Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • deicide

    veterán

    válasz Sárpac #82871 üzenetére

    Dolgoztál disztribútori/viszonteladói berkekben? Teljesen fordítva látod a dolgokat. Tudod mennyit keres egy disztribútor vagy egy hivatalos viszonteladó egy Gigabyte alaplapon pl? 3-4%-ot. A gyártó pedig az olcsóbb lapokon szinte nullát. Azért, mert vannak az áfacsalók (és nem azért vannak, hogy a gonosz disztribútor habzsolását a kisember felé kompenzálja, hanem hogy szarrá keresse magát a 27%-nyi elcsalt áfán), akik 15%-al is tudják olcsóbban adni a külföldi disztribútortól vett terméket. Ezzel kellene a hivatalos Magyar forgalmazónak versenyezni, de nincs a termékeken 15% mozgástér, hogy mi is tudjuk ugyanannyiért adni, mint a szürkék. Ezért kb egy darabot sem adunk el és nem azért, mert gennyesre akarjuk keresni magunkat, hanem mert nem tudjuk tartani azt az árat, amit az áfacsalók tudnak.

    Matematikailag:

    A Samsung ad egy TV-t mondjuk $1000-ért Németországban és Magyarországon is.
    Ne nagyon bonyolítsuk, hogy ott más az áfa, meg itt is más, legyen mondjuk 286.000.- Ft mindkét beszerzési ár.
    Erre a beszerzési árra az itthoni kereskedőnek rájön a 27% áfa. Az áfacsaló cégeknek meg nem.

    Azaz az egyik ára 363.000.- lesz és mondjuk ezen akar keresni 4%-ot, akkor már majd' 380.000.- Ft-nál járunk.

    Ehhez képest az áfacsaló így gondolkodik: A 363.000.--ből visszakapom az áfát, máris van kb 75.000.- Ft hasznom 1db TV-n, de mondjuk volt rizikóm, volt szállítási költségem, legyen 50.000.- Ft haszna. Ebből valamennyit átad annak, aki megveszi tőle, marad mondjuk 28.000.- Ft haszna 1db TV-n. 10%!! És még mindig ott tartunk, hogy a TV-t jóval olcsóbban tudja adni az, aki ebből a forrásból veszi, mert még mindig van 22.000.- Ft árelőnye a hivatalos forrással szemben. Most akkor ki keresi hülyére magát??

    Miért olyan nehéz megérteni, hogy a hivatalos kereskedők nem nyerészkedni, hanem túlélni akarnak? És várják a fordított áfát, mint a messiást?

    Live fast - On high - Repentless - Let it ride

Új hozzászólás Aktív témák