Hirdetés
Aktív témák
-
rankesz
veterán
válasz
tariattila #194 üzenetére
Hehe, én még csak nem is izgatom magam, mert kinulláztam magam a konfigváltással, így vágom hogy egyelőre esélytelen.
-
HardRic
addikt
Rohadjon meg a Samsung. Annyira megtetszett az SGS2 hogy nem hagy nyugodni, legszívesebben rohannék megtapogatni Barcelonába. Ejjáhhhkrrr. Ráadásul még kb egy évig nem vehetek új telefont, addig meg vágyhatok rá mint állat. Nehéz az élet.
-
tariattila
veterán
válasz
ForRedGlory #195 üzenetére
persze, hogy érdekel !!! de mire összegyűlik addíg ezer teszt születik arról is
-
guest666
aktív tag
Külső méretek ismertek már? Meg hogy mikortól lesz kapható?
-
ForRedGlory
félisten
Jaja, minden esetre érdekes. Bár az élő háttérkép szerintem a ludas. Így normál lapozgatásnál fix hogy nem indul be a második mag, vagyis ergo, mintha egy SGS-t látnál 4.3"-on. Ez javítható, na meg a jövőbeli frissítésekkel ennél csak jobb lesz. Nekem így is kéne
tariattila: már nem is érdekel dzsípíesz?
Lehet hogy az akksi alá tették be -
rankesz
veterán
válasz
ForRedGlory #191 üzenetére
Azért itt pl eléggé belagol a szoft...
Meg amikor először a screen preview-et nézi...Videó minőségére kíváncsi lennék . Meg hogy van e pl normális zoom, mint a nokia smart zoomja.
-
ForRedGlory
félisten
Közel hatperces "first look". Jóval részletesebb, mint az engadget 2 perces verziója: [link]
szerk...: azért azt látni kell, hogy sebességben a rendbe tett SGS hozza ezt a sínvonalat. Viszont az általános sebessége bőven sokkal jobb, mint az SGS-é "alap kiszerelésben". A kijelzője bámulatos, az élő háttérkép így monitoron keresztül is majd lemászik a kijelzőről.
-
válasz
tariattila #180 üzenetére
Ha védett bootloadere lesz, akkor ennek annyi, akkor marad az SGS örökre.
-
b4zsi-
őstag
válasz
tariattila #180 üzenetére
Kiváncsi leszek én is a tesztre... idejük volt javítani a dolgokon...
-
Gengi
senior tag
A Playstation Suit jön vajon más telókra is vajon? Jó volna ,ha jönnének a jó kis játékosk az SGS-ekre
-
b4zsi-
őstag
nagyon odatette magát ez a teló. Samsung összegyúrt mindent amit talált és kidobta a gép ezt a csodát
-
AS
félisten
Az nem derült ki hogy tegra2 vagy Orion van benne.....
-
rankesz
veterán
válasz
tariattila #170 üzenetére
deeee, akarooood
-
tariattila
veterán
látom mindenki átpártolt ide...
ráadásul erős izgalmi állapotban is vagytoknem, nem akarom megnézni a híreket
-
B.Ricsike
őstag
válasz
ForRedGlory #168 üzenetére
Holnap lesz!
-
ForRedGlory
félisten
Van egy kis hiányérzetem. "Mintha" a Galaxy Tab bemutató rövid lett volna... Mindenki megéhezett, hogy 10 percig tartott, de szinte semmit nem mutattak?
-
CHIPman
nagyúr
Ez méhecskés?
-
csabám
addikt
válasz
ForRedGlory #161 üzenetére
Már Tabről van szó
-
CHIPman
nagyúr
Most wtf van. 6 órát írnak még a visszaszámlálásban, és feb 13.-t írnak, közben akkor más nem is lesz 13...
-
csabám
addikt
válasz
ZoliM@ster #159 üzenetére
Meddig fog tartani? Köszi az nfot.
-
csabám
addikt
Milyen proci lesz benne? Lemaradtam az elejéről, vagy még nem volt róla szó?
FRG: Thx
-
ZoliM@ster
aktív tag
Ez a SuperAMOLED+ nagyon durvának tűnik.18%-kal élesebb kép,mint az IPS-nél,gyorsabb válaszidő,szebb kép stb.
Az a baj,hogy nagyon sokára lesz kapható,és nagyon sokba fog kerülni
Mondjuk úgy gondolom megállapíthatjuk(bár a többit vetélytársat még nem látjuk),hogy megint hatalmasat robbantott a Samu.Csúcskészüléket dobott piacra...
-
törölt tag
rohadt jó lesz ez a telefon
-
csabám
addikt
válasz
ForRedGlory #152 üzenetére
Remélem hamarosan nálunk is kapható lesz hivatalosan (szép álom) és lesz is rá pénzem
-
AS
félisten
Jó lett az új TW 4.0
-
B.Ricsike
őstag
1650es akksi. Jóóó
-
csabám
addikt
Nekem most rögtön kell egy ilyen
-
válasz
ForRedGlory #144 üzenetére
Nálam nem megy.
-
moco22
aktív tag
válasz
ForRedGlory #144 üzenetére
köszi. nálam nem ment rendesen. így már jó
-
ForRedGlory
félisten
LOL, a száz tagú cigányzenekarban Galaxy Tab-al tolja a muksó
moco22: [link]
Ne bénázzál már -
moco22
aktív tag
válasz
ForRedGlory #142 üzenetére
nekem ott csak pittyeg és kész
nézd meg [link]
már pittyegni sem pittyeg -
b4zsi-
őstag
Nagyon jó telefonnak tűnik. Nem lenne rossz ha az induló ára 150 000 ft lenne...
bár esélytelen...
-
Bavid
senior tag
Na megy a közvetítés
-
moco22
aktív tag
itt a videon nem a 2.3 fut rajta.http://www.engadget.com/2011/02/13/samsung-galaxy-s-ii-official-tegra-2-4-3-inch-super-amoled-plu/
-
CHIPman
nagyúr
Kezdődik.
-
ForRedGlory
félisten
Indul a közvetítés emberek
-
moco22
aktív tag
egy kicsit sem wp7 érzésem van a widgetek terén...
-
_András_
tag
Nem ezt vártam a Samutól minimum 1 tegra 2 nél 20% al jobb soc kellett volna így csak 1 lesz a többi közt
nem úgy mint SGSel akkor ebben volt a legerősebb hardverMondjuk én még mindig nem akarom elhinni akkor mi lesz az orion-al kuka vagy mi?
Szerk tudtam én engadgeten Update: We were originally told that the Galaxy S II would be using an NVIDIA Tegra 2 SOC, but have been informed that was incorrect -- the phone will indeed have a Samsung chip, and quite possibly the Exynos.
-
Gengi
senior tag
válasz
Arthuro_Adam #128 üzenetére
Az
. De igaz. Az új Touchwiz viszont nem tűnik rosznak ,igen látványos lett.
-
Dotcom
aktív tag
válasz
ForRedGlory #115 üzenetére
ja, ott hon ül, és körmét rágva, idegbetegül nyomogatja a frissítés gombot, míg aztán rájön, hogy nincs flash a gépén
-
Gengi
senior tag
Tegra 2 lett
.
-
Maxentius
addikt
Nna ez lesz az i8910 utódja... legalábbis nekem.
-
Arthuro_Adam
őstag
Ez már nekem túl nagy, de egy fokkal jobban néz ki, mint a korábbi Samsungok (elhagyták a rájuk jellemző vonásokat
)
-
moco22
aktív tag
twitter: Problems with www.SamsungUnpacked.com Event starts 1 hour later! Confirmed by SamsungMobileNL
-
_András_
tag
válasz
mrhitoshi #114 üzenetére
Nem mert ugyanabban az időzónában vagyunk GMT+1 vagyis Central Europe Time (CET)
itt is látszik és az oldalon is írtják h cet szerinti 19:00 az előItt az élőben van valami vagy csak 1 kép és zenei aláfestés??
-
B.Ricsike
őstag
válasz
Kár hogy nincs rajta hang.
Szerk.: Jah, akkor feltekerem én is
-
telya
aktív tag
válasz
nalam mar lehalt, egyik oldal sem jon be
-
ForRedGlory
félisten
Stream: [link]
Ha a Samsung oldala lehalna... Ami eléggé sanszos, hogy túlterheléses támadás áldozata lesz. A fél világ Steve bával az élen rajta csüng
-
_András_
tag
Azért számol előre mert azóta megy az előadás de ha jobban átnéztétek volna az oldalt fent az unpacked2011 alatt van hogy Day1 (meghívással)feb.13 6pm
Az már más dolog hogy nekünk az "élő" 7kor kezdődik -
AS
félisten
Még 8 perc
-
Dotcom
aktív tag
tipikus Samsung...ha lejár a számláló nem jelent az semmit...
-
veninger.b
tag
Elkezdett előre számolni....
Bár lehet, hogy csak a számlálóval van baj...
Mondjuk az is elég gáz, hogy a Samu nem képes egy weboldalt rendesen megcsinálni. -
Bavid
senior tag
10 s!!! és kezdődik
-
HXY
addikt
A Galaxy S2 SAR és connect.de sugárzási értékére lennék kíváncsi!
A Galaxy S az utóbbi pár évben a legkevesebbet sugárzó telefon volt. -
GALARDO
addikt
Nagyon ismerős.
-
moco22
aktív tag
válasz
korpicschess #93 üzenetére
még csak most jelentik be a nagyvilágnak. hol van az még, hogy nálunk is lesz, pláne, hogy még szolgáltatós is?
-
moco22
aktív tag
itt van a visszaszámlálás
-
LBandi
aktív tag
válasz
tariattila #86 üzenetére
Ez engem is érdekelne mert már láttam mindkettőről postot.
-
AS
félisten
Ide fogok majd linkelni képeket infókat.
Bejelentés hamarosan megtörténik -
korpicschess
veterán
Mikor lesz nálunk kapható? Jó lenne ha jönne Telenorhoz.
-
Bavid
senior tag
Ki nézi majd a közvetítést? Én remélem gépközelbe jutok addigra, sgsről nem vagyok benne biztos hogy menne
Amúgy engem a hardware mellett a felhasználói felület is érdekel, egész jónak néz ki, kíváncsi vagyok mit alkottak TW 3.0 is igen jó szerintem.
-
moco22
aktív tag
válasz
ForRedGlory #27 üzenetére
Ha jól tudom, akkor a súlya 116 gr. lesz. Abba bizony nem fér el egy minyurka fém sem. Szerintem ugyan olyan műanyag lesz, mint GS. Engem ez nem igazán zavar. Ne legyen 1 kilós egy telefon, de ez csak saját vélemény.
-
rankesz
veterán
Z minusz 1:46 és felét éri a galaxy s-em...
Amúgy várós a bemutató -
tariattila
veterán
most akkor mi van? 1.0 vagy 1.2 GHz a proc. ???
-
HUTCHDB
nagyúr
szerintem várni kellene ezzel a "kinézet" kritikával.
amikor megjelent a VI GOLF és csak képek jelentek meg róla, mindenki azt mondta: "mi ez? ugyanolyan maradt, mint az V-ös!"
azért mikor élőben megláttam az új modellt, látszott, hogy ki gyártotta, és mi volt az előd, de azért más lett, és pont annyival, amennyivel kellett.
én azt mondom, hasonló lesz itt is a helyzet.
nézzük meg élőben, fogjuk a kezünkbe......... bár már ott tartanánk! -
erdoke
titán
Engem nem bánt a dolog, és nem is csúfolódásból írtam. Arra leszek kíváncsi, hogy az új badás készülékek elmozdulnak-e ebbe az irányba, illetve kupálnak-e valamit az új WP7 vasak Home menüjén, ami szintén hasonlóbbá teszi a három rendszert futtató készülékeket. Volt a Samsungnak ilyen terve, a megvalósításra vagyok kíváncsi.
-
Dare2Live
félisten
aksiról vmi hír van?
amúgy kiváncsi vagyok mit szúr el benne Samsung....
Spicaban procit, SGSben GPSt....
-
korpicschess
veterán
dupla.
-
korpicschess
veterán
Na eddig nem szóltam hozzá, de nagyon várom, iszonyatosan tetszik. Persze nem fogom rögtön megvenni az tuti..
-
AS
félisten
Újabb infók + képek:
Specifications:
- Ultra sharp 4.3" Super AMOLED Plus screen.
- Resolution: 800 x 480.
- HSPDA.
- WiFi 803.11 a/b/g/n.
- Super Thin 8.49mm.
- Weighing just 116g.
- Frontcamera 1.3 megapixel.
- Backcamera 8.0 megapixel.
- LED flash and 1080p video recording.
- Powerful dual-core 1.0GHz Samsung Exynos (Orion) processor.
- 1GB RAM.
- Intern 16GB.
- MicroSD up to 32GB.
- NFC.
- A-GPS.
- Bleutooth 3.0.
- Mini-HDMI port.
- Dual surround sound speakers.
- Android 2.3
-
legiaap
félisten
válasz
ForRedGlory #56 üzenetére
Ezt minden egyes érintős telefonnál elböfögi valaki. Mit lehene kihozni egy érintős telefonból, hogy egyedi legyen? Egy normál telefonból még csak-csak lehet újat mutatni, de egy csupakijelző készülékből mit???
Mindig lesz olyan dolog, amiben hasonlítani fog egy másik érintősre. Ezt elfogadhatnátok már végre. -
ForRedGlory
félisten
Bár ez nem az S2, hanem "csak" a Galaxy Tab 2, de megér egy misét... AS, nem csinálsz nekije totyikocskát, mint első számú Samsung fan?
-
erdoke
titán
válasz
Jó ez a csiricsáré WP7 felület.
-
Gengi
senior tag
válasz
Legalább részemről könnyebb a döntés
,hogy erre biztos nem fogok váltani. Majd az SGS3 esetleg
. De az is lehet ,amíg egy helyben totyog az egész addig nem is nézegetem.
-
AS
félisten
válasz
Élőben teljesen más lesz 2 de ezt már lehet látni képen, egy előlapi kép nem mérvadó.
Az is biztos hogy magasabb lesz. -
vante
aktív tag
válasz
Nem is baj, azért a neve S2. A nagy újdonságokat, formaterveket tegyék egy új telefonvonalhoz.
-
ForRedGlory
félisten
Azért valljuk be, nem sokat erőltették a design kérdés a ferde szeműek. A jobboldali az SGS, photoshoppal kicsit mókoltam rajta.
Annyi történt, hogy a perem kisebb lett, szögletesebb sarkok, baloldalon van az első kamera és "fémesítették" a felső hangszórót. Az mindenesetre látszik hogy a kijelző nagyobb. Ha a két telefon egyforma magas, akkor az arány is jó.
-
AS
félisten
válasz
ForRedGlory #49 üzenetére
Jó lesz az új UI, remélem már nem TW lesz a neve, már 3.0-át sem neveztem volna el úgy,
-
AS
félisten
Csajok kezébe na Galaxy S2
-
keIdor
titán
válasz
Oppenheimer #41 üzenetére
HD2-ből kiindulva bőven elég lesz a 800x480, hidd el. A hátlap miatt jobban aggódom...
