Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BBéci

    titán

    válasz dethroner #69238 üzenetére

    Hidd el, képes vagyok értelmezni a normálisan megfogalmazott és leírt szöveget.
    A szürkeimport definícióját valaki nemrég bemásolta, bizonyára elkerülte a figyelmedet. Ha érdekel, keresgélj, nekem nincs ilyesmire időm és kedvem.
    Tanultál valaha közgazdaságtant?
    A Samsung Magyarországon gyárakat épített, azokat üzemelteti, bennük magyar emberek százainak, ezreinek ad munkát és biztosít megélhetést. Amiket azokban készítenek, azokat szerződött partnerein keresztül értékesíti és ad rájuk jótállást, gyakran a törvényben kötelezően előírtnál hosszabbat.
    Aztán valaki gondol egyet és nyit egy webshopot. Nincs szinte semmiféle raktárkészlete, 1-2 ember végzi a munkát, ami a kínálatában szerepel, külföldről szerzi be, költsége minimális. És ami a lényeg, jótállási időt csak napra annyit vállal, ami kötelező. Ezért tud a gyártói képviselet árai alá menni.
    Szerinted az onnan származó - jelen esetben - tévéket a Samsung szerződött szervizeiben, a Samsung költségére kellene javíttatni? A szervizköltséget az eladott tévéken képződött nyereségből fizetik.
    A Samsung helyett bármelyik céget említhetjük.
    Fordítva ülsz a lovon.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Új hozzászólás Aktív témák