Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qru

    MODERÁTOR

    válasz ffodi #13573 üzenetére

    :N

    A terhelés csökkenésekor rövid időre fellép egy jelentős feszültségugrás (impulzus) mivel a terhelés csökkenésekor igen rövid de időbe telik mire az áramkör lecsökkenti a hosszabb szélességű impulzusokat, valamint - ami fontosabb esetünkben - a feltöltött elkó fesze a jelentősen kisebb terhelés hatására megemelkedik (mint ahogyan minden feszültségforrás feszültsége emelkedik terhelés csökkenésekor) és kis idő szükséges, hogy kisüljön kisebb feszültségre. Ezért kaphat nagyobb pofont fesz ügyileg a proci ha "üresbe rakod".

    A Vdrop ez esetben a "szükséges rossz". Nyilván ha értesz hozzá nem hagyod hogy idle 1,6V-ot kapjon. Ott a magas idle érték kvázi megvédi a procit ugye ettől hiszen az alacsony load értékből mikor idle-be megy nyugodtan felugorhat a fesz, jöhet a fesztüske, mert a "valós" idle feszt úgy sem ugorja meg.
    Ezért van az, hogy általában ha növeled a feszt nő a drop mértéke is, mert a fesz kilengés is nő magasabb feszültség esetén (illetve a kilengés időtartama is nő valamelyest).

    Na jó, fizika óra off. :D

    #nincsbennetarcsi

Új hozzászólás Aktív témák