Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#4301) Zolii44

Zolii44
(kvázi-tag)

Sátán44: Sikerült megcsinálni,köszi a segítséget. :)

lacibacsi: Köszi az infót. :)

Még az érdekelne hogy valamelyikötök tudja hogy lehet világosítani a videón?

Samsung S8500XXLA1/OXDLA1 by NAMI <bada 2.0> - 8GB microSD Class2

(#4302) Sátán44 válasza Zolii44 (#4301) üzenetére

Sátán44
(őstag)

Nagyon szívesen, örülök hogy tudtam segíteni. :)

(#4303) Márton

Márton
(PH! addikt)

nektek is irtó pixeles a preview kép ha a "scale video to fit"
engedélyezve van? Mindegy hogy half vagy full minőség.
Mintha a win7 óta lenne ilyen, előtte sosem volt gond a preview
ablak méretezéssel.

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#4304) Handy_66

Handy_66
(újonc)

Sziasztok!
Sony Vegas Pro 8-at használok, és lenne egy kis problémám. Mp4 videót konvertáltam avi-ba, de a Vegasban megnyitva néhány résznél kockás, hibás lett a kép, ami a rendelerés után is megmaradt, azonban ha lejátszom a videót valamilyen lejátszóval nincs semmi baja. Lehet ennek tenni valamit? :/

(#4305) gdevil

gdevil
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Nekem egy olyan vidoeszerkesztőre lenne szükségem, amivel tudnék készíteni egy "videó mix-et"
Konkrétan, hogy adott több (sok) videófájl, különböző formátumúak, kódolásúak, és ezekből részleteket vágnék ki, majd egybe "gyúrnám" a kivágott részleteket, effektezve, esetleg néhány kép is belekerülne.
Tehát ne legyen akadály a programnak, hogy avi,mp4, stb fájlokat importálok, majd teszek "egybe", amelyekben a hanganyag is különböző enkódolású lehet alapból....
Remélem érthetően irtam le....

Köszi a segítséget..... :R

[ Szerkesztve ]

(#4306) Dj Tommy válasza gdevil (#4305) üzenetére

Dj Tommy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szerintem a Vegas megfelel neked.
Avi, mp4, vob-ot "megeszi", én is ezt használom videomix készítésre.

Music Lover | Nokia telefonom volt, van és MINDIG is az lesz!!!

(#4307) Sátán44 válasza gdevil (#4305) üzenetére

Sátán44
(őstag)

Ahogy Tommy is írta semmi akadálya ennek. Amiket felsoroltál formátumokat a Vegas alapból kezeli.

(#4308) gdevil válasza Sátán44 (#4307) üzenetére

gdevil
(kvázi-tag)

Nagyon jó hír, köszi!

(#4309) gdevil válasza Sátán44 (#4307) üzenetére

gdevil
(kvázi-tag)

Köszönöm, kipróbálom!

(#4310) HardSanyeee

HardSanyeee
(őstag)
LOGOUT blog

Üdvözletem!

Van egy kis gondom a Vegas Pro 11-el, konkrétan nem akarja kihasználni a GPU-t. Be van áll a preferences-ben is, hogy használja ki, renderelésnél is be van állítva, hogy a GPU-t használja ha elérhető (bár akkor se működik ha az automatic van kiválasztva) és ugyanúgy a CPU van 90-100%-on, a GPU meg 0%-on, pedig a renderelésnél a system fülön elérhetőnek mondja az OpenCL-t, de mégse használja ki.
CPU: AMD Phenom 9650, VGA: Gigabyte HD6850

Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?

K300i ---> K750i@W800i ---> W960i

(#4311) maxika2004 válasza HardSanyeee (#4310) üzenetére

maxika2004
(fanatikus tag)

Szia !

Hát lehe rosszul tudom , de szerintem N-vidia kártyánál használja a CUDA magokat !
Anno hasonló kérdésre, ezt a linket kaptam :

http://www.studio1productions.com/Articles/PremiereCS5.htm

(#4312) HardSanyeee válasza maxika2004 (#4311) üzenetére

HardSanyeee
(őstag)
LOGOUT blog

A hivatalos oldal szerint kihasználja az Ati-t is minden gond nélkül.

K300i ---> K750i@W800i ---> W960i

(#4313) maxika2004 válasza HardSanyeee (#4312) üzenetére

maxika2004
(fanatikus tag)

Én annyit tudok, hogy mikor a gépemet raktam össze,
akkor jött az infó hogy a cuda magok kihasználtsága miatt legyen N-vidia a vga!

[ Szerkesztve ]

(#4314) Zolii44

Zolii44
(kvázi-tag)

Felvettem egy videót szeles időben, és eléggé hallani hogy fúj a a szél a videó alatt mikor vissza nézem. Tudja valaki hogy hogyan lehetne csökkenteni a szélzajt a videón??

(#4315) BigBadPlaYeR válasza Zolii44 (#4314) üzenetére

BigBadPlaYeR
(senior tag)

Üdv!

Hát az nem lesz egy fáklyás menet...
Itt van egy elég jó leírás: [link]

További találatokhoz üsd be a google-ba a "wind noise reduction sony vegas" keresőszavakat.

Az állandó zajokat (pl. mikrofon sistergés) úgy szoktam kiszűrni, hogy külön kimentem a Wav-ba a hangot és audacity-vel rányomok egy noise reduction-t (Vegas is tudja, de az Audacity-ben lehet egyből látni a különbséget, Vegasban meg minden próbálkozásnál külön el kell menteni, stb...)