Amúgy lesz bőven idén is választék:
-Samsung Galaxy S 2
-LG Optimus 2x P990
-LG Optimus Black P970
-Motorola Atrix
-HTC Desire 2
-HTC Desire HD2
-Apple iPhone 5
-Sony Xperia Arc (akit nem zavar az 1 mag, én mondjuk biztos 2 magost veszek, hogy legyen előrelépés is)Meg ott lesz az LG Optimus 3D P920 is, de nem rajongok a 3D-ért egyelőre. Meg TV hiányában hiába vesz fel 3D-ben...
Amúgy 960x640 jobban hangzana.
-
AS
félisten
960x540 felbontás nem Android felbontás , nem célszerű használni.
-
T.Peter
őstag
válasz
Oppenheimer #41 üzenetére
Nekem nem hiányzik, hogy nagyobb legyen a felbontása (persze ez egyénfüggő). Ha emelnék, nem lenne vele baj, de azzal sincs baj, hogy így hagyják. A lényeg, hogy ne tűnjön pixelesnek.
A lemaradás meg akkor a 960x540-es felbontásokra is érvényes az iphone 4 kijelzőjének a felbontásával szemben. -
keIdor
titán
Szép-szép, csak legyen fém a hátlap és ne legyen Pentile. Ha minden "tökéletes" lesz máris megvan az utód. Ha nem, akkor mást választok.
-
r4z
nagyúr
Vannak, akiket idegesítik a túlszaturált színek és a PenTile, köztük vagyok én is. Örülök, hogy neked (nektek) tetszik így is, használjátok egészséggel.
(Semmi irónia nem volt a hozzászólásomban, csak már rohadtul unom hogy minden (S)AMOLED technológiás készülék topikjában LCD vs. AMOLED flamewar alakul ki. Ezerszer lejáratott téma. Uff.)
A készülék ígéretes, az anyaghasználat és a szoftver (lásd lagfixek) lesznek a sarkalatos pontok. Jó kis riválisa lesz az Optimus 2X-nek és az Atrixnak. Képernyőfelbontásröl nincs hír/pletyka?
-
AS
félisten
Pár adat: (Holnap minden végleges lesz)
* 4.3″ Super AMOLED Plus display
* 1.2GHz Samsung Orion Processor
* Android 2.3 Gingerbread
* HPSA+
* Bluetooth 3.0
* WiFi 803.11 a/b/g/n
* Super thin at just 8.49mm
* Lightweight, weighing just 116g
* 8 megapixel camera with flash
* 1080p full HD video recording
* dual surround sound speakers
* : NFC chip for contactless payments
* : 1.3 megapixel front-facing camera
* 1GB RAM
* mini HDMI port -
telya
aktív tag
az uj nem mindig jobb. es vannak is hatranyai a samoled-nek, ezek koze tartozik a pentile matrix is, igy a nemileg rosszabb pixelsuruseg. a samoled mellett az lcd-vel szemben viszont legalabb 5szor ennyi erv szol, leszarozni a samoled-et es az osregi elavult lcd technologiat balvanyozni csak azert mert a negyedmillio forintos telefonjaba is csak olyat tudtak rakni az azert egeszen egyszeruen nevetseges.
-
Enjoy
addikt
válasz
A keret úgy néz ki, hogy fémből lesz, de várjunk ki, mert SGS-nél is azt hittem...
Számomra (s úgy néz ki nem vagyok egyedül) elég gáz lenne ismét ez a lakkozott króm-műanyag..
Nem mondom, hogy legyen 80%-a fémből, de ne is ilyen fénylő, lakkozott csodaanyag. -
cqr
aktív tag
válasz
Figyelembe véve, hogy az eddigi hírek szerint 116g lesz, nem olyan eszméletlenül valószínű a fémek túlzott használata.. : p (ami nekem például egyáltalán nem lenne baj, mert rengeteg előnye van a műanyagnak.. csak legyen már p4ssz3ntosan összerakva.. )
-
legiaap
félisten
válasz
ForRedGlory #29 üzenetére
Kimaradt a Nexus.
-
legiaap
félisten
válasz
Én is azt reméltem az SGS után azt kiadták a Galaxy S-t, ratyi anyagból
-
Enjoy
addikt
Már bocsi, de szerintem az ilyen hozzászólásokkal épp' magadra húzod ezt a troll jelzőt.
Az új nem mindig jobb!
Amikor SGS-em volt nekem is feltűntek a "szőrös" pixeleket, de nem volt gáz, mert előtte 3GS-nél is lehetett látni a pixelek. Akinek rossz a szeme, s közelebbről nézi a kijelzőt, annak zavaró lehet.
SGS-ben lévő SAMOLED egy új technológia, nem véletlenül fejlesztették tovább, s fogják is még a jövőben.A forma tetszik, reméljük a felhasznált anyagok méltóak lesznek a kategóriához.
-
ForRedGlory
félisten
Lassan indul a buli: samsungunpacked
Újabb videó került fel az oldalra, és a visszaszámlálót is javították, most már 1 napot ír, nem 1 nap 8 órát.
szerk: a csajok is csinik
-
joey04
titán
válasz
tariattila #20 üzenetére
Persze, a felület cserélhető lesz, szóval a minőség meg a kijelző lesz a kérdés számomra. konkurencia 2X pl. sőt a 4,3 nekem nagy, a 4 jobb is. na meg az lcd abban biztos nem csalódok.
-
joey04
titán
A minőség érdekes lesz, remélem abban is lesz előrelépés, a felület meg ahogy nézem kívülről wp7 utánzat, belépve meg ios utánzat marad szerintem. Remélem a SAMOLED+ pentile matrix elhagyása legalább a kijelzőn javít valamit. Szokásos kieg samu fanoknak: nem nekem ugrani, továbbra is személyes vélemény, nem kell vele egyetérteni.
-
válasz
hülyegyerek #17 üzenetére
néhány paraméterben azért biztosan jobb lesz, de majd kiderül, hogy mikor és mennyire érdemes feljebb lépni...
-
hülyegyerek
addikt
Eddig úgy gondoltam, hogy hipp-hopp rávetem magam, ha megjelenik, de már abszolút nem vagyok benne biztos....Az egyes galaxy s is veszedelem gyors, a gps meg nem érdekel. Szóval lehet, hogy ezt kihagyom ha semmi extra nem lesz benne (kávéfőzés, sörcsapolás
)
-
legiaap
félisten
Igen jól néz ki. Van esetleg a hátáról is kép?
-
AS
félisten
válasz
sztrogoff19 #7 üzenetére
Ez szögletes lesz (ha képen nem úgy tűnik)
-
ForRedGlory
félisten
válasz
sztrogoff19 #7 üzenetére
Szerintem ez pont hogy szogletes lesz ;-)
-
telya
aktív tag
finomnak tunik. de igy elsore nem latok eleg ervet mellette h az SGS-t lecsereljem ra..
-
sztrogoff19
tag
Hát igen, a külsőben semmi érdemleges változás...
Én személy szerint örültem volna, ha egy kicsit szögletesebb lenne. Mondjuk ami ennél fontosabb, hogy talán sikerült egy jobb GPS-t beépíteni, pontosabban egy jobb alkatrészekből álló GPS-t
Én meg vagyok elégedve az SGS-el, bár a GPS néha hektikusan működik, viszont a telefont teszi a dolgát, kiszolgálja az igényeimet.
Az SGS2-t megvenném szívesen ha minden pöpec, de mire lejár a hűségem a T-nél már kijön a 3-as is
-
AS
félisten
válasz
tariattila #4 üzenetére
Nem tudom, de Tw.3.0=Bada 1.0 ....
Holnap kiderül hogy TW neve lesz e a új UI-nak. -
AS
félisten
válasz
ForRedGlory #2 üzenetére
Már nem tudom de ha lesz admin majd berakja ezt remélem:
-
tariattila
veterán
válasz
ForRedGlory #2 üzenetére
nahh ez ám a revolúzsön...
kicsik vékonyabb nyüsszögő keret... kicsivel "sarkosabb"
más így nem tűnik fel...(mizu? megint lecsúsztál az első HSZ.-ről
)
AS: tényleg a taccsvizet is badásították névügyileg?
-
rep3at
őstag
Külsőre semmi extra, de elegáns és letisztult. A felület is tetszik, illik a visszafogott külsőhöz. Sajnos egyenlőre nem is tervezhetem egy ilyen készülék megvásárlását, egyenlőre a Galaxy Acet várom a T-mobilnál, elsőre nagyon tetszetős, remélem árban sem rugaszkodnak el.
-
AS
félisten
A topicban TILOS az OFFolás. Ha a témához szorosan nem kapcsolódó mondanivalód van, akkor azt a Samsung Galaxy S (I/II) Felhasználók OFF Topicja keretein belül fejtsd ki!
SAMSUNG GALAXY S 2
Az erő legyen veled
írta: ForRedGlory
készült: 2011.07.20
utoljára frissítve: 2011.09.04Figyelem: alaposan olvasd el, mielőtt nekiállsz frissíteni. A leírtakból származó bárminemű hibáért felelősséget nem vállalok!
Rövid bevezető:
Megérkezett a Samsung androidos legújabb zászlóshajója, nagyon erős hardverrel és komoly multimédiás képességekkel felvértezve. Tavaly júliusban megjelent a nagy dérrel-dúrral beharangozott Samsung Galaxy S, amely bár magabiztosan hozta a kötelezőt, az úgynevezett „wow-effect” elmaradt, az állunkat azért nem keresgéltük a padlón. Ettől függetlenül egy igen korrekt gépről volt szó, amely a mai napig megállja a helyét a kínálatban, az eladások is ezt igazolják. Idén Barcelonában pedig bemutatták a következő modellt, az I9100 Galaxy S 2-t, amely minden téren túl akarja szárnyalni a híres elődöt.
Tovább a teszthez.Az I9100 az elődjéhez képest nem csak hardverben erősödött, hanem szoftverben is. A Samsung Galaxy S 2.1-es android operációs rendszerrel robbant be a piacra (azóta már 2.3.4 van rajta), az utód már a 2.3.3-el jelent meg, de természetesen a 2.3.4 is elérhető. A telefon az alap gyári szoftverrel is tökéletesen használható, ugyanakkor időről-időre jönnek ki hivatalos és kiszivárgott romok, melyek szerencsés esetben tovább javítják az amúgy sem gyenge telefont, és a felhasználói élményt. A frissítés két módon történhet, hivatalosan a Kies segítségével, ami a Samsung gyári programja, nem hivatalosan pedig az Odinnal. Az összefoglaló nem titkoltan azoknak készült, akik nem szeretnék kivárni a hivatalos frissítéseket, amik között akár 1-2 hónapi is eltelhet, hanem szeretnék kipróbálni a kiszivárgott romokat, melyek általában mindig hoznak valami újat, ami miatt érdemes frissíteni. A frissítés előtt azonban mindenféleképpen meg kell jegyezni, hogy az Odinnal történő frissítés a Samsung hivatalos álláspontja szerint garanciavesztéssel jár, ugyanakkor a szerviz nem vonta még vissza senkinek a garanciáját, ha nem a frissítéssel összefüggésben történt a probléma. Ettől függetlenül, ahogy mondani szokás: csak saját felelősségre. A frissítés előtt érdemes elolvasni a Samsung Galaxy S első hozzászólását, mivel sok az átfedés. Ezen kívül célszerű forgatni a telefon hivatalos magyar nyelvű kézikönyvét is.
Rom frissítés, Root
Hozz ki többet a telefonból
Előkészületek:
- biztonsági mentés a programokról, mivel minden SMS, beállítások, névjegyek stb. el fog veszni különben. Pl.: Titanium Backup
- "/efs" mappáról készítsünk biztonsági mentést (root kell, és pl root explorer) *
- Töltsük fel a telefont teljesen, de minimum 50-60%-on legyen. Ne sajnáljuk az időt feltölteni, ha közben lemerül az nagy gond, viszont a battery statnak sem árt, ha nem félig töltött telefont töltünk. **
- SIM kártyát és a memóriakártyát vegyük ki (opcionális, nem feltétlen szükséges)
- Ellenőrizzük (kikapcsolt telefon mellett), hogy működik-e a 3 gombos recovery és download mód
- Végezzük el a factory reset, amivel visszaáll a gyári állapot. Recovery menüből kell kiválasztani a „wipe data/factory reset”, illetve „wipe cache partiton” menüt.*: "/efs" mappa lementése: a telefont először rootolni kell, mivel a rendszerfájlok csak így válnak láthatóvá. A root később bővebben... Miután a telefont rootoltuk, akkor a root explorerrel a gyökérkönyvtárban látni fogjuk az efs mappát. Miután megvan a mappa, másoljuk át a "/sdcard" könyvtárba, majd onnan a számítógépre.
** „battery stat”: Ez a telefonban tárolt akkumulátor statisztikákat logoló fájl, amit időről időre főleg rom frissítést követően célszerű törölni, mivel az tartalmazhat olyan adatot is, ami az előző rom óta már nem aktuális. A telefon akku ideje (mint ahogy egyik jelenlegi csúcskategóriás telefoné sem) meglehetősen limitált, állandó nyomogatás mellett egy napot sem bír ki. Meglehetősen kellemetlen jelenség a „battery drain”, vagyis az akkumulátor töltöttség egyik pillanatról a másikra történő akár több tíz százalékos zuhanása. Ez sokszor a nem kalibrált akkura vall. Csak egy példa. Amennyiben van pót akksink, mely névleges kapacitása eltér a gyáritól, akkor a következő történik, miután lemerült az 1650mAH gyári akkumulátor és betesszük a mondjuk 1800mAH akkumulátort, de nem kalibrálunk. A telefon elmentette azt, hogy az akksi kapacitása 1650mAH, és tegyük fel 100%-ra van töltve az 1800-as akksi, majd elkezdjük használni. A hibás „battery stat” miatt a telefon még azelőtt kikapcsol, hogy lemerült volna az akksi, vagyis akár 10-15%-nál, hiszen a telefon érzékeli, hogy 1650mAH elfogyott az akksiból és „nem tudja” hogy most egy nagyobb kapacitású akkumulátor van benne.
A kalibráló program letölthető ingyenesen a marketről: Battery Calibration. A használata egyszerű: töltsük fel TELJESEN az akkumulátort, kattintsunk a battery calibration feliratra. Ha ez megvolt, húzzuk le a töltőről. Rootolt telefon kell hozzá!A ROM frissítésről általánosságban:
Kétféle frissítést különböztetünk meg: 1 fájlos, illetve 3(+1) fájlos. Az 1 fájlos frissítés jellemzően a főzött romok ismérve (erről lentebb részletesen is lesz leírás), míg a 3+1 (PDA, MODEM, CSC és PIT) fájlos frissítéssel leginkább gyári romnál fogunk találkozni. Itt és most a +1 fájl, vagyis a PIT fájl ki lesz hagyva, vagyis csak 3 fájlal fogunk frissíteni a következő miatt: teljesen felesleges normál esetben a PIT fájlt is betallózni, hiszen a PIT fájl csak akkor kell, ha változik a partíciós tábla mérete (ez leginkább a Samsung Galaxy S-nél volt jellemző). Mivel minden jelenlegi rom ugyanazt PIT-et használja, nyugodtan kihagyható a PIT. Ugyanakkor a PIT fájl betallózásának van egy előnye: újrahúzza a partíciós táblát, és elméletileg ezzel töröl minden rajta lévő adatot, így nem marad nyoma az előző romnak. Kevesebb annak lehetősége, hogy a régi rom összeakad az újjal, ami egyáltalán nem jellemző.A frissítés menete lépésről-lépésre:
- Telepítsük fel a fentebb linkelt Kies programot. Miután feltelepítettük, dugjuk össze a telefont a számítógéppel és várjuk meg, amíg feltelepít minden drivert. Érdemes ezután download módban is összekötni a számítógéppel a telefont, mert ebben az esetben is települni fog pár driver. Lehetőleg alaplapi USB aljzatra kössük a telefont és még véletlenül se legyen közte USB hosszabbító. Amennyiben nem ismeri fel a telefont, akkor kössük másik USB-re, lehetőleg minimum 2.0-ra.
- Töltsük le a fentebb linkelt Odin programot és telepítsük ki egy tetszőleges könyvtárba, majd indítsuk el. Miután a telefont download módban összekötöttük a géppel ez a kép fogad: [link]
- Töltsük le a legfrissebb romot, vagy amelyikre szükségünk van. Erre a legjobb oldal a samfirmware.com, ahova ingyenes regisztráció szükséges. Miután letöltöttük a romot, tömörítsük ki. Az alábbi kép fogad: [link]. A megjelölt fájlok kellenek a frissítés során. A rom letölthető közvetlenül az alábbi linkről is: [link] (jelszó a kitömörítéshez: samfirmware.com)
- Az Odinba az alábbi módon tallózzuk be a fájlokat: [link] (Amennyiben a PIT fájlt is betallózzuk, akkor így nézzen ki az Odin).
Miután ezzel megvagyunk, kattintsunk a Start gombra. 1-2 perc alatt kész a frissítés és újraindul a telefon a KH3-as rommal.A telefon rootolása (XXI9100KH3)
Az „isten-skill”
Ahhoz hogy a telefonból mindent ki tudjuk hozni, rootolni kell a készüléket, ami röviden annyit tesz, hogy rendszerszinten tudunk módosításokat végrehajtani. A rootolást alapvetően mindig ugyanúgy kell elvégezni. Az XXI9100KH3-as rom rootolása következik.
- Töltsük le a romhoz megfelelő kernelt, amit az XDA oldalán kereshetjük meg, vagy letölthetjük innen: [link]. Letöltés után NE csomagoljuk ki, mert a „.tar” kiterjesztésű fájl kell a rootoláshoz.
- A telefont indítsuk el download módban, majd az Odinban a következőképpen tallózzuk be a fájlt: [link]. Ha ez megvan, kattintsunk a Start gombra.A telefon felteszi a rootolt kernelt, újraindul és újraindulás után lesz egy „Superuser” ikonunk. Ez a frissítés másodpercek alatt lefut. A telefonunk rootolt. Amennyiben zavar a bekapcsolásnál lévő sárga háromszög, a letöltött KG2-es romban lévő Kernelt tegyük vissza ugyanúgy, ahogy a rootolt kernelt.
Tekintettel arra, hogy frissítés előtt célszerű lementeni, a fentebb említett „efs” mappát, a telefonon lévő rom függvényében először azt kell rootolni, majd az efs mappa lementését követően lehet frissíteni KH3-ra. Az alábbi linken letölthető a régebbi romhoz szükséges rootolt kernelek, melyek feltétele megegyezik a fentebb leírt módszerrel: [link] (első négy hozzászólás).
Főzött ROM frissítése
Mi az a „főzött rom”? A főzött rom nem más, mint a gyári romok lelkes amatőrök és profik által módosított verziója. Az alábbiak miatt érdemes használni: sokkal több témát lehet rátenni, optimalizáltabb romok, és jellemzően gyorsabbak is, mint a gyáriak, rengeteg plusz funkciót tartalmaznak, könnyebb az utólagos módosítás, illetve alapból rootolt. Egy hátrányuk van: ha nem szakszerűen tesszük fel, hibát (FC, más néven „Force Close”) okozhat. Persze ezek nem végleges hibák, könnyedén orvosolhatóak. Fontos: a hibák nem hardveres hibák, hanem szoftveres, tehát a telefont NEM lehet elrontani ilyen módon.
A legjobb romok, a teljesség igénye nélkül:
LeoMar75, VillainROM , Batista70 , Cognition, SensatioN , CriskeloRomV13, Lite'ning Rom, Exynos Extreme, MIUI, DlevROM2.
(XDA-Developers linkek, a letöltéshez ingyenes regisztráció kell)Ebből is látszik, hogy sokféle rom van, mindegyik másban erős. Egyik gyorsabb, másik jobban bánik az akkumulátorral, nincs egyértelmű „legjobb”.
A frissítésről általánosságban:
Az úgynevezett főzött romok kétféle kivitelben készülnek általában: „wipe” és „no wipe”. A kettő közötti lényeges különbség az, hogy a „wipe” a frissítés során MINDENT töröl az előző romból, nem marad rajta adat, tehát, aki ilyen romot tesz fel, az előtte mentsen. A „no wipe” verzió pont a „wipe” ellentettje, itt megmaradnak az adatok, nem szükséges mentést készíteni.Fontos: gyári romra nem tudunk feltenni főzött romot, csak ha előtte rootoltuk a telefont. Vagyis, gyári kernellel nem engedi a telefon a frissítést. Ezért ha frissítünk, rootolni kell a telefont előtte.
Két dolgot érdemes megfogadni:
- főzött romok között „wipe” nélkül ugrálni nem célszerű: magyarán Batista70 romra ne tegyünk fel Lite'ning Romot, csak ha előtte töröltünk mindent recovery menüből.
- Időről-időre még ha „no wipe” romot is teszünk fel, csináljunk „wipe”-ot.A törlés menete: indítsuk el a telefont recovery módban, majd ott válasszuk ki a következő menüpontokat:
- „wipe data /factory reset”
- „wipe cache partition”
- „wipe Dalvik cache” (advanced menüben van!)A frissítés menete:
Főzött rom felrakásának két módja van: recovery menüből, vagy Odin segítségével. Jellemzően a romok többsége recovery menüből feltehető, de pl a Lite’ning Rom Odinnal tehető fel. A felrakása megegyezik a telefon rootolásával, csak itt nem a rootolt kernelt tallózzuk be a „PDA” menübe, hanem a letöltött Lite’ning romot.A másik módszer, vagyis a recoveryből történő telepítés sokkal elterjedtebb. Most ennek a részletezése következik:
- töltsük le a fentebb linkelt romok közül azt, amelyiket szeretnénk.
- másoljuk rá a telefon belső memóriakártyájára egy tetszőleges könyvtárba, vagy akár a főkönyvtárba a letöltött „.zip” állományú romot. A zipet ne tömörítsük ki, így kell felmásolni betömörítve. *
- indítsuk el a telefont recovery menüben, majd válasszuk ki az „install zip from sdcard” menüpontot, majd utána „choose zip from sdcard” menüt. Ha ezzel megvolnánk, keressük ki a romot, amit felmásoltunk a telefonra (hangerő le, fel gombokkal tudunk navigálni és a home gombbal tudunk kiválasztani). A frissítést követően a telefon újraindul. Készen is vagyunk.nandroid mentés:
A nandroid mentés nem más, mint egy teljes rendszerszintű mentés. Ugyanazt érjük el, mintha például a windowst ghostolnánk. A mentés során MINDEN lementésre kerül, aminek nagy előnye, hogy 1-2 perc alatt le lehet menteni egy teljes rendszert, beállításokkal, programokkal együtt. Nagy előnye, hogy így bátran lehet próbálkozni különböző romokkal, hiszen ha nem jön be az új rom, akkor a régit pár perc alatt vissza lehet tenni, és nem kell újra mindent beállítani, programot letölteni, hanem minden egyből visszaáll a mentés előtti állapotra.A mentés menete (rootolt kernel kell hozzá):
- indítsuk el a telefont recovery módban
- válasszuk ki a „backup and restore” menüt
- nyomjunk a „backup” pontra
Elindul a mentés. Ez hosszabb időt vesz igénybe, ami nagyban függ a telefonon lévő programok számától és méretétől. Eltarthat akár 4-5 percig is.Tipp: az igazán hardcore felhasználóknak többféle romról is van ilyen biztonsági mentésük, amit a telefon egy bizonyos clockworkmod mappában tárol. A mappában idő alapján vannak elnevezve a mentések, de gond nélkül átnevezhető bárminek, a könnyebb beazonosíthatóság kedvéért. Akár át is másolhatóak ezek a mentések a számítógépre, mert több száz MB-t is foglalnak.
A mentett rom visszarakása:
- indítsuk el a telefont recovery módban
- válasszuk ki a „backup and restore” menüt
- nyomjunk az „advanced restore” pontra és válasszuk ki, melyik mentést szeretnénk visszaállítani.=============================
Chainfire 3.3 leírás (root szükséges)
chainfire 3.3 pro + nvidia, powervr, qualcomm plugin
1. telepítés
2. a három plugint (.zip) felkell másolni az sd kártya tetszőleges könyvtárába. (pl. sdcard/chainfire_plugins)
3. chainfire indítása majd CF3D Driver és ott katt az install-ra automatikusan újra indul a telefon ez NORMÁLiS!
(3b. ha újra indítás után eltűnt a chainfire ikon akkor újra kell telepíteni programot [a drivert már nem kell]
4. ha ez megvan akkor menjünk az Install plugins / shaders menübe itt a program megkeresi az előbb elhelyezett három zip fájlt (libGLEMU_NVIDIA libGLEMU_POWERVR libGLEMU_QUALCOMM .zip) mind háromra katt rá!
(4b. Fix Market settings ezáltal több programot fogunk látni a marketbe)
(4c. Manage plugins / shaders-be leellenőrizhetjük hogy milyen pluginokat telepítettünk)
5. menjünk a Pre-app OpenGL settings menüpontba és itt keressük ki a kívánt alkalmazást. (pl. shadowgun)
6. ha megtaláltuk katt rá Use default settings mellől a pipát vegyük ki, görgessünk le a Use plugin-hoz és válasszuk ki a nekünk kellő plugint. (esetünkbe az NVIDIA-t)
(6c. Hide CF3D ID pipa be)
7. Görgessünk fel és kattintsunk a Launch menüpontra és teszteljük le hogy sikerült-e(ezentúl nem kell ide bejönni ha elakarjuk indítani az adott alkalmazást ezt csak egyszer kell megcsinálni mindegyiknél)
[ Módosította: 7 ]
Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest