Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BBéci

    titán

    válasz SunMount3r #99848 üzenetére

    Kevered a mozgóképfelbontást a mozgásmegjelenítéssel. A 300 sor az előbbire vonatkozik, nem a folyamatosság romlik, hanem a gyorsan mozgó képelemek élessége.
    Láttam egy demófilmet, amiben közelről mutatnak egy virágot. Amíg mozdulatlan, addig az összes apró részlete tisztán kivehető. Majd elkezd fújni a szél, a virág mindenfelé mozog, a részletek eltűnnek.
    Van ennek vizsgálatára úgynevezett benchmark ábra, pontosabban film. Párhuzamos vonalakból álló csoportok kóvályognak a képen, a vonalak közötti távolság különböző, és van mellettük felbontást jelző szám. Amelyiket teljesen különálló vonalaknak látod, nem mosódik össze, az a TV aktuális mozgóképfelbontása.
    A mozgásmegjelenítés más tészta, az legalább annyira függ a vezérlő elektronikától, mint a kijelző paneltől.
    Mindkettőt befolyásolja a Motion Plus és annak beállításai. Jól láttad, annak bizony vannak káros mellékhatásai, az úgynevezett digitális artefaktok.
    Svenkelésnél jelentkező szaggatás (ricegés) ha a film 23,976 vagy 24 fps-es, akkor normális.
    A deinterlacing is lehet hibás, abban van különbség a tévék között. 6-os szériájú Samsungoktól nem szabad várni, hogy azt, vagy a mozgásmegjelenítést ugyanolyan jól végezzék, mint a magasabb kategóriásak. Többek között azt kell megfizetni a drágább modellekben.
    Ha valóban jó a médialejátszód, akkor azzal végeztesd el a deinterlacinget, ne bízd a tévére.

    (#99849) wwwolfman
    Azért nem vesz plazmát, mert 2014-ben bezárt az utolsó gyár, nem lehet kapni újat, csak minimum 2-2,5 éves használtat.

    [ Szerkesztve ]

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Új hozzászólás Aktív témák