Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- MILC felhasználók szakmai topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 256 GB-os csomagban jönnek a G.Skill legújabb tuningmemóriái
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Richard!
addikt
Üdv!
Most leltem meg a topikot, gondoltam beköszönök!
Sok-sok böngészés után egy Scythe Fuma 1-es CPU hűtőt rendeltem 2017. május 14-én, melyet 2 nappal később kézhez is kaptam.
Egy híresen forrófejű FX-8350-et akartam vele lehűteni.
Az első 2-3 évben még szűzként használtam, a gyári Slip Stream ventikkel, majd később rájöttem, hogy erre hármat is rá lehet applikálni.
Aztán már mászott is rá 3 db Arctic P12 PWM PST.
Azóta is nagy megelégedéssel használom.Idle:
Aida64 Stresszteszt alatt sem megy 50 fok fölé (beszerelés utáni teszt 2020-ban): -
Potzee
addikt
kihalt a topic?
-
Potzee
addikt
-
-
ozzy711
őstag
válasz
NdrewSunix #6207 üzenetére
A Mugen 2-vel kb. 2-5 fokot nyertem egy felhúzott sima 3770-nél ( 4,1 Ghz-en ). Nem eget verő különbség.
Nálam nincs hátsó venti. -
Sziasztok!
Van egy scythe mugen 5 rev b hűtőm, egy ventilátorral. Hőfokban mennyit lehet nyerni ugyanazon fordulat mellet, ha két venti lenne hozzá?
A házamban 5-6 centire van a ház hátsó ventilátora. (Lehet nem is lenne érdemes már a bordára még egy amúgy.) -
creation
senior tag
Sziasztok,
A nagy kérdés... Ki spajzolt be annó Orochi-ból és ki az aki mostanra csak porfogónak használja és tovább adná?
-
vjozsef
senior tag
válasz
hegegabi80 #6202 üzenetére
Egyértelmü...
-
vjozsef
senior tag
válasz
hegegabi80 #6198 üzenetére
Nem hűt semit, csak mutattam, hogy jött.
-
vjozsef
senior tag
válasz
hegegabi80 #6198 üzenetére
Ez feleves poszt.
-
hegegabi80
addikt
válasz
vjozsef #6194 üzenetére
Szép kis darab. És milyen cpu-t hűt?
Nekem jelenleg egy Shuriken rev B. van, igaz a venti már cserélve lett rajta egy 120-asra. Gondolkozom esetleg a cserén akár erre a kabutóra is.
Vagy esetleg valakinek Ioiri van véletlenül? Mert árban egész barátságos, bár a 10-es venti ne lenne rajta. Mondjuk ha meg is venném, első dolog lenne, hogy a mostaniról átdobnám a nagyobb ventit. -
hypp01
tag
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Mine 2-höz keresek inteles felfogatót.
Ha valaki tud vagy van eladó, esetleg boltot tud ajánlani ahol meg tudom venni nagyon szépen megköszönném. -
vjozsef
senior tag
válasz
elfelejtette #6191 üzenetére
A megoldas.
Amugy nekem van ilyenem.
-
elfelejtette
veterán
Milyen módon lehetne megoldani, hogy a Ninja Plus rev B. hűtőm Intel foglalatra felrakjam, ha csak AMD-s felfogatóm van? Honnan és milyen felfogató szettet lehetne szerezni rá?
-
dredbiro
senior tag
válasz
elfelejtette #6189 üzenetére
Na erre kiváncsi leszek 😊 várom! 😊
-
dredbiro
senior tag
válasz
elfelejtette #6178 üzenetére
Baba a technikád. Kb az enyém is így néz ki a nagy tornyomban jelenleg vga nélkül. Remekül teszi a dolgát passzívan a ninja 4
-
Michell
tag
válasz
vjozsef #6185 üzenetére
Mozogni nem fog amint meghúzom a csavarokat, a csavarok is egyenesen fognak állni (merőlegesen szépen az alaplapra).
