:

    1. Nekem nyilvános IP címre lesz szükségem, így új megrendelés esetén ez automatikusan jár vagy NAT-ol a szolgáltató és telefonos ügyfélszolgálaton kell kérni? Mennyire jellemző, hogy valakit szó nélkül NAT-ol ismét a szolgáltató?
    2. IPTV nélkül, csak telefonnal lehet bridge módba rakni az ONT-ot? Ezt a webGUI-n is megtehetem vagy csak telefonon keresztül tudják a központból megtenni.
    3. Annak már visszaolvastam, hogy a 150+ csomagokhoz Sagem ONT-ot adnak. Van bármiféle tudnivaló, hasznos tanács, köztudott probléma az eszközzel kapcsolatban. Saját router-ral szeretném használni a net hozzáférést, így a wifi, lan képességei nem érdekelnek az ONT-nak.
    4. PPPoe Passthrough esetén 1492-es MTU elég a stabil kapcsolathoz?
    5. Tel. számot is szeretnék hordozni, azt valóban csak személyesem T-s üzletben lehet? Ilyenkor nem érvényes a 14 napos elállás ugye?
    6. Ha nincs 14 napos elállás, mit számlázhatnak ki, ha vissza szeretném mondani 1 hónapon belül? Gondolom kiszámlázzák a beszerelési díjat és kész? Valószínűtlen forgatókönyv, csak szeretek mindenre gondolni.
    7. Mennyire lehet egyénileg kérni a bekötési "nyomvonalat"? Nem szeretnék még egy lyukat a falon, ezért meglévőn szeretném behúzatni a kábelt ablak alatt, csak nem tudom mennyire van erre lehetőség. Van különbség T-s és alvállalkozói bekötés között minőségileg?
    8. Bár nem hinném, hogy ma már foglalkoznak adatkorlátokkal, ha havi 3-500 GB-ot leforgalmazok, szólnak érte? Nem ismerem a T gyakorlatát ilyen téren.

    Nagyjából ennyi jutott az eszembe, úgyis kérdezek még ha eszembe jut valami. :) Köszi előre is a válaszokat.

    (#102950) adsl

    Ötlet: Szolgáltató által NAT-olt IP címed van és az adott portokat, ami play store-hoz kell más is használja vagy akár saját hálózaton belül is több androidos telefon van?

    [ Szerkesztve ]

    "Got any other secret weapons?"

Új hozzászólás Aktív témák