[ Szerkesztve ]

Sony Vegas FAQ és a videózás alapjai: http://bigbadplayerfaq.atw.hu/ ----------- "Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#4316) Zolii44 válasza BigBadPlaYeR (#4315) üzenetére

Zolii44
(kvázi-tag)

Köszi az infót.

(#4317) Pulsar

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Van két videóm, amiből szeretnék egyet csinálni úgy, hogy egymás mellé kerüljenek egy videóban. Az alap problémát meg tudom oldani, azzal nincs baj.
Ott van a baj, hogy a két videó felbontása: 544x960, tehát állított képű.
Ha ezeket próbálom kicsinyíteni, és arrébb húzni az Event FX-be akkor vagy nagyon kicsi lesz a videó, vagy már a kép felének a felénél eltűnik (képen látszik)
kép

Kicsit gondolkodva a két videót le rendereltem egy 1280*720-as fekete hátteres videóba, és ezt kicsinyítve és mozgatva már megfelelő a méret. :)

A kérdésem az lenne, hogy van ennél valamivel egyszerűbb megoldás? :)

...::: www.waze.hu :::... ...::: http://www.facebook.com/waze.hu :::...

(#4318) BigBadPlaYeR válasza Pulsar (#4317) üzenetére

BigBadPlaYeR
(senior tag)

Állítsd be a projekt beállításoknál a képméretet 2x-esre, és akkor 1:1-ben tudod berakni a 2 videót.

Sony Vegas FAQ és a videózás alapjai: http://bigbadplayerfaq.atw.hu/ ----------- "Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#4319) Pulsar válasza BigBadPlaYeR (#4318) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

és renderelésnél meg vegyem a felére?
egy 720p-s videót akar csinálni, akkor állítsak be fullHD-t?

(#4320) BigBadPlaYeR válasza Pulsar (#4319) üzenetére

BigBadPlaYeR
(senior tag)

Ha a 2 videó mérete pl. 240x360, akkor a project képe legyen 480x360, és akkor a két video 1:1-ben elfér egymás mellett.

(#4321) Pulsar válasza BigBadPlaYeR (#4320) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

és csak ezzel a módszerrel tudom arrébb mozgatni?
[link]

(#4322) Butcher-HUN

Butcher-HUN
(senior tag)

Sziasztok! Vegas 11. Pro 64bit-est használok. Frapsal veszek fel játékokból videót majd azt Vegas-szal vágom és renderelem. Fraps 3.5.0 használtam de valami miatt nem akart elindulni így vissza kellett tennem a 3.4.7-es verziót. Fraps-ot úgy töröltem hogy eltávolítottam majd registryből is kipucoltam. 3.4.7 feltelepült és rendben is működik csak hogy ezt az üzenetet dobja nekem a Vegas.
Szerintetek ez mitől lehet? Előtte nem csinált ilyet szépen együtt dolgozott Fraps-al. Telepítsem újra a Vegas-t? Fraps-ot már újra telepítettem, de nem oldotta meg a problémát. Válaszotokat előre is köszönöm! :R

◆butcherproductions.webs.com◆Gameplay Collection◆YouTube/szakozs◆

(#4323) DjSteve85

DjSteve85
(újonc)

A fórumok olvasása és a tesztek futtatása sem oldja meg a problémám:
Az input fájlok Panasonic kamerával készült *.MOD fájlok, melyek tulajdonságaikat tekintve 704*576 (kamera options: szélesvásznú), a VLC hagy két oldalt fekete csikót, és ha képet mentek 768*576 lesz a mérete. MediPlayer-be rendesen szélesvásznú...
SVP-be szerintem hasonló kinézetet értem el, mint VLC-be.

...és akkor ami a célom lenne:
egy szinte veszteségmentes és egy tömörített beállítás rendereléshez, úgy, hogy szélesvásznú maradjon a cucc és ne torzítsa el az arcunkat.

ui.: SVP 11.0 + KLite codec pakk és Xvid-1.3.2 van feltéve

(#4324) DjSteve85

DjSteve85
(újonc)

Előző HSZ módosítása:
sikerült egy Xvid-et csinálnom, ami egész jó minőség lett, mérete is rendben és ismét a felbontás ami megzavar és nem elégít ki: az említett 704*576 (mint az eredeti fájl) és mégsem úgy néz ki lejátszva se VLC se MP-be. (körbe van fekete keret ablakos és fullscreenben is)
Szóval nekem asszem ez a felbontás kérdés a fő problémám.
Thx

(#4325) BigBadPlaYeR válasza DjSteve85 (#4324) üzenetére

BigBadPlaYeR
(senior tag)

Pixel arány?

Szignómban lévő linken találsz róla infót.

(#4326) DjSteve85 válasza BigBadPlaYeR (#4325) üzenetére

DjSteve85
(újonc)

Nem értem a pontos kérdést, "Pixel arány?"
Viszont fejlődött közben a tapasztalati szintem és új információkhoz jutottam, de a végcél még nincs meg teljesen (fejlődnöm kell).
Az új infókat másik topic-ba tettem, mert rájöttem, hogy nem a Vegassal van bajom, hanem vagy a "levédett" kameraformátummal, vagy ha az nem orvosolható, egy aránylag gyor rekódolással.
A két link:
Digitális kamera
Videó konvertálás

(#4327) BigBadPlaYeR válasza DjSteve85 (#4326) üzenetére

BigBadPlaYeR
(senior tag)

Pixel Aspect Ratio -nak nézz utána. Lejátszásnál okozhat képméretbeli különbségeket, miközben a pixelszám adott.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.