Csak pont a meghúzásnál "vízszintesen" két irányba is szépen el tud "csúszni" a rögzítés.
Mindegy majd túrok, keresek valami kb. 6mm átmárőjű müanyag csövecskét és megpróbálok leszeletelni 4 db 2-3 mm magas darabot.M.
-
vjozsef
senior tag
válasz
Michell #6184 üzenetére
1. Nem fog mozogni hidd el, mivel a felette levo konzolok megtartjak egyenesben:
https://www.quietpc.com/instructions/Mugen%202%20CPU%20Cooler.pdf
2. pont ezert van kulon hatlap.
Egyebkent miert nem probalod ki osszerakni? Rajottel volna hogy nem lesz baj.
-
Michell
tag
válasz
vjozsef #6183 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Az alaplapi lyuk 6 mm, a csavar átmérő 3 mm. Szvsz egy kicsit sok a mozgástér.
Remélem sikerült a linkelés.
A CPU környéke amikor alatta van a Mugen 2 hátlap:
[kép]Itt pluszban az alaplap eredeti hátlapot rátettem a memória foglalatokra:
[kép]De annak a nyílásán persze nem fér át a Mugen2 csavarja.
Michell
-
Michell
tag
Üdv !
Régi Scythe tulaj vagyok - bár rég jártam a topikban - (Ninja+, Ninja Mini - régi, Mugen2).
A következők miatt kérnék tanácsot, most újraélesztenék egy gépet Phenom II X4 840 - TDP 95 W,
Asus M5A97-R2.0 alaplap és nem megy simán az erre szánt Mugen2 felrakása.
A gyári hátlapot leszedve az a gondom, hogy akkora a csavar nyílás, hogy akár 1,5-1,5 mm-t elmozdulhat,ha a Mugen 2 hátlapját a saját csavarjával használom, amit ugye alulról kell becsavaroznom a cooler-en lévő lábakba. Nem jelenthet ez gondot ??
(Olyan szűkítő elemem meg pont nincs, ami az alaplapi lyukban elfér és a Mugen2 csavarja pedig átfér rajta.)A Ninja Mini-t simán fel tudnám tenni az alaplapon lévő hátlapot és füleket használva, de az nem lenne kevés ? Az eredeti 8 cm-es Scythe ventit tudnám most csak rátenni.
A segítségeteket előre is megköszönve: Michell
-
elfelejtette
veterán
-
vjozsef
senior tag
válasz
Az ott mi a haz belsejeben? Egy itx lap?
-
Popes
őstag
válasz
Az nem rossz csere volt.
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Én is tagja lettem a klubnak, mivel 1000Ft ráfizetéssel sikerült lecserélnem a CM Hyper TX3 hűtőmet egy Scythe Ninja Plus rev. B-re...
A szerelés egészen simán ment, eltekintve attól, hogy a mATX lapomon szinte minden csatlakozót letakar.
A hőfokokkal egyelőre még nem vagyok megelégedve, adok neki majd egy kis MX-2 pasztát, és meglátjuk, mennyit javul.
Jelenleg így néz ki a gép, bár a 9600GT helyére a héten jön egy HD5770: kép -
Attici
őstag
válasz
vjozsef #6171 üzenetére
Be van építve a gépbe, de a saját tápjáról megy egy APC szünetmentesről.
A hibát akkor is produkálta, ha a gép nem volt bekapcsolva ,(de többnyire csak a számítógép erősítésére van használva játékokra, zene szerkesztésre, zene hallgatásra.) csak egy analóg Technics RS-AZ6-osról ment.
Rákötve egy egykori Videoton hangfalak vannak, amik párszor már át lettek építve.
Majdnem egy éve megvan az erősítő, de csak kb. 3 hónapja produkálja a hibát. Pedig az erősítő a legfiatalabb komponens, azóta mióta megvan semmi sem lett hozzárakva a géphez.
Először még szinte csak hidegen kb. 10 perc múlva csinálta és a bemenetválasztó kapcsolására megszűnt a hiba. Később már melegen több óra után is, és még ki-be kapcsolásra megszűnt a hiba. Az utóbbi időkben kb. 1 hónapja már nem tudom megszüntetni a gerjedést. 10mp-1perc között magától megszűnik.
Igen próbáltam elosztani a jelet. Amikor ugyanarról a jelforrásról ment és gerjedt, akkor a másik erősítőn jó volt a jel. Előtte azzal a Kama Bay AMP 2000 Rev.B használtam évekig problémamentesen a hangfalakat és a számítógépet. Persze a nagyobb most feljebb került.
A ház is még az elődhöz lett átépítve és bekábelezve(tudom az Yamaha chippes volt ez pedig Maxim Chipes) Van den Hul és Klotz kábelekkel. A be- és kimenetek is le vannak választva galvanikusan a gépházról. Csak az erősítő háza van összetestelve a házzal. Egy beépíthető erősítőnél ez nem okozhat hibát.
Földhurok sem lehet, mert földeletlen tápról megy a a szünetmentesről.
Máshova nem vittem el, de a másik erősítő itt nem produkálta a hibát.
A hiba hangjából és tulajdonságaiból én a digitális végfokra gyanakszom (vagy annak valamilyen szűrésére, esetleg egy hidegítő kondi). Ha nem tapasztalod a hibát, lehet, hogy első körben az kéne kicserélni, és utána kiderülhet, hogy produkálja-e még a hibát. -
vjozsef
senior tag
Reggel ota nyuzom es semmi. Most akkor mi legyen? En szivesen hasznalom meg napokig!
Youtube ment, radio megy egesz nap, stb.
Jo lenne tudni:
-milyen hangfallal hasznaltad?
-miket hallgattal rajta, milyen audioanyaggal?
-beepitve vagy kulon asztalon hasznalod?
-van otthon zajszurod? marmint ups vagy hasonlok?
-nem lehet hogy valami zajst szed ossze? osszekotheto a hiba vmi mas eszkoz mukodesevel?
-probaltal mas erositot vagy hangfalat?
-esetleg masik gepen is ugyanez a helyzet?stb
-
flymi
addikt
Csatlakoztam a klubhoz egy ninja plus rev B-vel, 478-as hũtõ gyũjteményben kap elõkelõ helyet.
-
Attici
őstag
Már lassan 2. hete csücsül szervizben a Kama Bay Amp Pro-m a szervizben, de még semmi hír!
Azt hittem, hogy egy SCYTHE sosem megy tönkre!
Eddig eggyel sem volt bajom. -
-
slidercod4
csendes tag
Sziasztok! Van egy Scythe Ninja 3-as ventim, de sajnos nincsenek meg azok a csavarok, melyek az Intel procikhoz való felfogatást tennék lehetővé (LGA 1150). Nem szeretnék új CPU hűtőt venni, nem csak a pénz miatt, hanem mert a Ninja 3 nekem nagyon bevált. Esetleg nem tud valaki valami helyet, ahol kizárólag a csavarokat, illetve a konzolt meg tudnám vásárolni? Vagy nincs valakinek akinek esetleg feleslegessé vált? Köszönöm a válaszokat!
-
Üdv. Nem tudjátok Scythe Slip Stream 120mm PWM Adjustable-t lehet még valahol kapni/rendelni?
-
Egzee
őstag
válasz
dredbiro #6152 üzenetére
Ugyan ezt csináltam a napokban... Régebben vettem egy Ninja Plus Rev. B.-t, de FX-6100-amat lecseréltem egy FX-8350-esre, amire már nem nagyon volt elég. Lecseréltem az 1200RPM-es SlipStreamet egy 1900RPM-esre (110CFM) és beállítottam UEFI-ben, hogy növelje X hőfoktól a fordulatszámot. Most már bőven elbír vele.
