Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gejala

    őstag

    válasz der_ #3297 üzenetére

    "leírják hogy ez mit takar és utána hogy kikapcsolják mert úgy jobb."
    Na most, ehhez tudni kell, hogy a 100 hz két dolgot csinál: növeli a mozgásfelbontást (kevesebb elmosódás) és interpolál (folyamatosabbá teszi a mozgást extra képkockák beiktatásával).
    A legtöbb gyártónál erre előre beállított "módok" vannak, a két dolgot csak együtt lehet állítani. Ebben a formában valóban nem ér semmit, hiszen amatőr videót kell csinálni a filmekből ahhoz, hogy ne mosódjon el annyira a mozgás. Bár a Sony "módjai" elég jól használhatóak.

    Viszont a Samsung okos volt és náluk van egyéni mód is, ahol egy 10es csúszkán mindkét tényezőt külön lehet állítani (ezt egyébként az LG is kezdi átvenni). Ez azt jelenti, hogy jelentősen javítható a mozgásfelbontás és tökéletesen filmnek fog kinézni a film is.
    Az interpolációs rész meg kiváló videóhoz, sporthoz és természetfilmekhez.
    Azonban sajnos még nem tökéletes a Samsung algoritmusa sem, néha (főleg gyors vágások után) összezavarodik és pár mp-ig furcsa lesz a mozgás, olyan mintha leesne az fps és el is dobna pár képkockát. De ez minimális kellemetlenséget okoz és bőven kárpótol ezért a kevesebb elmosódás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák