Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szabod

    senior tag

    Sziasztok!

    Néhány hónapja egy régi Swift gazdája vagyok. Tudatosan vettem a jószágot, mert egyelőre nincs szükség jobbra, illetve munkám egy részekent hegyekben kell járnom olyan aszfaltutakon, amiknek a "jó állapotáért" az erdészet faszállítói gondoskodnak :) Szóval ilyen minőségű utakra nem is akartam jobbat venni. Majd pár év múlva tervben lesz egy Vitara, de szerintem ez is meg fog maradni mellette. Most esett át egy nagyobb szervízen: vezérlés, gömbcsuklók, kuplung, fékmunkahenger csere volt. Ezóta néha előjön, hogy a bal eleje felől néha sípol/csikorog/valami hasonló hangot ad ki, de ha pl egy kátyúba belemegyek akkor elmúlik, meg alapjáraton is ritkán jön elő. Mi lehet az oka? Én olyasmira tippelek, hogy a tárcsafék szarakodik valamit, de nem tudom a pontos okát.

    Más téma: A kocsi viszonylag jól felszerelt, ABS, légzsákok, klíma, elektromos ablakok tükrök stb. Amit kicsit hiányolok (pl parkolásnál) az a szervó, meg ha asszony is elkezdi alkalomadtán vezetni, akkor sem ártana. Kérdés, hogy ez mennyire bonyolult szervósítani? Tehát teszem azt kimegyek bontóba és találok hozzá az kb milyen áron lehet, és a beleszerelés költsége mennyi lehet? Magamnak biztos nem próbálom meg kucigolni, amúgy sem vagyok nagy hozzáértő.

    Illetve ezen kívül kényelmi funkciókat éri meg beszereznem hozzá? Teszem azt központi zárját távirányítósítani, vagy mondjuk ködlámpát beszereltetni? Arra is gondoltam, hogy mivel ilyen "pazar utakon" is mászkálok időnként célszerű lehetne-e erősebb rugókat bele szerelni, ha picivel meg is emelné a kocsit azt sem bánnám.

Új hozzászólás Aktív témák