Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkChild

    senior tag

    Uhh, tegnap délután/este úgy felidegesített a VAIO-m, hogy muszáj leírnom a sztorit :W :DDD
    Szóval, SE1 tulaj vagyok, amin gyárilag Win7 Home Premium volt. Tavaly a Win8 bevezető promóciójában megvettem az online frissítős változatot, upgradeltem, ment is simán minden az elmúlt egy évben. (A driverekkel sem volt gond, a Win8 szépen használta a Win7 drivereket.)

    A tegnap fel akartam tenni a frissen megjelent Win 8.1-et, "szűz" installal... bárcsak ne próbálkoztam volna.

    Kb. 12 órányi kínlódást követően most ott vagyok, hogy ismét Win7 van a vason, nem akartam a sok reboottal tovább gyötörni a gépet sem, meg magamat se, mert az már mindkettőnkre káros lett volna... Természetesen a Control Center volt a ludas - nem tudom ép ésszel felfogni, hogy a Sonynál miért nem tudják normálisan megírni azt az alkalmazást, hogy ne gyötörje halálba az újratelepítéssel foglalatoskodó személyt.

    Szóval, ha valakinek SE1E1E gépe van és clean installon töri a fejét, leírom én is, hogy nekem milyen sorrend vált be a telepítés során, melynek következtében végre normálisan működik a Control Center és a gép összes funkciógombja (+a Battery Care) is működik.

    1) A Win7 telepítése után minden drivert (audio, wifi, ethernet, bluetooth, kártyaolvasó) fel kell tenni, VGA-t még nem. Ezután reboot, de közvetlenül előtte a Stamina kapcsolót 'SPEED' módba kell váltani.
    2) Az újraindulás után mehet fel a hibrid VGA driver, ezután ismét restart.
    3) Mehet fel az Intel Chipset Driver és a Management Engine, ezután restart.
    4) Most a Windows Update segítségével fel kell tenni minden frissítést, amit csak felajánl. Ha ez kész, lehet folytatni a Sony appokkal.
    5) Jöhet a Sony Extension Parser, majd a Sony Shared Library és ismét restart.
    6) Most jön a VAIO Power Management, majd újabb restart.
    7) Reboot után végül jöhet a Control Center.
    Egy utolsó rebootot követően (nagy eséllyel) minden működni fog rendesen. Nekem legalábbis így működik minden. A Sonynál meg sz*rjanak a fejlesztők farfekvéses sünt, hogy így megszívattak :DDD

    (Ha valaki a Notebook Utilityt teszi fel utolsó lépésként, az felteszi az ISBMgr-t, amely valószínűleg 'hibás akku' hibaüzenetekkel fog támadni. Ha ez megtörténne, jobb klikk a tálcán, kiválasztani a "Feladatkezelőt" és a "Folyamatok" fülön jobb klikk az ISBMgr.exe alkalmazáson, majd "Feladat leállítása", így eltűnik a hibaüzenet. Persze ezután az automatikus indításból is el kell távolítani.)

  • SeniorTilla

    veterán

    válasz DarkChild #8338 üzenetére

    Köszönjük a részletes útmutatót :) sok munkád van benne.

    Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy én mindig a chipset driverrel kezdem, hiszen ez a legalacsonyabb hardver a többihez képest, és utána jöhet a vga, hangkártya, stb-stb.

    HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

Új hozzászólás Aktív témák