Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gicz

    addikt

    válasz #94529552 #68228 üzenetére

    Komolyabb tesztoldalból talán 3 db van : avforums.com, hdtvtest.co.uk, és flatpanelshd.com.

    Komolyabb tesztoldalt arról lehet felismerni, hogy nem odalban szövegesen értékelik a tv-t, hanem profi műszerrel, szoftverrel kalibrálják a TV-ket a szabványnak megfelelően. Amit linkeltem avforums LB730 teszt, ha elolvasod akkor láthatod. A kontraszt mérés is abbl adódik, hogy kiteszik a sakktáblamintát a TV-re, beállítják a "fényerőt" 120cd/nm-re, és megmérik hogy közben a fekete mennyire fekete. Ez adja a TV valós konrasztarányát.

    A TV arra való, hogy a forrást a szabványnak megfelelően, minl inkább forráshűen adja vissza. Kalibrálással biztosítod, hogy a TV-n az adott muskátli piros színe pontosan egyforma legyen a szemed számára (a TV adta lehetőségeknek megfelelően természetesen) LCD, ledes LCD, projektok, plazma vagy CRT tv-n is.

    A különbség ott van, hogy némelyik TV ezt jobban tudja, másik kevésbé. Az egyik simán 2 deltaE alá kaibrálható, (tehát szemmel észrevehetetlen az eltérés a szabványszíntől, a másik meg nem. Az egyik képes húszezer az 1-hez feletti kontrasztra (pl plazmák) a másik meg csak 800:1-et tud. pl említett LB730.

    Osztod az észt a IPS-ről, és fogalmad sincs mi fán terem a képminőség :U

Új hozzászólás Aktív témák