Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz devil-k #19652 üzenetére

    Továbbra sem értem, korábban már itt is írtam ezeket de nem keresem meg leírom:
    A UPS-ek feladata, célja:
    1. áthidalja a PILLANATNYI áramszünetet
    2. TARTÓS (tehát ami már percekben mérhető) áramszünet esetén vagy legyen 5-10 perced, hogy mentsd a munkádat és SZABÁLYOSAN manuálisan leállítsd a gépet vagy ha nem vagy a gépnél és USB-s kapcsolaton keresztül a telepített program segítségével (NAS-nál automatikusa felismerés) AUTOMATIKUSAN leállítja a gépet még azelőtt, hogy az akkuk lemerülése okán ugyanúgy elszállna a rendszer ha addig ne jön vissza az áram
    3. ha van benne AVR mód akkor a különböző hálózati zavarokat is próbálja csillapítani, csökkenteni stb. pl. feszültségingadozás ilyenkor egyszerűen bekapcsol a UPS és kész már akkuról megy a táplálás nem az ingadozó feszültségű hálózatról. Nyilván a 230V-hoz képest 10-20%-os kilengést még jellemzően MINDEN otthoni elektronikai eszköznek bírnia kell így tervezik őket és olyan szabványoknak kell megfelelni, hogy BÍRJÁK.

    Ezek a FŐBB feladatok. Egy átlagos 20-30-50k-s vagy akár 100k alatti UPS-nél.

    HA - nevezzük 4. pontnak - az a cél, hogy 1-2-3-4 vagy hosszabb tartási idő legyen akkor NEM UPS az a megoldás amit keresel ilyenkor:
    - UPS kiegészítve egy benzines aggregátorral (gépészetileg valahogy megoldva, hogy ha elmegy az áram akkor a UPS átveszi a stafétát és beröffenti az aggregátort ami átveszi a táplálást és innentől már csak üzemanyaggal kell bírni.

    - egy INVERTER és mellé 1-2 db JÓ NAGY AKKU (persze e mellé is lehet aggregátort de az installálását ennek a kombónak nem tudom UPS/inverter/aggregátor de megoldható)

    Most nagyon el vannak szállva az árak - gyenge forint, háború, covid, kormány stb. - de a legjobb egy 300-600-1000 VA-es inverter - az itt sokat ajánlott SOHO család - és mellé az ajánlott 1-2 akku összesen mondjuk 30-50Ah kapacitással ami kb. már mindent is elbír.
    Megjegyzem ezek az inverterek akár 200Ah kapacitást is tudnak kezelni, tölteni stb.
    Egy ilyen pakk korábban akár 100k-ból is kijött ennyiért sima UPS fronton nem nagyon kapni minőségi tartási időt.

Új hozzászólás Aktív témák