Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stephan89

    aktív tag

    Sziasztok!

    Tegnapi naptól én is a VAIO Clubba tartozom. :D
    Megvettem az EB1E1E/W típust, ebben ugye az i3-as processzor van. A Sony központi szalonban vásároltam.
    Amin először meglepődtem, hogy a Sony oldalán is feltüntetett matt fehér szín helyett a fedél ezüst színű, a billentyűzet már viszont fehér. Alján, és a dobozán "Made in China" felirat virít. :F Ez a többi Vaio-nál is így van, a többi is ott készül?
    Az anyagminőségről már nem írok, megtették helyettem.

    Miután hazahoztam és bekapcsoltam, szép csendben és különösebb melegedés nélkül indult a gép, települt a Sony, McAfee, Google, stb. programokkal "felturbózott" Windows 7, 64 bit a számára létrehozott partícióról. Egyébként szépen és gyorsan teszi a dolgát eddig a rendszer. (Le is kopogtam gyorsan. :D )
    Egy gyors Vaio frissítés után elkészítettem a 4 visszaállító DVD-t, ami később nagy segítség lehet.

    A kijelző lehetne jobb is. Sajnos igaz, amit egy korábbi teszt írt: az éjszaka játszódó filmek élvezhetetlenek, a fekete helyett sötétszürke jelenik meg. Lehet ezen valahogy javítani esetleg beállítások módosításával?

    A webkamerát egyszer próbáltam ki nappali fényviszonyok mellett, a képminőségre nem panaszkodhatok. :)
    A hangszórók is megfelelnek átlagos használatra.

    Összességében egy kicsit többet vártam tőle külsőre tényleg olyan "Acer feeling", de ha ennek ellenére tartós és megbízható lesz évekig mint a többi Sony, akkor ezt nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni. Főleg, hogy a terméktámogatásra nem lehet panasz. Automatikusan frissülnek a driverek, Sony programok, ezen kívül a gép regisztrációja utána Club Vaio tagok leszünk, bár ezt még nem fedeztem fel nagyon.
    Minden megvan a kis Vaio-n ami kell, még az is ami nem, ezeket el is távolítottam (pl. Google Toolbar) A 60 napos McAfee Internet Security viszont kimondottan tetszik. Nem lassítja a gépet és végre magyar kezelőfelülettel rendelkezik. (Bár lehet, hogy már régóta, de én már régen használtam McAfee-t. :) Egyébként a hatékonyságával sosem volt bajom.)

    Egy problémám még lenne, bár ez inkább a Windows Media Player sara. Ha az említett programmal hallgatok online rádiót, és közben beteszek a gépbe egy lemezt amin vegyes tartalom (kép, videó, zene) van, a rádió adást leállítja és nem történik semmi. De úgy is volt már, hogy elindította a lemezen lévől videókat. Erről az automatikus indításról nem tudom lebeszélni, hiába állítottam be minden a Vezérlőpultban úgy, hogy lemez behelyezésekor csak kérdezze meg, hogy mit tegyen.
    Mi lehet a gond?

    Remélem, tudtam segíteni azoknak, akik ezen a laptopon gondolkodnak.
    Én nem bántam meg a vásárlást. Remélem, hogy később sem lesz rá panasz, és nem lesznek meghibásodások.

    Az élményindex pedig így alakul:
    (Nem tudom, hogy ez az érték mennyire jó, mindenesetre a teljesítménnyel meg vagyok elégedve.)

    Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák