Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    válasz Zsüll #30316 üzenetére

    Mozifilmeknél az alacsony fps egyfajta álomszerű hatást kelt, ez szerves része az un. "film-look"-nak. A 100+ Hz-es tévék viszont 100 Hz-es módban mozgásinterpolációval új filmkockákat generálnak, így növelve az fps-t, ami tehát nagyrészt elveszi ezt a bizonyos film-lookot. Erre mondják, hogy olyan lesz, mint egy tévés szappanopera (mert azokat általában sima tévés videókamerával veszik fel, PAL területen 50 mozgásfázis/mp-cel [kihasználva az interlace field-rate-et]). Vagy mintha akár egy kis kézikamerával a hátsókertben (adott esetben).

    Ezért tehát a filmeket érdemes kikapcsolt mozgásfeljavítással (minden gyártónál más a neve) nézni. (Legjobb persze natív 24p-ben, ahol a megjelenő képkockák között ugyanannyi idő lelik el, így kevésbé "rángat".)

    A sport és hasonlók viszont minél magasabb fps-sel a legjobbak. És bár azok PAL területen eleve 50 fps-esek, 100-zal mégjobbak. (Főleg LCD-n[/"LED"-en], mert itt folyamatosan látható az adott képkocka, így mégjobb a szemnek, ha több van belőle.)

    (#30317) kischico: Attól még nem hülye, természetesen. Jó poén, ha kijön a kupa, stb. Csak ugye te nem azt írtad, hogy jópofa lett volna, hanem azt, hogy enélkül nem is volt jó. Pedig dehogynem.

    Nem is tudom, hogy gondoltad ezt a szobába kijövő labdát? Ahhoz mindig annak a játékosnak a háta mögé kellene állni a kamerával, aki éppen kap egy passzt. Elég "érdekes" lenne a mp-enként össze-vissza ugráló kép... Ez egyszerűen értelmetlen elvárás.

    Egyébként, ha jobban megnézted volna (vagy most a Youtube-os részletet), úgy van beállítva a dolog, hogy nem csak hátrafelé van tér, hanem egy kicsit előrefelé is kilógnak a dolgok... Éppen csak annyira, hogy ne legyen zavaró.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák