Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gboszi

    senior tag

    Sokan érdeklődtetek a Samsung egyik bestbuy-nak kikiáltott UExxH6400 (nálam 48-as) tesztje iránt, ezért most megpróbálok megosztani pár infót, amit tapasztaltam.
    Előre leszögezem, hogy ez egy relatív tesztelés, sem komoly szakmai tudásom, sem eszközöm nem volt mérni adatokat. Próbáltam életszerüen használni a tv-t.

    Egy UE40D5000 tv-t cseréltem le. Vásárlási szempont az ár/érték arány, a nagyobb kijelző és a döccenés mentes kép volt a szempont. Főleg kb 90%-ban NAS-médialejátszó forrásból sorozatokat és filmeket nézek. Maradék 10% Mindig Tv.

    Külső
    Mondhatnám, hogy mit számit, hiszen egy vékony kerettel rendelkező képernyő már manapság csak a tv. Csupán azért térek ki rá, mert az előző készülékhez képest a kijelző matt. Olyan mintha nem is fekete, hanem nagyon sötét szürke lenne. Sajnos tükröződk is egy kicsit. Illetve pontszerű világítások nem csupán becsillanak, hanem szivárvány szinben tükröződnek.

    Hang
    Nem nagyon érdekel, házimozim van. HDMI 1.4-en visszacsatolással megy a hang. Ahogy bekapcsolom a tv-t már a hmozin szól a hang. A tv távjával tudom állítani a hangerőt.

    SD tartalom
    Egyértelmüen szebb, mint a d5000-en volt. Nem tudom, hogy ennek a motion clear, vagy az újabb panel az oka, de sokkal élvezhetőbb a kép. Természetesen a HD csatornák (1080i) nyomába sem ér.

    HD tartalom
    Netről letöltött beállítás alapján (főleg a fehéregyensúly) kicsit átalakítva elég jó beállítást lehet összehozni. Természetesen ég és föld a kép a régi (különben nem rossz) tv-hez képest. A fekete részek is elég részletgazdagok. Sem felhősödést, sem egyéb lcd tv-kre jellemző hibát nem tapasztaltam. Remélem ez így is marad.
    Ennél a képátlónál, már (végre) látszanak filmek méretbeli különbségeik. 720p, 1080p vagy BD25 igenis számít.

    3D
    Ezt is csak éppenhogy kipróbáltam. Avatar, Gravitáció, Rio 2 és gyári Samsung demo lemez. 3d médialejátszó hiányában csupán a felezett tartalmat tudtam lejátszani. Fej fájásom nem volt, nekem kb 3-4 perc amig hozzászokik a szemem (agyam) s utána talán élvezni is lehet. Szerintem azért maradok a “sima” filmeknél.

    Smart
    Nem nagyon vonz, nem nagyon használom. Persze kipróbáltam, működik. De nem hiszem hogy valaha is kidobom a laptopot, hogy a tv-n netezzek. Kényelmetlen s 4mag ide vagy oda, laggol rendesen.

    Smart táv
    Hááát…ha nem lenne, nem hiányolnám. Jópofa, hogy van, de ugyanakkor csak az alap funkciók elérhetőek róla, aminél nekem több kell(ene). Ezért az alap távot használom. Ez a point-to funkció vicces, de megszokható, nem tudom hogy mi a jobb megoldás.

    Motion plus
    Érzékeny téma. Ezt mindenki döntse el maga, hogy mi tetszik. Hol kezdődik a szappanopera, vagy hol szaggat. A véleményem, hogy nem mindenhol használható ugyanaz a beállítás. Sokan írják a bűvös 10/3-as értéket, de nekem még a 10/0 is zavaró pl a Homeland web-dl relase-nél. Jelenleg 8/0 értékkel használom.

    Ennyi. Ha van még konkrét kérdés, nyugodtan.

    "If you're good at something, never do it for free!"

Új hozzászólás Aktív témák