-
-
vjozsef
senior tag
válasz
dredbiro #6147 üzenetére
Az hogy most vetted, attol meg lehet szar. Most bontottam ki egy Fuma-t szar rajta a venti, zorog. Errol ennyit.
PWM_et kapcsold ki, ha tobbet akarsz, ha nem akkor erd be annyival, mivel PWM vezerelt, ezert nem megy feljebb ha nem muszaj.
Alaplap valogatja, de Asus Gigabyte -nal lehet mokolni lepcsozetesen, finomallitasokat eszkozolni.
-
dredbiro
senior tag
válasz
vjozsef #6146 üzenetére
nem zörög, zsír új, most vettem ( nem csak a ventit, hanem az egész hűtőt), maximum, azaz high állásban feljebb nem megy ha az alaplapom cpu-fan-ra kötöm, ha a power fanra akkor max 1000et pörög, mindkettő csatlakozás 4 lábas, így tudja kezelni elivleg a pwmes ventiket, így ötletem sincs
-
dredbiro
senior tag
-
vjozsef
senior tag
-
dredbiro
senior tag
Ma csatlakoztam a klubbhoz egy Ninja 4-el, remekül teszi a dolgát
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
h.adam.92 #6141 üzenetére
Igen az pont ilyenre alkalmasnak tűnik.
Szeintem még egy Mugen is felpakolható simán, de még a Grand Kama Cross is, a necces a Mine 2 lenne.
Szeretek én is barkácsolni, mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy itthon van mindenféle szerszám, marógép, eszterga stb..., így azért könnyebb nekiállni.
Nekem régi X48-as lapomon is a chipset hűtő egy batár P4-es hűtő volt és a fetekre jócskán nagyobb borda került, hozott is sokat tuningban. -
h.adam.92
őstag
válasz
Robi BALBOA #6140 üzenetére
Ha a regi Katana II-met nem ajandekoztam volne el, akkor tuti rafabrikalnam a regi karimra, mar csak kivancsisagbol is
-
Robi BALBOA
őstag
Igen én is láttam már, hogy proci hűtőt fabrikáltak egy vga-ra, csak nehogy én is megcsináljam, mondjuk nem sok prochűtő alkalmas a feladatra, mert az alaplap és a gpu közötti távolságból adódóan a procihűtőnek kellően keskenynek kell lennie, persze azt feltételezve, hogy az alaplapon normálisan a foglalatban helyezkedik el a vga.
-
Potzee
addikt
válasz
Robi BALBOA #6138 üzenetére
pl.
Prolimatech MK-13, Alpenföhn Peter de láttam már Scythe Mini Ninjat is VGA-t hűteni...
-
Potzee
addikt
válasz
Robi BALBOA #6131 üzenetére
Üdv a klubban!
-
h.adam.92
őstag
válasz
Robi BALBOA #6135 üzenetére
Persze, semmi hangja nincsen.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
h.adam.92 #6134 üzenetére
Igen ezt néztem én is, hogy legalább egy 800rpm-es pwm ventit adtak volna hozzá, de gondolom cserébe csendes?
Amit vettem pwm-es és 300-1200 között állítható a fordulat, ha össze áll a gép csinálok teszteket többféle venti sebesség mellett, hogy mi a legoptimálisabb az Orochinak fordulat/zaj/teljesítmény tekintetében.Amúgy brutál nagy és gyönyörű(a maga nemében
) ez az Orochi, ezek után többet nem lesz gondom proci hűtésre.
-
h.adam.92
őstag
válasz
A ventivel nem veszttél sokat. A gyári 500 fordulatos és éppen lehet érezni valamiféle szellőt.
-
vjozsef
senior tag
válasz
Zsenialis az avatarod.
-
Robi BALBOA
őstag
Na végül csak Orochi tulaj lettem!
Sajnos(vagy nem sajnos) a gyári venti nem volt hozzá, így beszereztem egy Noctua NF-A15-ös ventit, legalább kitudom, majd próbálni, hogy mennyit hoz a nagyobb legáramlás. -
Novo
csendes tag
Sziasztok!
Scythe Grand Kama Cross 2 SCKC-3000 1500at porog (63 fokosak a magok 23 fokos szobaban, idle ~33) egy alap 3770k-n Prime95 alatt 3 hazventivel (Fractal Design Define R5).
Elkefeltem a pasztazast vagy ilyesmi?
Az 1500-zal jaro zaj zavar
-
Potzee
addikt
válasz
Robi BALBOA #6127 üzenetére
Igen, itt bukkantam rá a kicsire.
Nem használom, amolyan vitrindísz... -
Robi BALBOA
őstag
Itt vetted a PH-n ha jól láttam, kár , hogy lemaradtam róla.
Gondolom nem igen válsz meg tőle, kár szegényt munka nélkül vitrinben tartani, mert ha jól vettem ki szavaidból nem használod?
Igen, ritka, mondjuk külföldről beszerezhető(lenne), csak éppen magyarországra nem postázzák. -
Potzee
addikt
válasz
Robi BALBOA #6125 üzenetére
Én közel egy évig kerestem, mire rábukkantam egy vadonatúj példányra...a fólia még jelenleg is rajta van a cooler talpán :-)
Szerintem az eladó nem volt tisztában azzal, hogy milyen ritka cucc van a birtokában... -
Robi BALBOA
őstag
válasz
vjozsef #6124 üzenetére
Most szeptemberben ment el itt egy a PH-n, csak már akkor láttam amikor archiválva volt, azóta a hirdetés archivációját sem találom, hogy ráírjak a vevőre, hátha megválna tőle.
Hát igen ritka nagy dög, de mivel most kvázi látvány elem is lenne a gép, így nem lesz házban és bármekkora hűtés elfér, csak nagyon jól hűtsön és nagyon halk legyen és ezért esett a választás az Orochi-ra, mondjuk már régebben is szemezgettem vele.
-
vjozsef
senior tag
válasz
Robi BALBOA #6123 üzenetére
Nehez lesz, bar nem volt nagy sikertermek mint pl Mugen, es alig volt belole a piacon, szerintem nem nagyon adjak el a nepek.
-
Robi BALBOA
őstag
Üdv,
Aki tud eladó Orochi-t (SCORC-1000), az legyen szíves megkeresni engem.
Köszönöm
-
vjozsef
senior tag
-
TBT
addikt
A Scythe Mugen 4 (157mm magas) vagy a Scythe Kotetsu (160 mm magas) hűtők közül melyiket ajánljátok?
Corsair Carbide 330R házam van. A hivatalos weboldal szerint ebbe maximum 160mm-es magasságú CPU hűtő fér bele. A Kotetsu pont ilyen magas (160mm), akkor elvileg bele kell férjen. A Mugen 4 persze kényelmesebben elférne, mert az csak 157mm magas (viszont 3000 Ft-tal drágább, mint a Kotetsu). Mekkora különbség van a kettő között (hűtés szempontjából)? Mert akkor veszem az olcsóbbat - i7 2600K processzorra lenne.
-
h.adam.92
őstag
Hy! Orochi-t fel tudom pakolni a 4770K-ra valamilyen úton módon?
-
mukurisho
tag
válasz
dodopek #6111 üzenetére
Parancsolj, szerintem ez kell neked!
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Most először vettem egy külön VGA hűtőt, ami egy Scythe Musashi lett. Mivel használt, a sünik közül pár már nem tapad rendesen. Van valami spec ragasztó, vagy trükk, amivel rádobhatom a ramokra, és a többi cuccra?
Köszi előre is! -
vjozsef
senior tag
-
RastaJoe
csendes tag
Üdvüzletem!
Valaki tudna esetleg felvilágosítást adni hogy a Grand Kama Cross 2-t mekkora TDP ig lehet, érdemes használni?
Bocsánat ha esetleg pontatlan lenne a megfogalmazás. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest